Etiket Sonuçları: sağlık

Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatı INSPO´da Sağlık Kategorisinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında Şiir ve Kamil´in hazırladığı "Elektroeğirme ile üretilen nanoliflerin, patojenlerin seçimli analizine yönelik kullanım potansiyellerinin araştırılması" isimli araştırma projesi ÜÇÜNCÜLÜK ödülü aldı.

Disiplinler arası çalışmalarda ve temel bilimlerde her daim meraklı ve her daim bilgiye aç öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Saygıdeğer Bilim İnsanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Hakan YILDIZ (TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi Yayın Danışma Kurulu Üyesi) öğrencilerimize sağlıkta mobil teknolojilerin kullanımı konusunda nitelikli ve etkili bir seminer verdi.

Yararlı alışkanlıkları olan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN koordinesinde Sağlıklı Okul Projesi Kapsamında Bornova Toplum Sağlığı Müdürlüğü Merkezinden Dr. Lütfiye ŞAHİN Tütün Bağımlılığı konusunda öğrencilerimize eğitim verildi.

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Tıp Alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi ´86 mezunumuz Prof. Dr. Nadir ŞENER sabah oturumunda 11. ve 12. sınıflarımıza öğle oturumunda ise 9. ve 10. Sınıflarımıza hem Dilim Dilim DİLİMİZ adı altında hazırladığı Güçlü ve Güzel Türkçemize Dikkat Edelim mesajlı sunumunu yaptı hem çalışma alanı ile ilgili bilgiler verdi hem İFL´deki anılarını anlattı hem de tavsiyelerde bulundu.

Tedbirli insanların okulu İzmir Fen Lisesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmalarımız Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde ilgili komisyonumuzun desteğinde titizlikle devam etmektedir.

Öğrencilerimizin toplumsal farkındalık düzeyini arttırmak için gerekli ortamları oluşturan İzmir Fen Lisesi´nde kanser ile ilgili farkındalık eğitimi verildi. Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI´nın koordinesinde Lösemili Çocuklar Vakfı Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Burak KORKMAZ 10. ve 11. sınıf öğrencilerimize Kanser ve LÖSEV ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla bir seminer verdi.

Velilerimizin desteği ile gücüne güç katan İzmir Fen Lisesinde yine güzel bir etkinliğimizi sizlerle paylaşıyoruz. 9. Sınıf Öğrencilerimize "Gençler ve Sigara" ile "Diş Sağlığı" temaları ile sağlık alanında iki sunum yapıldı.

Öğrencilerimizin spor yaparak bedenlerini zinde tutmalarını destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet GÜL ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Şenal ÇETİNER koordinesinde düzenlenen Sınıflar Arası Basketbol Turnuvamız devam ediyor.