Kimya Laboratuvarımız Etkin Kullanılıyor

87 Mezunlarımızın desteği ile kurulan Kimya Laboratuvarımız etkin bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA 10. sınıf öğrencilerine yenilenen kimya laboratuvarımızı tanıttı, araç ve gereçlerin kullanımını gösterdi, güvenlik önlemlerini anlattı ve çökelme tepkimesi için kurulan düzenekler ile deneyi gerçekleştirdi.

Önce laboratuvar hazırlıklarını yapan öğretmenimiz hazırlıkların ardından öğrencilerimizi kimya laboratuvarına aldı. Yeni laboratuvarımızı tanıtan öğretmenimiz, bu haftaki deneyde kullanılacak olan Ayırma Hunisi, Ayrımsal Damıtma Düzeneğini ve Teraziyi gösterdi ve nasıl kullanılacağını izah etti.

"Kurşun II İyodür" çökelme tepkimesi ile ilgili teorik bilgiyi veren Hakan öğretmenimiz çökelme tepkimesini gerçekleştirdi. Çöken katıyı filtre kağıdı kullanarak süzme yöntemiyle karışımdan ayırdı. Güvenlik önlemlerini hatırlatarak ve anlatarak öğrencilerimize deneyi yaptırdı.

Adım adım "neden?" soruları ile bezeli deneyin sonuçlarını tahtadaki teorik bilgilerle mukayese edip "nasıl?" soruları ile de destekleyerek öğrencilerinin deney raporlarını yazmalarını sağladı. Öğrencilerimiz raporlarını yazıp çalışma alanlarını temizledikten sonra laboratuvardan ayrıldılar.

İzmir Fen Lisesi tarihine yine güzel bir anı bırakan değerli öğretmenimize ve öğrencilerine bu yeni laboratuvarın ilk deneyinden dolayı teşekkür ederiz.

EK BİLGİ:

İki Beyazdan Bir Sarı (Çözünme - Çökelme Tepkimesi)

NOT: Haberimizde kullandığımız fotoğraflar için kıymetli Hakan öğretmenimze teşekkür ederiz.

Kimya Laboratuvarımız Etkin KullanılıyorKimya Laboratuvarımız Etkin KullanılıyorKimya Laboratuvarımız Etkin KullanılıyorKimya Laboratuvarımız Etkin Kullanılıyor

Yayın: 19.02.2019 - Güncelleme: 22.11.2023 09:52 - Görüntülenme: 713

Etiketler :