Matematik Alanı

Matematik Alanı Akademik Çalışmalarımız

Matematiği kuvvetli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi'nde Bilgisayar Olimpiyatçımız Mümtaz Mert DEMİR Ulusal Başarısından ötürü İstanbul'a çağrılmış ve Kanguru Matematik Ödül Töreninde TÜRKİYE 7. Olarak ödüllendirilmiştir.

Matematiğe ilgisi yüksek ve problem çözme becerisi gelişmiş öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR koordinesinde okulumuzda Kanguru Matematik 1. Aşama Sınavı Sınav Salonumuzda gerçekleştirilmiş ve öğrencilerimize katılım belgeleri dağıtılmıştır. Sınav sonucu 10 Nisan 2019´da duyurulacak olup 4 Mayıs 2019´daki final sınavından sonra 12 Mayıs 2019´daki sonuçlara göre 26 Mayıs 2019´da İstanbul´da ödül töreni gerçekleştirilecektir.

Matematiğin serüven dolu dünyasını heyecanla keşfedenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Matematik Müzesini ziyaret ettiler.

Temel bilimlere meraklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Prof. Dr. Alp EDEN hocamız öğrencilerimizle matematik projeleri üzerine söyleşi yaptı.

Matematiğin uygulama alanları ile heyecanlanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Doc. Dr. Berkant USTAOĞLU hocamız öğrencilerimizle matematik çalışmaları ile ilgili söyleşi yaptı.

Temel bilimlere meraklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Prof. Dr. Alp EDEN hocamız öğrencilerimizle Matematik Söyleşisi yaptı.

Farklı veya alternatif faaliyetlerle de kendilerini geliştirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencimiz Zehra Matematik Köyünün yaz kampına katılarak akranları ile matematik dünyasına farklı bir pencereden bakabilme fırsatı yakaladı.

Ağu

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımız için matematik öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN ile 10. Sınıf Öğrencilerimizin hazırlayıp Eğitim Bilişim Ağında yayınladıkları İzmir Fen Lisesi Anlatıyor Videolarını izlediniz mi?

Matematiğin duayenlerinin okulu İzmir Fen Lisesinde Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL koordinesinde ve Matematik Zümremizin desteğinde Saygıdeğer Bilim İnsanı Prof. Dr. Serkan NARLI (Buca Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı) öğrencilerimize Pi Günü etkinlikleri kapsamında "Cebirsel ve Transandant Sayılar" konusunda çok değerli bir seminer vermiştir.

Deniz aşırı işlerle uğraşmayı seven öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Zümremiz koordinesinde 9. Sınıf (Pascal), 10. Sınıf (Cayley) ve 11. Sınıf (Fermat) öğrencilerimiz Waterloo Üniversitesinin "Matematik ve Hesaplama Yarışmaları" na katıldılar.