Duyu Organlarının Yapısı ve İşleyişi

Kitapta gördüklerini laboratuvarda da inceleme fırsatına sahip olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz İnsan Fizyolojisi (11.1) Ünitesinde yer alan Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları (11.1.1) konusunda Duyu organlarının yapısı ve işleyişi ile ilgili deney yaptılar.

FATİH Projesi kapsamında okulumuza kazandırılan Etkileşimli Tahta´da dersin teorik kısmını gören öğrencilerimiz Değerli Biyoloji Öğretmenimizin kılavuzluğunda deneyde Dana Gözünü (Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka, göz merceği) incelediler.

Yaptıkları incelemeleri tartıştılar, raporlarını hazırladılar ve laboratuvar kullanım kılavuzumuzda belirtildiği iş ve işlemleri yapıp laboratuvar çalışmalarını sonlandırdılar.

EK BİLGİ:

Vücudumuzda Sistemler Duyu Organları Göz >

Optik (Türk - İslam Bilim İnsanları) - İbnü´l Heysem

KAZANIMLAR:

11.1.1.5.Duyu organlarının yapısı ve işleyişi

- Duyu organlarının yapısı,

- Göz küresi bölümleri sert tabaka, damar tabaka, ağ tabaka ve

- İbn Heysem’in göz ile ilgili çalışmaları

NOT: Haberimizde kullandığımız fotoğraflar için değerli öğrencimiz Sadık Efe´ye teşekkür ederiz.

Yayın: 15.04.2018 - Güncelleme: 07.12.2023 11:03 - Görüntülenme: 1905