T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Etiket Sonuçları: proje

Mrt

Şubat 2024 - Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Women Philosophers isimli uluslararası eTwinning projemiz Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde öğrencilerimizin aktif katılımı ile başladı.

Mrt

55.si düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Biyoloji Alanı Birincisi Çağla Şirin ve Aliberk Sandıkçı (Kimya Öğretmenimiz Hakan Eryuva), Yazılım Alanı Birincisi Öykü Akarsu, Hikmet Efe Canikli ve Yavuz Selim Karahan (Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren Coşkun) ve Matematik Alanı İkincisi Barkın Özsoy, Bilge Şule Yıldız ve Ekin Önal (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sertaç Ateş) olmuştur. Öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

55.'si düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 4 Proje ile okulumuzu temsil ettiğimiz İzmir Bölge Finallerinin son gününde Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Ekici sergi anı köşesinde öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle fotoğraf çektirerek öğrencilerimizi onore etti.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi çalışmaları kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları panolarımız aracılığı ile eğitim binamızın girişinde sergilediler.

Mrt

55.'si düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 4 Proje ile okulumuzu temsil ettiğimiz İzmir Bölge Finallerinin ikinci gününde Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Ekici Matematik Projemizin sergilendiği masada öğrencilerimizle fotoğraf çektirerek öğrencilerimizi onore etti.

Mrt

05 Şubat 2024 - 16 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR'ın Eğitim Yöneticiliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ İzmir Fen Lisesi öğretmenlerinden oluşan 25 öğretmenimiz ile birlikte RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Hizmet İçi Öğretmen Eğitimini gerçekleştirmiştir.

Şbt

55.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için öğrencilerimizin yaptığı araştırma çalışmalarından 16 tanesi tamamlanmış ve proje başvurusu yapılmıştır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 16 Adet Öğrenci Projemizi Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Zuhal GÜL (Biyoloji) ve Bilim Kurulu başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilgisayar) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlanan öğrencilerimiz 19 Ocak 2024 saat 23.55'e kadar tamamladıkları araştırmaların raporlarını sisteme yükleyerek başvurularını yaptılar.

Ock

18 Aralık 2023 - 22 Aralık 2023 tarihleri arasında Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Ortaokulunun Değerli Müdürü Sayın Nefise GEDİKLİ'nin Eğitim Yöneticiliğinde Müdür Yardımcısı Çiğdem KARAKOÇAK'ın Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ Kars-Halil Atila İlkokulu'nun ve Anaokulu'nun değerli öğretmenlerinden oluşan 15 öğretmenimiz ile birlikte RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Hizmet İçi Öğretmen Eğitimini gerçekleştirmiştir.

Eyl

20 Eylül 2023 tarihinde okulumuzun Bilim Kurulu Odasında okulumuzdaki ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetleri planlamak, izlemek ve başarılarını artırmak amacıyla bilim kurulumuzun ilk toplantısını Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde müdür yardımcılarımızın, olimpiyat danışmanlarımızın ve proje danışmanlarımızın (TÜBİTAK, Erasmus+) katılımı ile yaptık.

Eyl

Brüksel, Belçika'da 13 - 15 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen Genç Bilim İnsanları Avrupa Birliği Yarışması'nda ülkemizi Bilgi İşlem (Yazılım) alanında "Synthesising Classical Guitar Pieces Using Transformer" isimli projesi ile gururla temsil etti.

Tem

Ulusal ve uluslararası başarıları ile her zaman gündemde olan nitelikli bilimsel çalışmaların yuvası İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında Bilim Kurulumuzun koordinesinde TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışmasına hazırlanan öğrencilerimizden Yazılım Alanında Türkiye BİRİNCİSİ olan Öğrencimiz Burak Sina AKBUDAK "Transformer Mimarisi Kullanarak Klasik Gitar Özelinde Sentetik Müzik Üretimi" ve Teknolojik Tasarım Alanında Türkiye İKİNCİSİ olan Öğrencilermiz Eray AKIN, Nisa İLTEKİN ve Murat LEYLEKOĞLU "Sulak Alanların Kirlilik Seviyesini Ölçen Ve Bildiren Güneş Enerjili Duba Geliştirilmesi" isimli projeleri ile Regeneron ISEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışmasında Los Angeles - California 2024'te ülkemizi temsil edeceklerdir.

Tem

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Geleneksel Taçlanan Başarılar Gala Töreni" TeknoFest, İzmir Bilim Olimpiyatları ve diğer projeler için 8 Haziran 2023'te İzmir İktisat Kongresi Binasında ve TÜBİTAK 2204A, 2204B, 2204C, 2204D, 2202 ve 2247C için 15 Haziran 2023'te de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonunda gerçekleştirildi. Sanatsal, sportif, kültürel ve bilimsel alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir'de eğitim gören tüm öğrenci ve öğretmenleri cesaretlendirmeye ve desteklemeye devam ediyor,  ahlaklı, çalışkan, başarılı, ülkesini ve milletini çok seven öğrenciler yetiştirmek için var gücüyle çalışıyor.

Haz

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında, İngilizce öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde Türkiye'deki Fen Liseleri ve AB ülkelerinden yabancı ortaklar ile birlikte yürütülen "Communication Rocks" adlı uluslararası eTwinning projesi Avrupa Kalite Ödülü almıştır.

Haz

9 Haziran 2023 tarihinde katıldığımız bilimsel etkinliklerden biri TÜBİTAK 2204A Proje Yarışması Türkiye Finalleriydi. Okul tarihimizde ilk kez TÜBİTAK 2204A Proje Finallerinde 2 Birincilik ve 1 İkincilik aldık. 54. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında iki tane BİRİNCİLİK bir tane de İKİNCİLİK alan ekiplerimizi başarılarından ötürü kutluyoruz.

May

16 Mayıs 2023 tarihinde Okul Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR koordinesinde 116 öğrencimiz (9. ve 10. sınıflar ağırlıklı karma grup) okulumuzun konferans salonunda Temel Eğitimde 10 Bin Okul projesi kapsamında 2 ders saati süren ilk yardım eğitimi almışlardır.

May

Green World isimli uluslararası eTwinning Projemizin bir etkinliği de telekonferans ve web 2.0 teknolojileri kullanılarak yapılan çevrim içi yarışmalardır. 9 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen yarışmada zamandan ve mekandan bağımsız proje çalışması yapabilme becerisine sahip öğrencilerimiz yabancı dil yeteneklerini de kullanarak okulumuzu proje de temsil ettiler.

Mrt

Uluslararası e-Twinning Projemiz "Voice of the Heroes and Heroines" için İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Alime hocamızın kaleminden projemizin mevcut durumu ve ilerleyişini öğrenelim.

Mrt

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında 12 alanda toplam 27.013 başvurudan 1.440 proje, yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda yarışmanın bölge aşaması proje değerlendirmelerine katılmaya hak kazandığı 21 Mart 2023'te TÜBİTAK'ın İnternet Sitesinden duyuruldu. Okulumuz bünyesinde yapılan çalışmalardan 7 tanesi İZMİR BÖLGE SERGİSİNE davet edildi. İlgili yarışmanın proje değerlendirmeleri 3-4 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacaktır.

Mrt

2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları açıklandı. 6 alanda düzenlenen ve 1130 proje ekibinin proje sunduğu yarışmada ilk 95'e kalarak finallere çağrılan iki ekibimizi tebrik ediyor ve ekiplerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

2023 Yılı 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, 2023 Yılı 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ve 2023 Yılı 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması için yıl boyu hazırlanan ekiplerimiz yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer almak istemiş ve 54.´sü düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için 31 proje ve 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması için 1 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 32 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Bilim Kurulu Başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilişim Teknolojileri) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

Okulumuzda eTwinning Projeleri 2023 yılında da yeni projelerle zenginleşerek devam ediyor.

Ock

"Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması"nda Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COSKUN'un danışmanlığında Ayşenur BAYER, Nisa İLTEKİN ve Ceren YENİDENİZ, "Duyusal Öğrenme Teknikleriyle Küresel Isınma Farkındalığı İçin Oyun Geliştirilmesi" isimli projeleri ile TÜRKİYE 3.sü oldular. Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, hem makamında hem tören alanında değerli öretmenimizi ve kıymetli öğrencilermizi başarılarından ötürü tebrik etti.

Ara

27 Kasım 2022 tarihinde 19.00 - 20.30 saatleri arasında ESEP Platformu üzerinden Uluslararası e-Twinning Projesi  "Be the voice of Heroes and Heroines" (Erkek ve Kadın Kahramanların Sesi Olun) için planlama ve iş bölümü gündemiyle yapılan çevrim içi toplantıya İngilizce öğretmenimiz Alime ZENGER katıldı. Yıl içinde proje kapsamında değerli öğretmenimizin koordinesinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz etkinliklere aktif olarak katılacaklar.

Ara

Okul Temelli Mesleki Gelişim kapsamında Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Uzmanı Aysun İslamoğlu tarafından okulumuzda 8-10 Kasım 2022 tarihlerinde öğretmenlerimize AB Proje Hazırlama Teknikleri Kursu verildi.

Ara

9 Ekim 2022 tarihinde 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Çağrı Duyurusu öğrencilerimizle paylaşıldı ve proje kapsamında bir çok ekibimiz araştırmalarını yoğunlaştırdı. Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA danışmanlığında proje çalışmasına başlayan 10. Sınıf öğrencimiz Çağla, toprak beslemesi ile ilgili araştırması kapsamında Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Mahmut TEPECİK ile 26 Ekim 2022 tarihinde görüştü ve kendisinden 2204D kapsamında etik kurallar içinde yardım aldı.

Kas

Emniyet Genel Müdürlüğü onayı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen SİBERAY Projesi faaliyetleri çerçevesinde İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü İZMİR EBA liderliğinde okulumuzda 26 Ekim 2022 tarihinde 14.00 - 16.00 saatleri arasında Siber Güvenlik Eğitimi ve Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi verildi.

Haz

3 Haziran 2022 Cuma Günü Bayrak Törenimizde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ Bilgi Yarışmasında ve Proje Yarışmalarında birinci olan öğrencilerimize ve Spor Müsabakalarında dereceye giren gençlerimize tören alanımızda başarı sertifikası vererek öğrencilerimizei onore etti.

Haz

Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 - İFL 2022 Bilim Fuarımızda projelerini sergileyen öğrencilerimize 3 Haziran 2022 Cuma Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ katılım sertifikası vererek öğrencilerimzi makamında onore etti.

May

Gençliği bilimsel araştırmaya özendirmek ve bilime meraklı gençlerin yolunu açmak amacıyla Türkiye genelindeki liseler arasında bu yıl 29. sunu düzenlenen Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışmasında 27 Mayıs 2022 Cuma Günü iki ekibimiz birincilik kazandı.

 

May

MEV Özel Ankara Kolejinin düzenlediği Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışmasına Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER koodinesinde ve gözetiminde katılan ekiplerimiz BİYOLOJİ ALANINDA BİRİNCİ oldular.

Nis

7 Mart 2022 Perşembe günü "Step into the Future" (Geleceğe Adım Atın) isimli Rusya'nın düzenlediği Uluslararası Bilimsel Gençlik Forumunda öğrencilerimiz Mehmet Akif ve Taylan ülkemizi Biçimsel Bilimler (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri) alanında ERATOSTHENES KALBURU VE BİNET FORMÜLÜNÜN KULLANILDIĞI UÇTAN UCA ŞİFRELİ YERLİ YAZILIM MA_T SOHBET isimli projeleri ile temsil ettiler.

Mrt

25 Mart 2022 tarihinde Bayrak Törenimizde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ TÜBİTAK 2202 bilim olimpiyatları kış kampı sonunda madalya alan öğrencilerimiz ile TÜBİTAK 2204 - A lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması ödül töreninde projeleri dereceye giren öğrencilerimizi sahneye davet ederek onore etti.

Mrt

17 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenen TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Sergisi'nde 3 Projemiz ödül aldı.

Mrt

14 Mart 2022 Pazartesi günü 9 araştırma projemizin davet edildiği TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Sergisi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Mrt

11 Mart 2022 Cuma Günü Bayrak Törenimizde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ okulumuzu 14 - 17 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜBİTAK 2204A İzmir Bölge Sergisinde 9 proje ile temsil edecek öğrencilerimizi sahneye davet ederek orone etti.

Mrt

06 Mart 2022 tarihinde açıklanan sonuçlara göre İzmir Fen Lisesi, devlet liseleri arasında TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisine en fazla proje ile davet edilen okul oldu.

Şbt

24 ŞUBAT 2022 tarihinde "Communication Rocks" isimli eTwinning Projesi kapsamında İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde proje ekibinde yer alan öğrencilerimiz ile misafir olarak katılan Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN projenin Şubat ayı etkinlikleri kapsamında sanat konusunda farkındalık oluşturma faaliyeti yaptılar.

Şbt

22 Şubat 2022 tarihinde 12. sınıf öğrencimiz Ayşe Serra KÖŞGER 9. sınıf öğrencilerimize Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Meryem YAZICI danışmanlığında hazırladığı "Akut Lenfoblastik Lösemide Bitkisel Kökenli Kimyasalların Antikanser Etkilerinin Gözlenmesi" başlıklı ve Biyoloji Alanında TÜBİTAK 2204A Finallerinde önce Türkiye BİRİNCİSİ ardından da ISEF'te (Uluslararası Fen ve Mühendislik Yarışması) Türkiye'yi temsil etmeye layık görülen projesini nasıl yaptığını ve TÜBİTAK 2204A için nasıl bir yol izlemeleri gerekiğini belirtip öğrencilerimizin sorduğu sorularını yanıtladı.

Şbt

15 Şubat 2022 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü onayı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen SİBERAY Projesi faaliyetleri çerçevesinde İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü İZMİR EBA liderliğinde okulumuzda Siber Güvenlik Eğitimi ve Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi verildi.

Şbt

14 Şubat 2022 tarihinde Kimya Öğretmenimiz ve Bilim Kurulu Proje Sorumlumuz Gülseren COŞKUN koordinesinde 15 projemiz 53.´sü düzenlenecek olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için ebideb sistemine yüklenmiştir.

Şbt

8 Şubat 2022 Tarihinde Uluslararası eTwinning Projesi COMMUNICATION ROCKS PROJESİ kapsamında Şubat Ayı Etkinlikleri çerçevesinde İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz Güvenli İnternet Günü (SAFER INTERNET DAY) için İngilizce okul panosu oluşturdular.

Şbt

10 Şubat 2022 tarihinde okulumuzun bilim kurulu çok amaçlı odasında, proje danışman öğretmenlerinin koordinesinde öğrencilerimiz 2021 Nisan ayından bu yana yaptıkları araştırma projelerinin raporlarına son şekillerini verip son güne kalmadan TÜBİTAK 2204A için başvurularını gerçekleştiriyorlar.

Ock

Çağdaş görüşlerini yüksek teknoloji ürünleri üretecek olan şirketlerine yansıtırken milli ve manevi değerlerini koruyan azimli, çalışkan ve kararlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde öğrencilerimiz İMHAD Gençlik ve Spor Kulübü ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) işbirliğinde hazırlanan ve İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği desteğinde yürütülen Genç Ahiler Projesi kapsamında Tekno Zanaat isimli şirketlerini kurdular.

Ock

Yüzeysel olarak her konuda ve akademik alanda derinlemesine bilgi sahibi olan, araştıran, üreten ve geliştiren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuz hem olimpiyat hem de proje çalışmalarımız üzerine haftalık olağan toplantılarına devam ediyor.

Ara

Bilimle birlikte kültür ve sanat alanında da kendilerini geliştiren entelektüel öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz Felsefe Soruşturma Topluluğu eTwinning Projesi kapsamında Aralık Etkinliğinde olarak Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesini gezdiler.

Ara

Sanatla bilimin buluşmasında öncü rol oynayan ve nitelikli çalışmalalara imza atanların okulu İzmir Fen Lisesinde Buca IMSEF 2021'de Ülkemizi İran'da temsil etme hakkı kazanan öğrencilerimiz Mehmet Akif KARAKAŞ ve Taylan YALÇIN Fotoğraf ve Bilim Projeri Aşamasında Fotoğraf ve Deneysel Fotoğraf Kategorisinde Lise Grubunda GÜMÜŞ MADALYA kazanmışlardır.

Ara

Öğrencileri kadar öğretmenleri de azim ve kararlılıkla çalışıp ülkemizi uluslararası düzeyde temsil eden okul İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN'ın BİLİM YOLU - Erasmus K101 Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi ile ilgili haber metnini yayımlıyoruz.

Kas

Üst düzey bilim, teknoloji, sanat, matematik ve mühendislik (STEAM) çalışmaları yaparak hem kendilerini geliştiren hem de ülkemizi uluslararası alanda temsil etme hakkı kazanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde BUCA IMSE²F 2021 Uluslararası Proje Yarışmasında Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in danışmanlığında öğrencilerimiz Mehmet Akif KARAKAŞ ve Taylan YALÇIN Matematik-Bilgisayar Kategorisinde 1.lik, Uluslararası Temsilcilik (RYES Rusya) ve En iyi makale ödülü (AYIMI JOURNAL ISAC) olmak üzere toplam 3 ödül alarak bizleri gururlandırdılar.

Ekm

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi "Bilim Yolu" için yapılan hazırlık çalışmalarını İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN okul sitemizden yayımlamamız için haberleştirdi. Öğretmenimizin metni ve seçtiği fotoğraflar ile Bilim Yolu Projesi Hazırlık Süreci haberimiz:

Ekm

Bilim insanları ile işbirliği içinde çalışarak nitelikli araştırma projeleri hazırlayanların okulu İzmir Fen Lisesinde Sayın Prof. Dr. Perihan ÜNAK ile Söyleşi yapmak için Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA ile öğrencilerimiz Ege Ünversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsünü ziyaret ettiler.

Ekm

Üniversite - okul işbirliğinin verimli ve nitelikli bir şekilde yapılması için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğindeki kafilemiz İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf BARAN hocamıza TÜBİTAK 2204A kapsamındaki nitelikli destekleri için teşekkür etmek ve ileriki çalışmalar için istişarede bulunmak maksatıyla nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır.

Ekm

52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteği ile hazırlanan 8 projemiz İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu temsil etmeye layık görülmüştür.

Eyl

Ülkemizin dışa bağımlı olmasını isteyemen her alanda kendi öz kaynakları ile yüzde yüz yerli ileri teknolojiler üretebilen bir ülke olması için çalışmak isteyen mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in danışmanlığında öğrencilerimiz Alperen TUPURTU (Takım Kaptanı) ve Ahmet Taha KALIBCI (Takım Üyesi) İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen TeknoFest 2021'de 45 üniversite ve 8 lise takımının katıldığı Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmasında okulumuzu temsil etti ve en iyi sunum ödülünü kazandılar.

Eyl

Okullar arası çevrim içi araçlar kullanarak proje çalışması yapabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen Özsoy koordinesinde Felsefe Soruşturma Topluluğu isimli projemiz başlıyor.

Ağu

Çevrim içi çalışma ve proje üretme becerisi yüksek öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY'un danışmanlığında yürütülen Digital Wisdom isimli proje eTwinning Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

 

 

Haz

Nitelikli ve seçkin öğretmenlerin öğrencileri için emek verdiği okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ ve İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde proje ekibinde yer alan değerli öğretmenlerimizin katılımız ile İzmir Fen Lisesi olarak "Bilim Yolu" isimli Erasmus Projesi kapsamında 22 Haziran 2021 tarihinde Zoom üzerinden ön hazırlık toplantısı yaptık.

Haz

Temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında bilimsel çalışmalar yürüten azimli, kararlı ve vatan sevgisi yüksek gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde  İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteğinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına başvuran proje ekiplerimizden Dr. Meryem YAZICI'nın danışmanlığını yürüttüğü Öğrencimiz Ayşe Serra KÖŞGER'in Biyoloji Alanında Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Tematik Alanında sunduğu "AKUT LENFOBLASTİK LÖSEMİDE BİTKİSEL KÖKENLİ KİMYASALLARIN ANTİKANSER ETKİLERİNİN GÖZLEMLENMESİ" isimli projesi BİRİNCİ olmuştur.

Nis

Matematiğin engin dünyasında derin çalışmalar yaparak ilerleyen nitelikli ve çalışkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde BUCA Belediyesinin 14 - 18 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirdiği Uluslararası Müzik, Bilim, Enerji ve Mühendislik Fuarı finalinde Ceren ve Zeynep projeleri ile Rusya'da ülkemizi Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER'in danışmanlığında temsil etme hakkı kazanmışlardı. 16 Nisan 2021 tarihinde saat 15:35'te öğrencilerimiz projelerini jüriye sundular. Jüri değerlendirmesi sonucu 23 Nisan 2021 tarihinde okulumuz için bu yılın ilk ULUSLARARASI PROJE İKİNCİLİĞİ derecesi gelmiş oldu.

Nis

Araştırma projelerinde yer alarak bilimi öğrenen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Üniversite Okul İşbirliği kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tümleşik Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Mehmet POLAT Biyoloji Zümremizin evsahipliğinde 9. sınıflarımıza yönelik "Bir Ufuk Olarak Nanoteknoloji" isimli çalışmaları ile konuğumuz oldular.

Nis

Bilim insanı olma yolculuğunda bilime dokunarak ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında son sınıf öğrencilerimiz Sude ve Neva katıldıkları BİSEP Ortaöğretim Öğrencileri Arası Bilim Projesi Yarışmasında İkinci olmuşlardır.

Mrt

52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteği ile hazırlanan 8 projemiz İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu temsil etmeye layık görülmüştür.

Mrt

Yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer alan öğrencilerimiz 52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 12 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 12 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Mrt

Yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer alan öğrencilerimiz 52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 12 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 12 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

Salgın dönemini faydalı etkinlikleri ile zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde uluslararası eTwinning Projesi olan "Digital Wisdom" projesi çalışmaları çevrimiçi olarak devam ediyor.

Ock

Salgın dönemini faydalı etkinlikleri ile zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde uluslararası eTwinning Projesi olan "Digital Wisdom" projesi çalışmaları çevrimiçi olarak devam ediyor.

Ock

Araştırma odaklı kaliteli çalışmaları ile öğrencilerinin bilimsel yöntem ve teknikler konusundaki birikimlerini ve deneyimlerini arttırmalarını destekleyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde TÜBİTAK 2204A, 2204C ve 4006 başta olmak üzere okulumuzda yürütülen proje çalışmalarının mevcut durumlarının değerlendirmesi gündemimizle tüm öğretmenlerimizin katıldığı öğretmenler kurulumuzu gerçekleştirdik.

Ock

Araştırma odaklı kaliteli çalışmaları ile öğrencilerinin bilimsel yöntem ve teknikler konusundaki birikimlerini ve deneyimlerini arttırmalarını destekleyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde TÜBİTAK 2204A, 2204C ve 4006 başta olmak üzere okulumuzda yürütülen proje çalışmalarının mevcut durumlarının değerlendirmesi gündemimizle tüm öğretmenlerimizin katıldığı öğretmenler kurulumuzu gerçekleştirdik.

Ara

Proje ve olimpiyat çalışmalarına önem verilen ve sürecin öğrencilerimiz için en verimli şekilde geçmesi için titiz davranılan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ (Kimya) ve Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) koordinesinde Bilim Kurulu Üyelerinin etkin katılımı ile proje çalışmalarındaki ve olimpiyat sürecindeki mevcut durumumuzu değerlendirdik.

Ara

Proje ve olimpiyat çalışmalarına önem verilen ve sürecin öğrencilerimiz için en verimli şekilde geçmesi için titiz davranılan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ (Kimya) ve Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) koordinesinde Bilim Kurulu Üyelerinin etkin katılımı ile proje çalışmalarındaki ve olimpiyat sürecindeki mevcut durumumuzu değerlendirdik.

Ara

Bu öğretim yılının ilk yüz yüze derslerini işlediğimiz ve pandeminin gidişatı doğrultusunda çevrim içi devam ettiği efsane dönem IFL'21 için emek veren ve zaman ayıran öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde öğretmenlerimizin katılımı ile "Fırtınalı denizin kaptanları yanınızdayız" parolası ile gerçekleştirdiğimiz Rehberlik ve Motivasyon Toplantısında öğrencilermizi can kulağı ile dinledik ve onlara hem her zaman yanlarında olduğumuzu hem de şartlar ne olursa olsun en hızlı şekilde yeni şartlara uyum sağlayacak güçlü bireyler olduklarını bir kez daha belirttik.

Ara

Öğrencilerini can kulağı ile dinleyen ve onların faydalı faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde müdür yardımcılarımızın, okul psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Seyran Canbaz'ın, 11. sınıflarımızın sınıf rehber öğretmenlerinin ve okul proje koordinatörü Ergül Atıcı GÜVEN'in aktif katılımı ile 11. sınıflarımız için Rehberlik ve Proje Toplantısını gerçekleştirdik.

Ara

Bu öğretim yılının ilk yüz yüze derslerini işlediğimiz ve pandeminin gidişatı doğrultusunda çevrim içi devam ettiği efsane dönem IFL'21 için emek veren ve zaman ayıran öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde öğretmenlerimizin katılımı ile "Fırtınalı denizin kaptanları yanınızdayız" parolası ile gerçekleştirdiğimiz Rehberlik ve Motivasyon Toplantısında öğrencilermizi can kulağı ile dinledik ve onlara hem her zaman yanlarında olduğumuzu hem de şartlar ne olursa olsun en hızlı şekilde yeni şartlara uyum sağlayacak güçlü bireyler olduklarını bir kez daha belirttik.

Ara

Öğrencilerini can kulağı ile dinleyen ve onların faydalı faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde müdür yardımcılarımızın, okul psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Seyran Canbaz'ın, 11. sınıflarımızın sınıf rehber öğretmenlerinin ve okul proje koordinatörü Ergül Atıcı GÜVEN'in aktif katılımı ile 11. sınıflarımız için Rehberlik ve Proje Toplantısını gerçekleştirdik.

Ara

Öğrencilerini can kulağı ile dinleyen ve onların faydalı faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde müdür yardımcılarımızın, okul psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Seyran Canbaz'ın, 10. sınıflarımızın sınıf rehber öğretmenlerinin ve okul proje koordinatörü Ergül Atıcı GÜVEN'in aktif katılımı ile 10. sınıflarımız için Rehberlik ve Proje Toplantısını gerçekleştirdik.

Ara

Öğrencilerini can kulağı ile dinleyen ve onların faydalı faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde müdür yardımcılarımızın, okul psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Seyran Canbaz'ın, 10. sınıflarımızın sınıf rehber öğretmenlerinin ve okul proje koordinatörü Ergül Atıcı GÜVEN'in aktif katılımı ile 10. sınıflarımız için Rehberlik ve Proje Toplantısını gerçekleştirdik.

Ara

Öğrencilerini can kulağı ile dinleyen ve onların faydalı faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde müdür yardımcılarımızın, okul psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Seyran Canbaz'ın, 9. sınıflarımızın sınıf rehber öğretmenlerinin ve okul proje koordinatörü Ergül Atıcı GÜVEN'in aktif katılımı ile 9. sınıflarımız için Rehberlik ve Proje Toplantısını gerçekleştirdik.

Ara

Öğrencilerini can kulağı ile dinleyen ve onların faydalı faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde müdür yardımcılarımızın, okul psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Seyran Canbaz'ın, 9. sınıflarımızın sınıf rehber öğretmenlerinin ve okul proje koordinatörü Ergül Atıcı GÜVEN'in aktif katılımı ile 9. sınıflarımız için Rehberlik ve Proje Toplantısını gerçekleştirdik.

Kas

Bilimin, kültürün ve sanatın buram buram koktuğu okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız liderliğinde İFL Medya Kulübü Danışman Öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç Ateş koordinesinde NİL DENİZ SÖZVER ve Arda AYÇA başkanlığında öğrencilerimiz 5'BSK isimli projemizde çevrim içi olarak Bilim, Sanat ve Kültür konulu videolar hazırlıyorlar.

Kas

Bilimin, kültürün ve sanatın buram buram koktuğu okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız liderliğinde İFL Medya Kulübü Danışman Öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç Ateş koordinesinde NİL DENİZ SÖZVER ve Arda AYÇA başkanlığında öğrencilerimiz 5'BSK isimli projemizde çevrim içi olarak Bilim, Sanat ve Kültür konulu videolar hazırlıyorlar.

Ekm

Başarısı Türkiye sınırlarını aşan okul İzmir Fen Lisesinde  Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde tamamlanan e-Philosophy eTwinning Projemiz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Ekm

Başarısı Türkiye sınırlarını aşan okul İzmir Fen Lisesinde  Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde tamamlanan e-Philosophy eTwinning Projemiz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Eyl

Öğrencilerimizin nitelikli ve verimli çalışmalarla bilimin içinde yer alması için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde bilim kurulumuzla gündem maddelerimiz doğrultusunda çevrim içi toplantılarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Eyl

Öğrencilerimizin nitelikli ve verimli çalışmalarla bilimin içinde yer alması için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde bilim kurulumuzla gündem maddelerimiz doğrultusunda çevrim içi toplantılarımızı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.

Ağu

Erasmus+ Programı, Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti 2020 yılı Teklif Çağrısı dönemi için Aydın Fen Lisesi tarafından hazırlanan, okulumuz ve Türkiye'nin öncü fen liselerinin ortağı olduğu "Bilim Yolu" adlı projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir.

Ağu

Erasmus+ Programı, Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti 2020 yılı Teklif Çağrısı dönemi için Aydın Fen Lisesi tarafından hazırlanan, okulumuz ve Türkiye'nin öncü fen liselerinin ortağı olduğu "Bilim Yolu" adlı projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir.

Şbt

Bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 51.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlamışlar ve İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu 7 Proje ile temsil etmek için TÜBİTAK'tan davet almışlardır.

Şbt

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İmam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirdiği Genç Ahiler Projesi'nde, İzmir Kalkınma Ajansı ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın mentor desteğinde Eğitim 2023 Vizyonu doğrultusunda 'Girişimci Vizyon Hedef İnovasyon' sloganıyla yola çıkılarak okulumuzda İFL Ticaret ekibi Genç Ahiler projesi kapsamında çalışmalarını tamamladılar.

Ock

Araştırma Projesi ortaya koymak için gereken tüm süreçlerini yaşayarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 51.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 32 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 32 Adet Öğrenci Projemizi Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

Erken yaşlarda bilimsel araştırmalar yapmaya başlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Proje Koordinatörümüz ve Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde Proje Danışman Öğretmenlerimizin desteğinde 2019 Nisan ayından bu yana yapılan ve tamamlanan bilimsel araştırmaların sonuçları raporlaştırılmakta ve raporlar 51. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında değerlendirilmesi için TÜBİTAK BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemine yüklenmektedir.

Ara

Bilimsel çalışmaları takip eden öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA koordinesinde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Sayın Doç. Dr. Mahmut TEPECİK ve Sayın Doç. Dr. Bihter ÇOLAK ESETLİLİ 9. Sınıf Öğrencilerimiz mesleki rehberlik yapmak ve ziraat konusunda bilgi vermek için okulumuza konuk oldular.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu kılavuzluğunda bilimsel çalışmalara ve üniversite işbirliklerine önem veren okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu desteğinde tüm öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuzun mevcut bilimsel çalışmaları ve üniversite işbirlikleri konusunda TÜBİTAK 4004, 4005, 4006 ve 4007 ile TÜBİTAK 2202 ve 2204A odaklı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı gündemli toplantımız tamamlandı.

Kas

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU'na ve Kıymetli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY'a 2018 - 2019 öğretim yılında hazırlanan Felsefe Atölyesi, Living Democracy ve Teenager in Europe, Cultural Similarities and Differences isimli projelerle kazanılan 2018 Yılı e-Twinning Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketlerini İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer Yahşi ve Müdür yardımcımız İlker ERARSLAN takdim etti.

Ekm

Nitelikli proje çalışmaları yaparak bilimle iç içe olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Değerli Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ ve Değerli Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN eş güdümünde proje danışman öğretmenlerinin desteğinde proje ekiplerimiz ile proje çalışmalarının nasıl yapılacağı ile ilgili düzenlemeler konuşuldu, konu ile ilgili kararlar alınarak bu kararlar kabul edildi.

Ekm

Olimpiyat deneyimi ve disiplini ile proje yaparak uluslararası çalışmalara imza atan ve altın madalya ile ülkemize dönenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN danışmanlığında öğrencimiz Tarık Can ÖZDEN Eskom Expo Uluslararası Bilim Fuarı (ISF) kapsamında gerçekleştirilen 39. Genç Bilim İnsanları Uluslararası Bilim Fuarı 2019 (ISF)'da ALTIN MADALYA alarak Yarışma Birinci olmuştur.

Ekm

Olimpiyat deneyimi ve disiplini ile proje yaparak uluslararası çalışmalara imza atan ve altın madalya ile ülkemize dönenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN danışmanlığında öğrencimiz Tarık Can ÖZDEN Eskom Expo Uluslararası Bilim Fuarı (ISF) kapsamında gerçekleştirilen 39. Genç Bilim İnsanları Uluslararası Bilim Fuarı 2019 (ISF)'da ALTIN MADALYA alarak Yarışma Birinci olmuştur. 

Haz

Çeşitli alanlarda proje hazırlayarak kendilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU danışmanlığında Halime Hale GÖKCAN ve Eren AKÇİN TEKNOLOJİ alanında ve Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ danışmanlığında Elif Sude KESKİN ve Ilgın KIRTE ENERJİ alanında Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği Prof. Dr. Fuat SEZGİN 4. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ikinci oldular.

Haz

Çeşitli alanlarda proje hazırlayarak kendilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU danışmanlığında Halime Hale GÖKCAN ve Eren AKÇİN TEKNOLOJİ alanında ve Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ danışmanlığında Elif Sude KESKİN ve Ilgın KIRTE ENERJİ alanında Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği Prof. Dr. Fuat SEZGİN 4. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ikinci oldular.

Haz

eTwinning Okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesindeki eTwinning Ekibimiz "Living Democracy" isimli eTwinning Proje Panosunu öğrencilerimizin beğenisine sundu.

Haz

eTwinning Okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesindeki eTwinning Ekibimiz "Teenagers in Europe Cultural Similarities and Differences" isimli eTwinning Proje Panosunu öğrencilerimizin beğenisine sundu.