T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Etiket Sonuçları: bilim

Mrt

5-6 Mart 2024 tarihleri arasında öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını desteklemek amacıyla TÜBİTAK 4006B Bilim Fuarı İFL 2024´ü Bornova Kaymakamı Sayın Muzaffer ŞAHİNER'in teşrifleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa İSLAMOĞLU'nun katılımı ile düzenledik.

Mrt

14 Şubat 2024 tarihinde olimpiyat çalışmaları özelinde gündem maddelerimiz doğrultusunda Bilim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik.

Ekm

25 Ekim 2023 Çarşamba Günü Dokuz Eylül Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi tarafından Tınaztepe Kampüsü Fen Fakültesi Fuaye alanında düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Bilim Şenliği" etkinliğine TÜBİTAK Finallerinde 3 projemiz ile Kimya Öğretmenimiz Gülseren COŞKUN gözetiminde katıldık.

Eyl

26 Eylül 2023 tarihinde 08.40 - 09.20 arasında okulumuz konferans salonunda Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzun koordinesinde 9. sınıflarımıza Olimpiyat Çalışmalarını ve Olimpiyat Takımlarımızı tanıttık.

Eyl

20 Eylül 2023 tarihinde okulumuzun Bilim Kurulu Odasında okulumuzdaki ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetleri planlamak, izlemek ve başarılarını artırmak amacıyla bilim kurulumuzun ilk toplantısını Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde müdür yardımcılarımızın, olimpiyat danışmanlarımızın ve proje danışmanlarımızın (TÜBİTAK, Erasmus+) katılımı ile yaptık.

Eyl

Tem

28 Temmuz 2023 tarihinde açıklanan 31. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sonuçlarına göre 24 öğrencimiz 1. aşamayı geçerek yaz okuluna katılma ve 2. aşama sınavına girme hakkı kazandı.

Tem

Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında proje çalışması yapan öğrencilerimiz Nisa İLTEKİN, Ceren YENİDENİZ ve Ayşenur BAYER "Görsel ve Oyun Destekli Küresel Isınma Farkındalığı" isimli projelerini Sırbistan'da düzenlenen International Conference of Young Scientist (ICYS) 2023'te sundular ve JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ kazandılar.

Tem

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Geleneksel Taçlanan Başarılar Gala Töreni" TeknoFest, İzmir Bilim Olimpiyatları ve diğer projeler için 8 Haziran 2023'te İzmir İktisat Kongresi Binasında ve TÜBİTAK 2204A, 2204B, 2204C, 2204D, 2202 ve 2247C için 15 Haziran 2023'te de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonunda gerçekleştirildi. Sanatsal, sportif, kültürel ve bilimsel alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir'de eğitim gören tüm öğrenci ve öğretmenleri cesaretlendirmeye ve desteklemeye devam ediyor,  ahlaklı, çalışkan, başarılı, ülkesini ve milletini çok seven öğrenciler yetiştirmek için var gücüyle çalışıyor.

Mrt

Endonezya Genç Bilim Adamları Derneği (IYSA) tarafından düzenlenen Uluslararası Gençlik Bilim Fuarında Hayat Bilimleri Kategorisinde (Life Sciences Category) "Derin Öğrenme Kullanılarak Mobil Platformda Tavuk Dışkısından Hastalık Tespiti" (Disease Detection from Chicken Feces on a Mobile Platform Using Deep Learning) isimli projeleri ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in danışmanlığında çalışan öğrencilerimiz Burak Sina AKBUDAK ve Aliberk SANDIKÇI, GÜMÜŞ Madalya kazanmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında 2. Aşama Sınavına girip hem madalya kazanan hem de okul rekorumuzu yenileyen öğrencilerimize Bayrak Törenimizde başarı belgesi takdim ederek öğrencilerimizi onore etti.

Ock

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda İzmir Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni Gerçekleştirildi. Törene İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Ock

10 Ocak 2022 tarihinde açıklanan sonuçlara göre Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar alanlarında derin çalışmalar yapan öğrencilerimiz Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın liderliğinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatlarına hazırlandılar, verdikleri emeğin karşılığını 1 Altın 9 Gümüş ve 6 Bronz toplamda 16 madalya ile okul rekorumuzu kırarak kazandılar.

Ara

11. ve 12. Sınıf öğrencilerimizin Anlam Bilimi konularında kendilerini geliştirebilmeleri için Edebiyat Zümre Başkanımız Alev BAŞDAKOL koordinesinde ve edebiyat öğretmenlerimizin desteğinde sınav salonumuzda haftada en az 1 defa ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) kapsamlı kazanım deerlendirme sınavları düzenlenmeye devam ediyor.

Ekm

20 Ekim 2022 Perşembe Günü İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR okulumuzu ziyaret ettiler, öğrencilerimizle birlikte öğrencilerimizle iç içe yemekhanemizde sohbet ederek yemeklerini yediler, bilim ve sanat yolumuzu incelediler, yenilenen öğretmenler odamızı ve kütüphanemizi gördüler, öğrencilerimizle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR başarılar ve esenlikler dileyerek okulumuzdan ayrıldılar.

Eyl

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı 11 Eylül 2022 - 24 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Yaz kampına davet edilen öğrencilerimizden ilk hafta Matematik ve Bilgisayar ikinci hafta ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Ulusal Astronomi ve Astrofizik ekiplerimiz Afyonkarahisar'da yüz yüze eğitime katılacaklardır. Yüz yüze olmayan haftada da çevrim içi olarak öğrencilerimiz derslerine devam edeceklerdir.

Haz

24 Haziran 2022 Tarihinde 30. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sonuçları açıklanmış olup 30 öğrencimizin 1. aşamayı geçerek yaz okuluna katılma ve 2. aşama sınavına girme hakkı kazandı.

Haz

Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 - İFL 2022 Bilim Fuarımızda projelerini sergileyen öğrencilerimize 3 Haziran 2022 Cuma Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ katılım sertifikası vererek öğrencilerimzi makamında onore etti.

Haz

Çalışma motivasyonumuzu ve okulumuzun akademik gücünü artıran bir haberimiz var. Matematik Öğretmenimiz Dr. Selçuk SAĞBAŞ'ın akademik çalışmalarını tamamlaması ve doktor ünvanını almasının ardından Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR koordinesinde okulumuzda öğle arasında küçük bir kutlama yaptık.

May

Gençliği bilimsel araştırmaya özendirmek ve bilime meraklı gençlerin yolunu açmak amacıyla Türkiye genelindeki liseler arasında bu yıl 29. sunu düzenlenen Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışmasında 27 Mayıs 2022 Cuma Günü iki ekibimiz birincilik kazandı.

 

May

Uzun bir aranın ardından bir İzmir Fen Lisesi öğrencisi yeniden Regeneron ISEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışmasında ülkemizi temsil etme onuruna erişti.

May

18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde Bilim Kurulu Üyelerimizin desteğinde olimpiyat takımlarımız ile müsait olan öğretmenlerimizin katılımı ile 1. aşama öncesi pasta kestik.

May

16-17 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını desteklemek amacıyla TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2022´i Bornova Kaymakamı Sayın Fatih GENEL'in teşrifleri ile düzenledik.

May

11 - 14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Celal Bayar Üniversitesi ve 44 kuruluş tarafından Atatürk Kent Parkında düzenlenen TÜBİTAK 4007 Manisa Bilim Şenliğine okulumuzu temsilen Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ danışmanlığında hazırladığı İFL Sualtı V2.0.1 isimli projesi ile 11. Sınıf öğrencimiz Kerem Ulusal STEAM Yarışmasına MÜHENDİSLİK TASARIM - ROBOTİK KODLAMA kategorisinden katılmıştır.

Mrt

12 Mart 2021 tarihinde okulumuzu temsilen Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI'nın katıldığı TÜBİTAK 29. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreninde T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu Başkanı (TÜBİTAK) Prof. Dr. Hasan MANDAL öğrencilerimizi ödüllendirdi.

Şbt

17 Şubat 2022 Tarihinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Olimpiyat Danışman Öğretmenlerimizin katılımı ile Kış Kampına katılacak olan olimpiyat takımlarımızda yer alan öğrencilerimize motivasyon amaçlı kahvaltı düzenlendi.

Şbt

14 Şubat 2022 tarihinde Kimya Öğretmenimiz ve Bilim Kurulu Proje Sorumlumuz Gülseren COŞKUN koordinesinde 15 projemiz 53.´sü düzenlenecek olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için ebideb sistemine yüklenmiştir.

Ock

Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar alanlarında derin çalışmalar yapan çok yönlü öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR himayesinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet YİĞİT'in yakın takibinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU'nun evsahipliğinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Eylem KILIÇASLAN ve Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ koordinesinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerimiz verdikleri emeğin karşılığını 2 Altın 7 Gümüş ve 5 Bronz toplamda 14 madalyayı okulumuza kazandırarak aldılar.

Ock

Geleneksel etkinlikleri ile zengin bir okul kültürüne sahip olan İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzda olimpiyat öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte olimpiyat sınavlarından önceki pasta kesim etkinliğimiz gerçekleştirdik.

Ock

İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger'in teşrifleri ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü '2. İzmir Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni' 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törende öğrencilerimiz 7 Üstün Başarı Belgesi, 11 Derece ve 7 madalya aldılar.

Ara

Öğrencileri kadar öğretmenleri de azim ve kararlılıkla çalışıp ülkemizi uluslararası düzeyde temsil eden okul İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN'ın BİLİM YOLU - Erasmus K101 Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi ile ilgili haber metnini yayımlıyoruz.

Kas

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında seçkin proje ve çalışmalara imza atan ve bir çok çalışmaya ilham kaynağı olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR himayelerinde ve liderliğinde, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet YİĞİT koordinesinde TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları İzmir Koordinasyon Ekibi desteğinde 15 - 17 Kasım 2021 tarihleri arasında 10:00 - 12:45 saatleri arasında İzmir Fen Lisesinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU'nun ev sahipliğinde "İzmir Bilim Olimpiyatları Öğretmen Eğitimi" Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, BET@P, Fen Bilimleri ve Sınıf alanlarında İzmir İlinin seçkin okullarında görev yapan ve nitelikli çalışmalara imza atan 100 öğretmenimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Kas

Bilinçli bir şekilde kariyer planlı yapıp emin adımlarla ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın ev sahipliğinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf BARAN okulumuzu ziyaret ederek son sınıf öğrencilerimize İYTE'nin eğitim ve araştırma olanaklarının yanı sıra, temel ve uygulamalı bilimlerin önemini anlatıp üniversite adayı gençlerimize çalışmalarında başarılar diledi.

Ekm

Öğrencilerimizin okul içinde bilimsel çalışmalar yapmasını, gerçek hayat problemleri tespit edip problemlerin çözümüne yönelik araştırma projeleri hazırlamalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2020´yi düzenledik.

Ekm

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi "Bilim Yolu" için yapılan hazırlık çalışmalarını İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN okul sitemizden yayımlamamız için haberleştirdi. Öğretmenimizin metni ve seçtiği fotoğraflar ile Bilim Yolu Projesi Hazırlık Süreci haberimiz:

Ekm

Bilim insanları ile işbirliği içinde çalışarak nitelikli araştırma projeleri hazırlayanların okulu İzmir Fen Lisesinde Sayın Prof. Dr. Perihan ÜNAK ile Söyleşi yapmak için Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA ile öğrencilerimiz Ege Ünversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsünü ziyaret ettiler.

Ekm

Planlı ve hedef odaklı çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde ve Bilim Kurulu Proje Koordinatörü Ergül ATICI GÜVEN desteğinde TÜBİTAK 2202 ve TÜBİTAK 2204A çalışmalarının danışmanları ile Proje ve Olimpiyat Çalışmalarımız gündemi ile Bilim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik.

Eyl

Henüz lise sıralarında oturmalarına rağmen uluslararası geçerliliği olan üniversite eğitimlerine katılan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Ediz Aldoğan (Matematik Olimpiyatçısı) ve Burak KARATAŞ (Matematik Olimpiyatçısı) 2 - 19 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenen ve Stanford Üniversitesinde CS106A ismiyle verilen Introduction to Computer Science dersine katıldı.

Ağu

Müfredat sınırlarının dışına taşan ve bilimle iç içe yaşayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteğinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı Sonuçlarına göre 32 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandı.

Haz

Nitelikli ve seçkin öğretmenlerin öğrencileri için emek verdiği okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ ve İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde proje ekibinde yer alan değerli öğretmenlerimizin katılımız ile İzmir Fen Lisesi olarak "Bilim Yolu" isimli Erasmus Projesi kapsamında 22 Haziran 2021 tarihinde Zoom üzerinden ön hazırlık toplantısı yaptık.

Haz

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları IV. Ulusal Bilim Kampı Projeler Yarışmasında İzmir Fen Lisesi "İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik" alanında Türkiye  1.si oldu.

Kıymetli Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU liderliğinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN ve öğrencilerimiz Bünyamin Emre EFE ile Kerem DIŞPINAR´a bilime ayırdıkları zaman ve verdikleri emekten dolayı teşekkür ederken gösterdikleri performans ve aldıkları sonuçtan ötürü de kendilerini tebrik ederiz.

May

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Ömer Yahşi himayelerinde gerçekleştirilen Bilim Olimpiyatları çalışmaları kapsamında Şehit Fatih Satır Bilim ve Sanat Merkezi Bilgisayar Öğretmeni Dr. Mustafa Coşkun (İzmir Olimpiyat Çalışmaları Bilgisayar Alanı Eğitimcisi) koordinesinde ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga CAN'ın (TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatları Bilgisayar Alanı Akademik Kurulu Başkanı) İzmir'de TÜBİTAK 2202'ye hazırlanan öğrencilere TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatları Bilgisayar Alanını anlattığı sunuma Bilgisayar Olimpiyat Takımımızın Danışman Öğretmeni Sertaç ATEŞ ve 9. Sınıf Bilgisayar Olimpiyatçılarımız katıldılar.

Nis

Ulusalda rekor üzerine rekor kırdıktan sonra uluslararasında da rekorlara doymayan, azimli, çalışkan ve bilim insanı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Rusya'nın evsahipliğinde 55´incisi çevrim içi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı´nda Türk Milli Takımında yer alan Deniz GÜNER ve Fatma TOSUN şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip bir gümüş ve bir bronz madalyayı ülkemize getirirken bu alandaki uluslararası rekorumuzu da kırmış oldular.

Nis

Zaman ve emeklerin zengin akademik ve sosyal etkinliklere dönüştüğü faydalı bir okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Bilim Kurulumuz ve ertesi gün Öğretmenler Kurulumuz toplantılarını gerçekleştirerek mevcut şartlar altında öğrencilerimiz için en iyi ve en verimli etkinliklere odaklanarak okulumuzdaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin mevcut durumunu değerlendirip temmuz ayına kadarki planımızı gözden geçirdiler.

Nis

Bilim insanı olma yolculuğunda bilime dokunarak ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında son sınıf öğrencilerimiz Sude ve Neva katıldıkları BİSEP Ortaöğretim Öğrencileri Arası Bilim Projesi Yarışmasında İkinci olmuşlardır.

Nis

Bilgisayar Bilimi Kulübü etkinlikleri kapsamında Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde ve öğretmenimizin de bizzat katıldığı Yazılım Mühendisi Ömer Cengiz tarafından verilen "Introduction to Python Programming" eğitimine okulumuzdan katılan öğrencilerimizden Kübra ve Ahmet Taha eğitimi başarılı bir şekilde tamamlamış ve katılım sertifikası almıştır.

Nis

Bilgi çağında üstel bir hızda artan verilerin içinden doğru veriyi seçip işleyebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kulübümüzün desteğinde öğrencilerimiz 02 Nisan 2021 tarihlerinde Global AI Top Learner Programına kayıtlı kullanıcılara/programcılara özel düzenlenen "Veri Bilimcinin Bir Haftasına Yolculuk" isimli Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf Öğrencisi İbrahim Gürkan Yeşilbağ'ın verdiği eğitime katıldılar.

Nis

Lise müfredatına sığamayan ve ihtiyacı olan eğitim fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kulübümüzün desteğinde öğrencilerimiz 22-25 Mart 2021 tarihleri arasında Makine Öğrenmesi ve 29 Mart 2021 tarihinde Yapay Zeka eğitimini Global AI Hub'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ortaklığında Kutay AKALIN ve Mert ÇOBANOV hocalarımızdan aldık.

Mrt

Planlı ve hedef odaklı çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde ve Bilim Kurulu Proje Koordinatörü Ergül ATICI GÜVEN desteğinde TÜBİTAK 2202 ve TÜBİTAK 2204A çalışmalarının danışmanları ile Proje ve Olimpiyat Çalışmalarımız gündemi ile Bilim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik.

Ara

Veri toplama, verileri analiz etme, verilerden çıkarım yapma gibi temel istatistiki konuları bilgisayar biliminin yardımını alarak bilimsel çalışmalarında kullanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde öğrencilerimiz temel programlama eğitimi almakta ve bu eğitimi ilerletmek için matematik, istatistik ve yapay zeka konularında kendilerini geliştirmektedirler. Bu kapsamda ODTÜ İstatistik Topluluğu tarafından 12 Aralık - 13 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Veri Bilimi Kongresi Data'Speak oturumlarına öğrencilerimiz katılmışlardır.

Ara

Veri toplama, verileri analiz etme, verilerden çıkarım yapma gibi temel istatistiki konuları bilgisayar biliminin yardımını alarak bilimsel çalışmalarında kullanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde öğrencilerimiz temel programlama eğitimi almakta ve bu eğitimi ilerletmek için matematik, istatistik ve yapay zeka konularında kendilerini geliştirmektedirler. Bu kapsamda ODTÜ İstatistik Topluluğu tarafından 12 Aralık - 13 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Veri Bilimi Kongresi Data'Speak oturumlarına öğrencilerimiz katılmışlardır.

Ara

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin dördüncüsünde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesi ile Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Özkan ARAPOĞLU'nun "Algoritmaların Karmaşıklık ve Performans Analizi" isimli çalışmasına konuk olduk.

Ara

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin dördüncüsünde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesi ile Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Özkan ARAPOĞLU'nun "Algoritmaların Karmaşıklık ve Performans Analizi" isimli çalışmasına konuk olduk.

Ara

Proje ve olimpiyat çalışmalarına önem verilen ve sürecin öğrencilerimiz için en verimli şekilde geçmesi için titiz davranılan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ (Kimya) ve Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) koordinesinde Bilim Kurulu Üyelerinin etkin katılımı ile proje çalışmalarındaki ve olimpiyat sürecindeki mevcut durumumuzu değerlendirdik.

Ara

Proje ve olimpiyat çalışmalarına önem verilen ve sürecin öğrencilerimiz için en verimli şekilde geçmesi için titiz davranılan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ (Kimya) ve Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) koordinesinde Bilim Kurulu Üyelerinin etkin katılımı ile proje çalışmalarındaki ve olimpiyat sürecindeki mevcut durumumuzu değerlendirdik.

Kas

Bilimin, kültürün ve sanatın buram buram koktuğu okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız liderliğinde İFL Medya Kulübü Danışman Öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç Ateş koordinesinde NİL DENİZ SÖZVER ve Arda AYÇA başkanlığında öğrencilerimiz 5'BSK isimli projemizde çevrim içi olarak Bilim, Sanat ve Kültür konulu videolar hazırlıyorlar.

Kas

Bilimin, kültürün ve sanatın buram buram koktuğu okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız liderliğinde İFL Medya Kulübü Danışman Öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç Ateş koordinesinde NİL DENİZ SÖZVER ve Arda AYÇA başkanlığında öğrencilerimiz 5'BSK isimli projemizde çevrim içi olarak Bilim, Sanat ve Kültür konulu videolar hazırlıyorlar.

Eyl

Öğrencilerimizin nitelikli ve verimli çalışmalarla bilimin içinde yer alması için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde bilim kurulumuzla gündem maddelerimiz doğrultusunda çevrim içi toplantılarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Eyl

Öğrencilerimizin nitelikli ve verimli çalışmalarla bilimin içinde yer alması için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde bilim kurulumuzla gündem maddelerimiz doğrultusunda çevrim içi toplantılarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Eyl

Bilimin sınırlarını zorlamayı sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzun koordinesinde İzmir Fen Lisesi Olimpiyat Takımları 9. sınıflarımıza olimpiyat çalışmalarını alan bazında anlatmaya başlıyorlar.

Eyl

Bilimin sınırlarını zorlamayı sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzun koordinesinde İzmir Fen Lisesi Olimpiyat Takımları 9. sınıflarımıza olimpiyat çalışmalarını alan bazında anlatmaya başlıyorlar.

Tem

Olimpiyat kültürü ile bilime gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Budapeşte, Macaristan´da 54´üncü düzenlenecek olan ama Pandemi süreci dolayısıyla çevrim içi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı´nda Türk Milli Takımında yer alan Deniz şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip üstüne bir de bir gümüş madalya getirdi.

Tem

Olimpiyat kültürü ile bilime gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Budapeşte, Macaristan´da 54´üncü düzenlenecek olan ama Pandemi süreci dolayısıyla çevrim içi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı´nda Türk Milli Takımında yer alan Deniz şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip üstüne bir de bir gümüş madalya getirdi.

Haz

XVI.Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması 'nda 5 öğrencimiz tam puan alarak 5 öğrencimiz de yüzdelik dilimi ile Medal of Internal Final Stage Winner madalyası alırken 10 öğrencimiz 2.lik Sertifikası, 17 öğrencimiz 3.lük Sertifikası ve 3 Öğrencimiz Katılım Sertifikası almıştır. 40 öğrencimize 41 kere maşallah diyerek Matematik (11 Öğrencimiz), Fizik (1 Öğrencimiz), Kimya (9 Öğrencimiz), Biyoloji (2 Öğrencimiz) ve İngilizce (17 Öğrencimiz) alanlarında önce Bornova'mızı, İzmir'imizi sonra da Türkiye'yi gururla ve başarıyla temsil ettik.

Haz

XVI.Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması 'nda 5 öğrencimiz tam puan alarak 5 öğrencimiz de yüzdelik dilimi ile Medal of Internal Final Stage Winner madalyası alırken 10 öğrencimiz 2.lik Sertifikası, 17 öğrencimiz 3.lük Sertifikası ve 3 Öğrencimiz Katılım Sertifikası almıştır. 40 öğrencimize 41 kere maşallah diyerek Matematik (11 Öğrencimiz), Fizik (1 Öğrencimiz), Kimya (9 Öğrencimiz), Biyoloji (2 Öğrencimiz) ve İngilizce (17 Öğrencimiz) alanlarında önce Bornova'mızı, İzmir'imizi sonra da Türkiye'yi gururla ve başarıyla temsil ettik.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ikincisinde konuğumuz Kurtuluş YILDIRIM oldu.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ikincisinde konuğumuz Kurtuluş YILDIRIM oldu.

Nis

Mevcut durumu en iyi şekilde değerlendirip doğru strateji ile "Her zaman her alanda en iyisi İzmir Fen Lisesi" dedirtenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın başkanlığında bilim kurulunun tüm üyelerinin katılımı ile bilim kurulunun takibindeki sınav, proje ve olimpiyat çalışmalarının mevcut durumu değerlendirildi ve bu süreç için gerekli olan strateji kararlaştırıldı.

Nis

Mevcut durumu en iyi şekilde değerlendirip doğru strateji ile "Her zaman her alanda en iyisi İzmir Fen Lisesi" dedirtenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın başkanlığında bilim kurulunun tüm üyelerinin katılımı ile bilim kurulunun takibindeki sınav, proje ve olimpiyat çalışmalarının mevcut durumu değerlendirildi ve bu süreç için gerekli olan strateji kararlaştırıldı.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ilkinde konuğumuz Dr. Mustafa COŞKUN oldu.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ilkinde konuğumuz Dr. Mustafa COŞKUN oldu.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında evde kalan öğrencilerimizle 100. kez bir araya geldik.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında evde kalan öğrencilerimizle 100. kez bir araya geldik.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Harvard Üniversitesi Kimya ve Kimyasal Biyoloji Bölümü arasında imzalanan, ortaöğretim kurumlarında görev yapan fen bilimleri öğretmenlerinin mesleki gelişimleri için eğitici eğitimlerine yönelik iş birliği protokolü kapsamında İzmir Fen Lisesi Öğretmenlerinden Matematik Alanında Münire ŞİMŞEKER, Fizik Alanında Serkan YOLCU, Kimya Alanında Dr. Gülseren COŞKUN ve Dr. Barış DEMİRDAĞ ve Biyoloji Alanında Dr. Meryem YAZICI Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin misafirliğinde eğitimlerine devam ediyorlar.

Ock

Disiplinli bir şekilde çalışan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinden güzel bir haber var. 26 Öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 1. Aşamayı geçmişlerdi. Şimdi ise 14 öğrencimiz ikinci aşamayı geçti ve Kış Okuluna davet edildiler.

Ock

Ulusal ve uluslararası başarılarına alıştığımız Kimya Olimpiyat Takımımızı oluşturan öğrencilerin de okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Kıymetli Bilim Kurulu Başkanımız ve Kimya Olimpiyat Takımı Danışmanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ'ın koordinesinde Kimya Olimpiyat Takımımız Ceylan CEYLAN ile kimya olimpiyat odasında buluştu.

Ara

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bilgi ve becerilerini kayıt altına alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Öğretmenlerimizin koordinesinde XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına 28  Kasım 2019  Perşembe günü saat 22:00'a kadar 1.etap için 141 öğrencimiz müracaat etmiş ve 28 Kasım 2019 - 22 Aralık 2019 tarihleri arasında 128 öğrencimiz Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve İngilizce alanlarından yarışmaya katılmıştır.

Ara

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bilgi ve becerilerini kayıt altına alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Öğretmenlerimizin koordinesinde XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına 28  Kasım 2019  Perşembe günü saat 22:00'a kadar 1.etap için 141 öğrencimiz müracaat etmiş ve 28 Kasım 2019 - 22 Aralık 2019 tarihleri arasında 128 öğrencimiz Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve İngilizce alanlarından yarışmaya katılmıştır.

Ara

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bilgi ve becerilerini kayıt altına alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Öğretmenlerimizin koordinesinde XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına 28  Kasım 2019  Perşembe günü saat 22:00'a kadar 1.etap için 141 öğrencimiz müracaat etmiş ve 28 Kasım 2019 - 22 Aralık 2019 tarihleri arasında 128 öğrencimiz Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve İngilizce alanlarından yarışmaya katılmıştır.

Ara

Lise müfredatını aşan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Üyelerinin koordinesinde 2019 Mayıs Ayında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. aşama sınavını geçen ve 2. aşama sınavına katılmaya hak kazanan öğrencilerimizle yemek yedik.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu kılavuzluğunda bilimsel çalışmalara ve üniversite işbirliklerine önem veren okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu desteğinde tüm öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuzun mevcut bilimsel çalışmaları ve üniversite işbirlikleri konusunda TÜBİTAK 4004, 4005, 4006 ve 4007 ile TÜBİTAK 2202 ve 2204A odaklı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı gündemli toplantımız tamamlandı.

Kas

"Higgs Boson nedir?" sorusunun cevabını yerinde görenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL ve Değerli İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden oluşan İzmir Fen Lisesi kafilesi 19 KASIM 2019 - 24 KASIM 2019 tarihleri arasındaki Yurt Dışı Bilim Etkinlikleri gerçekleştirmiştir.

Kas

Bilimin aydınlığında azimle ve kararlılıkla çalışan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL ve Değerli İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden oluşan İzmir Fen Lisesi kafilesi 19 KASIM 2019 - 24 KASIM 2019 tarihleri arasındaki Yurt Dışı Bilim Etkinlikleri gerçekleştirmiştir.

Kas

"Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir." öğüdü ile bilim ışığında ilerleyen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğindeki Bilim Kurulumuzun gözetiminde çalışmalarına devam eden olimpiyatçı öğrencilerimiz Ankara'da Başkent Öğretmenevinde TÜBİTAK himayesinde Ara Kamp çalışmalarına devam ediyorlar.

Kas

"İlim Çin'de de olsa ona tâlip olun." öğüdü ile yola çıkan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL ve Kıymetli İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden oluşan İzmir Fen Lisesi kafilesi 19 KASIM 2019 - 24 KASIM 2019 tarihleri arasındaki Yurt Dışı Bilim Etkinliklerimiz kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

Ekm

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında seçkin proje ve çalışmalara imza atan ve bir çok çalışmaya ilham kaynağı olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ liderliğinde ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet YİĞİT koordinesinde TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları İzmir Koordinasyon Ekibi desteğinde İzmir'in seçkin okullarında uygulanan Bilim Olimpiyatları Projesi kapsamında proje ekibi İzmir Fen Lisesine misafir oldu.

Ekm

Potansiyellerinin farkında olan ve doğru stratejiyi bularak hedeflerine azim ve kararlılıkla ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü ve Bilim Kurulumuzun kararı ile kurulan ve danışmanlığını Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in yaptığı İzmir Fen Lisesi Zeka Oyunları Takımı il finallerinde istediği sonucu alarak Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK destekleri ile Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Bölge Finallerinde İzmir Fen Lisesini temsil etme hakkını kazandılar.

Ekm

Lise müfredatının üstünde çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Okul Öğretmenler Kurulumuzda belirlenen hedeflere ulaşmak için Bilim Kurulumuzun gözetiminde Olimpiyat Danışman Öğretmenlerimizin koordinesinde 9. sınıflarımıza yönelik olimpiyat tanıtım dersleri ve etkinlikleri Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar alanında tamamlanıyor.

Ekm

Bilim Olimpiyatları kültürünü azim ve kararlılıkla sürdürenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Okul Öğretmenler Kurulumuzda belirlenen hedeflere ulaşmak için Bilim Kurulumuzun gözetiminde Olimpiyat Danışman Öğretmenlerimizin koordinesinde 9. sınıflarımıza yönelik olimpiyat tanıtım dersleri ve etkinlikleri Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar alanında devam etmektedir.

Eyl

Olimpiyat kültürü olan bir okul İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Filiz Karaoğlu koordinesinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ desteğinde ve Bilim Kurulu Üyelerimizin gözetiminde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar alanlarında düzenlenen Bilim Olimpiyatları Tanıtımı gerçekleştirildi.

Eyl

Disiplinli bir çalışma kültürü ile ilerleyen olimpiyat çalışmaları ile lise müfredatının üstündeki konulara çalışan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimizden Fizik ve Kimya Olimpiyat Takımında yer alan öğrencilerimiz Yaz Okulunun düzenlendiği Afyonkarahisardaki Otellerinin önünde fotoğraf çektirerek bizlere selam gönderdiler.

Eyl

Disiplinli bir çalışma kültürü ile ilerleyen olimpiyat çalışmaları ile lise müfredatının üstündeki konulara çalışan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimizden Fizik ve Kimya Olimpiyat Takımında yer alan öğrencilerimiz Yaz Okulunun düzenlendiği Afyonkarahisardaki Otellerinin önünde fotoğraf çektirerek bizlere selam gönderdiler.

Tem

Uluslararası olimpiyat ve proje faaliyetlerinde Türk Bayrağını dalgalandıran gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi'nde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde çok yönlü ve nitelikli öğrencimiz Cemre TAŞ 37.'si Portekiz'de Coimbra Devlet Üniversitesinde düzenlenen Youth Science Meeting'te hem eğitim aldı hem projesini sundu hem yeni arkadaşlıklar edindi hem de Türk Bayrağını en güzel şekilde dalgalandırdı.

Tem

Ulusal ve uluslararası bilim etkinliklerinde kendilerini geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış Demirdağ'ın danışmanlık yaptığı Kimya Olimpiyat Takımımızdan pahabiçilmez öğrencimiz Deniz GÜNER Paris'te 21 - 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 51. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (IChO 2019) ülkemizi temsil edecektir.

Haz

Çeşitli alanlarda proje hazırlayarak kendilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU danışmanlığında Halime Hale GÖKCAN ve Eren AKÇİN TEKNOLOJİ alanında ve Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ danışmanlığında Elif Sude KESKİN ve Ilgın KIRTE ENERJİ alanında Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği Prof. Dr. Fuat SEZGİN 4. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ikinci oldular.

Haz

Çeşitli alanlarda proje hazırlayarak kendilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU danışmanlığında Halime Hale GÖKCAN ve Eren AKÇİN TEKNOLOJİ alanında ve Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ danışmanlığında Elif Sude KESKİN ve Ilgın KIRTE ENERJİ alanında Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği Prof. Dr. Fuat SEZGİN 4. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ikinci oldular.

Haz

Bilim insanı olma yolunda azim ve kararlılıkla çalışan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın İhsan YAŞA'yı TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları konusunda görüşme yapmak ve protokol imzalamak için ziyaret ettik.

Haz

Okul Stratejik Planımız doğrultusunda öncelik verdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavında 26 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandı.

Haz

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu layıkıyla temsil edip performansları ile ödülleri toplanyan 11. ve 12. sınıf olimpiyatçılara "9. ve 10. Sınıflar olarak sağlam geliyoruz, bize desteğiniz için teşekkür ederiz" diyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgisayar ve Matematik Olimpiyat Takımımızdan birer öğrencimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen İzmir Bilim Olimpiyatlarında Bilgisayar Alanında 9. Sınıflar Birincisi, Bilgisayar Alanında 10. Sınıflar Birincisi, Bilgisayar Alanında 9. Sınıflar İkincisi, Matematik Alanında 9. Sınıflar Üçüncüsü ve Matematik Alanında 10. Sınıflar Üçüncüsü olmuşlardır.

May

Fen Bilimleri alanında seçkin araştırma projeleri hazırlarken bilimin engin dünyasında yer edinenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Prof. Dr. Gazi Yaşargil Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışmasında Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN´un danışman öğretmenleri olduğu Semra ve Ömer Faruk´un projeleri Biyoloji Alanında Birinci oldu.