Etiket Sonuçları: bilişim

Tem

Doğaya duyarlı bir biyoloji olimpiyatçısına yenilenebilir enerji kaynakları verirseniz nasıl bir teknoloji geliştirebilir?

Tem

Bilgisayar bilimine gönül veren mühendis kumaşlı öğrencinlerin okulu İzmir Fen Lisesinden sevindirici bir haberimiz var. Dilara Büşra YÖRÜR, özel bir üniversitenin düzenlediği robot yarışmasında takım arkadaşlarıyla birlikte TURNUVA BİRİNCİSİ oldu.

Mezunlarının sadece gönül bağı ile bağlı olduğu değil koçluk sistemi ve bağışlarla da sahip çıktığı okul İzmir Fen Lisesine Bilgisayar Bilimi alanında mezunlarımız destek olmaya devam ediyorlar.

Her geçen gün öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alması ve daha iyi bir öğretim ortamı oluşturulması için çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Fizik Zümremizin koordinesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizin desteğinde Vernier LabPro kitleri FATİH Projesi Donanımları ile uyumlu hale getirilip laboratuvarımızda kullanılmaya başlandı.

Geleceğin mühendislerinin şimdiden robotik alanında çalışmalar yaptığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde robot ekiplerinde yer alan 9. ve 10. sınıf öğrencimlerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Estitüsü Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcı Doc. Dr. Gökhan KİPER ile bölümü ve laboratuvarları gezmiş, yapılan çalışmaları incelemiş ve Doc. Dr. Mehmet İsmet Can Dede ile robotik konusunda toplantı yapmışlardır.

İnsanlığa, medeniyete katkı sağlayan bilim insanı olma hedefiyle çalışan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilim Kurulu Başkanımız Değerli Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER başkanlığında Bilim Kurulu Üyeleri ve Proje Danışman Öğretmenleri "Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması 2018" de İzmir Fen Lisesi´ni temsil edecek projeyi seçmek için toplandı.

Bilişim Çağının gidişatına yön vereceklerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden bir haberimiz var: Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde 6 öğrencimiz (4 takımımız) İstanbul´da özel bir lisenin düzenlediği CodeFest 2018 Etkinliğinde hem bilgisayar bilimi çalıştaylarına hem de kodlama yarışmalarına katıldılar.

Disiplinler arası çalışmalarda ve temel bilimlerde her daim meraklı ve her daim bilgiye aç öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Saygıdeğer Bilim İnsanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Hakan YILDIZ (TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi Yayın Danışma Kurulu Üyesi) öğrencilerimize sağlıkta mobil teknolojilerin kullanımı konusunda nitelikli ve etkili bir seminer verdi.