T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Okul Tarihçemiz

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığının 20.10.1982 tarih ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İstatistik Şubesi 423.2347.82/37313 sayılı onayı ile 1983-1984 eğitim öğretim yılında açılmıştır.

Okulumuz Ankara ve İstanbul Atatürk Fen liselerinden sonra Türkiye’nin 3. Olarak açılan fen lisesidir.

Yukarıda anılan onay ile okulumuzun amaca uygun bina ve tesisleri Bornova Anadolu Lisesi yanındaki boş arazide yapılana kadar eski İzmir Yüksek Öğretmen Okulu tesislerinde eğitim öğretim yapması kararlaştırılmıştır. Ancak bu binaların 4 Nisan 1978 tarihinde geçici olarak Ege Üniversitesine devredildiği, binaları kullanan Edebiyat Fakültesini nakledecek yer bulunamadığı anlaşıldığından başka alternatifler araştırılmaya başlanmış, sırasıyla önce Bornova Körler Okulu sonra Çamlaraltı Lisesi, Güzelbahçe İlköğretim Okulu Fen Lisesinin geçici öğretim yapabileceği yerler olarak ele alınmıştır. Gerekli araştırmalar sonunda bu yerlerin her birinde ortaya çıkan olumsuzluklar ve problemler bu düşünceden vazgeçilmesine yol açmış, sonunda ilk karara başka bir yaklaşımla geri dönülmek zorunluluğu doğmuştur.

Bu yeni yaklaşıma göre Fen Lisesi ile Edebiyat Fakültesi mevcut tesisleri birlikte kullanacaklardır.

Bu kara göre:

I-Eğitim Binasının 1. Katının yarısı 6 derslik ve 2 laboratuvar

II-Kızlar yatakhanesinin tamamı

III-Yemekhanenin ikiye bölünüp bir kısmı

IV-Spor salonun belli sürelerde okulumuzun kullanımına bırakılması kararlaştırıldı.

Bütün bu çalışmalar sürerken okulumuzun açılması v e öğretime başlaması bir haftalık gecikme ile 3.10.1983’te gerçekleşmiştir. Yatakhaneleri onarımı sürdürüldüğünden barınma, sabah ve akşam yemekleri Bornova Anadolu Lisesi tesislerinde, eğitim ve öğretimde Yüksek Öğretmen okulunda 18.11.1983’e kadar devam etti. 1983- 1984 öğretim yılı Edebiyat fakültesi ile beraber sürdürüldü.

1984-1985 öğretim yılında ise Lojmanlar ve Spor salonu dışındaki tesisler yani öğretim binası, Kızlar Yatakhanesi, Erkek Yatakhanesi, Yemekhane tümüyle okulumuzun kullanımına bırakıldı. Daha sonraki yıl spor salonu da okulumuza verildi.

2011-2012 Eğitim öğretim yılında okul binalarımız deprem riski nedeni ile yıkılmış geçici olarak Mevişehir Eren Şahin ortaokulunda 14.01.2014 tarihine kadar eğitim öğretime vermiştir. İlgili tarihten sonra inşaatı tamamlanmış ve yeniden yapılan 16 derslikli eğitim binası ve 222 öğrenci kapasiteli Kız ve Erkek Pansiyonunda halan eğitim ve öğretime devam etmektedir.

İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında 35 yaşını kutlayacak okulumuz kurulduğu günden beri Türkiye’nin her yanından zeki ve başarılı öğrencileri bünyesinde bulundurmuştur. Öğrencilerimiz bu kurumda kaliteli eğitim öğretimin yanı sıra yatılı okumanın getirdiği olgunluğu da kazanarak donanımlı bireyler olarak yetişmeye devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.11.2016 - Güncelleme: 12.01.2024 09:29 - Görüntülenme: 9050
  Beğen | 14  kişi beğendi