Etiket Sonuçları: enerji

Ekm

Çevresine duyarlı, mevcut enerji kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını isteyen, alternatif çevre ve enerji çözümleri araştıran ve teknoloji üreten öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ (Kimya) Öğretmenimizin iki ekibi ile Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanımız Sertaç ATEŞ'in bir ekibi Gaziantep'te düzenlenen TeknoFest 2020'de Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Lise Kategorisinde okulumuzu temsil ettiler.

Ekm

Haz

Çeşitli alanlarda proje hazırlayarak kendilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU danışmanlığında Halime Hale GÖKCAN ve Eren AKÇİN TEKNOLOJİ alanında ve Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ danışmanlığında Elif Sude KESKİN ve Ilgın KIRTE ENERJİ alanında Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği Prof. Dr. Fuat SEZGİN 4. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ikinci oldular.

Haz

May

“Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı” İkinci Aşamasına Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ´ın danışmanlık yaptığı "Sentez Gazlardan Mikroorganizmalar İle Biyoetanol Üretimi" isimli Yağmur ve Hande Sena´nın projeleri davet edildi. Sergide okulumuzu temsil ettiler ve yapılan değerlendirme sonucunda Temiz ve Yenilenebilir Enerji Alanında BİRİNCİLİK aldılar.

Ara

Başta TÜBİTAK Projeleri olmak üzere öğrencilerimizin bilimsel etkinliklerde aktif olarak yer almalarını destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK´in uygun görüşü doğrultusunda Değerli Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN koordinesinde Kıymetli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY ve Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ desteğinde Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr. Burak GÜLTEKİN öğrencilerimize Örnek Bir Proje Sunumu yaptı, Proje Hazırlama Aşamalarında bahsetti ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.