T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Etiket Sonuçları: tubitak

Mrt

5-6 Mart 2024 tarihleri arasında öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını desteklemek amacıyla TÜBİTAK 4006B Bilim Fuarı İFL 2024´ü Bornova Kaymakamı Sayın Muzaffer ŞAHİNER'in teşrifleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa İSLAMOĞLU'nun katılımı ile düzenledik.

Mrt

55.si düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Biyoloji Alanı Birincisi Çağla Şirin ve Aliberk Sandıkçı (Kimya Öğretmenimiz Hakan Eryuva), Yazılım Alanı Birincisi Öykü Akarsu, Hikmet Efe Canikli ve Yavuz Selim Karahan (Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren Coşkun) ve Matematik Alanı İkincisi Barkın Özsoy, Bilge Şule Yıldız ve Ekin Önal (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sertaç Ateş) olmuştur. Öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

55.'si düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 4 Proje ile okulumuzu temsil ettiğimiz İzmir Bölge Finallerinin son gününde Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Ekici sergi anı köşesinde öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle fotoğraf çektirerek öğrencilerimizi onore etti.

Mrt

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında çalışan öğrencilerimiz ve Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ olimpiyat çalışmaları hakkında sohbet etmiş ve okul girişimizde madalyaları ile birlikte anı fotoğrafı çektirerek olimpiyat takımlarımıza yeni seçilen 9. sınıf öğrencilerimize sıkı çalışırsak daha iyisi de başarabiliriz mesajı vermiştir.

Mrt

55.'si düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 4 Proje ile okulumuzu temsil ettiğimiz İzmir Bölge Finallerinin ikinci gününde Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Ekici Matematik Projemizin sergilendiği masada öğrencilerimizle fotoğraf çektirerek öğrencilerimizi onore etti.

Şbt

55.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için öğrencilerimizin yaptığı araştırma çalışmalarından 16 tanesi tamamlanmış ve proje başvurusu yapılmıştır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 16 Adet Öğrenci Projemizi Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Zuhal GÜL (Biyoloji) ve Bilim Kurulu başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilgisayar) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

9 Ocak 2024 Salı Günü Biyoloji Olimpiyat Takımı Danışmanımız Meryem YAZICI ve Bilim Kurulu Başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilişim Teknolojileri) koordinesinde Matematik Olimpiyat Odasında 9. sınıf öğrencilerimizden olimpiyat çalışması yapmak isteyen ve takımlarımızda yer almak için aday olan öğrencilerimiz TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları sürecini yaşamış deneyimli olimpiyatçılarımızla genel mülakatlarda buluştular.

Tem

28 Temmuz 2023 tarihinde açıklanan 31. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sonuçlarına göre 24 öğrencimiz 1. aşamayı geçerek yaz okuluna katılma ve 2. aşama sınavına girme hakkı kazandı.

Tem

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Geleneksel Taçlanan Başarılar Gala Töreni" TeknoFest, İzmir Bilim Olimpiyatları ve diğer projeler için 8 Haziran 2023'te İzmir İktisat Kongresi Binasında ve TÜBİTAK 2204A, 2204B, 2204C, 2204D, 2202 ve 2247C için 15 Haziran 2023'te de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonunda gerçekleştirildi. Sanatsal, sportif, kültürel ve bilimsel alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir'de eğitim gören tüm öğrenci ve öğretmenleri cesaretlendirmeye ve desteklemeye devam ediyor,  ahlaklı, çalışkan, başarılı, ülkesini ve milletini çok seven öğrenciler yetiştirmek için var gücüyle çalışıyor.

Haz

9 Haziran 2023 tarihinde katıldığımız bilimsel etkinliklerden biri TÜBİTAK 2204A Proje Yarışması Türkiye Finalleriydi. Okul tarihimizde ilk kez TÜBİTAK 2204A Proje Finallerinde 2 Birincilik ve 1 İkincilik aldık. 54. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında iki tane BİRİNCİLİK bir tane de İKİNCİLİK alan ekiplerimizi başarılarından ötürü kutluyoruz.

Mrt

2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Ön Değerlendirme Sonuçları açıklandı. 6 alanda düzenlenen ve 1130 proje ekibinin proje sunduğu yarışmada ilk 95'e kalarak finallere çağrılan iki ekibimizi tebrik ediyor ve ekiplerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

2023 Yılı 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, 2023 Yılı 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ve 2023 Yılı 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması için yıl boyu hazırlanan ekiplerimiz yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer almak istemiş ve 54.´sü düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için 31 proje ve 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması için 1 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 32 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Bilim Kurulu Başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilişim Teknolojileri) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

"Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması"nda Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COSKUN'un danışmanlığında Ayşenur BAYER, Nisa İLTEKİN ve Ceren YENİDENİZ, "Duyusal Öğrenme Teknikleriyle Küresel Isınma Farkındalığı İçin Oyun Geliştirilmesi" isimli projeleri ile TÜRKİYE 3.sü oldular. Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, hem makamında hem tören alanında değerli öretmenimizi ve kıymetli öğrencilermizi başarılarından ötürü tebrik etti.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde 26 - 29 Aralık 2022 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen "Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması"nda Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COSKUN'un danışmanlığında Ayşenur BAYER, Nisa İLTEKİN ve Ceren YENİDENİZ, "Duyusal Öğrenme Teknikleriyle Küresel Isınma Farkındalığı İçin Oyun Geliştirilmesi" isimli projeleri ile TÜRKİYE 3.sü oldular.

Ara

9 Ekim 2022 tarihinde 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Çağrı Duyurusu öğrencilerimizle paylaşıldı ve proje kapsamında bir çok ekibimiz araştırmalarını yoğunlaştırdı. Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA danışmanlığında proje çalışmasına başlayan 10. Sınıf öğrencimiz Çağla, toprak beslemesi ile ilgili araştırması kapsamında Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Mahmut TEPECİK ile 26 Ekim 2022 tarihinde görüştü ve kendisinden 2204D kapsamında etik kurallar içinde yardım aldı.

Ekm

TEKNOFEST ve TÜBİTAK projeleri ile binlerce proje arasından dereceye girerek İzmir'i gururlandıran öğrenciler ödüllerini aldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Medet Ekşi, Mehmet Tahir Büdün ve İlker Erarslan, şube müdürleri, dereceye giren okulların müdürleri, danışman öğretmenleri ve ödül alan öğrenciler katıldı.

Ekm

27 Eylül 2022 Tarihinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde, Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Bilim Kurulu Başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilgisayar) koordinesine Olimpiyat Takımlarımızın Danışman Öğretmenlerinin desteğinde okul konferans salonumuzda 9. sınıflarımıza TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları konulu sunum yapıldı ve İzmir Fen Lisesi Olimpiyat Takımları kendilerini tanıttı.

Eyl

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı 11 Eylül 2022 - 24 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Yaz kampına davet edilen öğrencilerimizden ilk hafta Matematik ve Bilgisayar ikinci hafta ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Ulusal Astronomi ve Astrofizik ekiplerimiz Afyonkarahisar'da yüz yüze eğitime katılacaklardır. Yüz yüze olmayan haftada da çevrim içi olarak öğrencilerimiz derslerine devam edeceklerdir.

Eyl

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı 11 Eylül 2022 - 24 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Yaz kampına davet edilen öğrencilerimizden ilk hafta Matematik ve Bilgisayar ikinci hafta ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Ulusal Astronomi ve Astrofizik ekiplerimiz Afyonkarahisar'da yüz yüze eğitime katılacaklardır. Yüz yüze olmayan haftada da çevrim içi olarak öğrencilerimiz derslerine devam edeceklerdir.

Tem

TeknoFest kapsamında gerçekleştirilen 2204D TÜBİTAK Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasında Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında hazırladıkları projeleri ile okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Ayşenur BAYER, Ceren YENİDENİZ ve Nisa İLTEKİN Toplumsal Farkındalık alanında TÜRKİYE İKİNCİSİ oldular.

Tem

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen TÜBİTAK 2204D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasında, Proje Danışmanlığını Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN'un yaptığı ve öğrencilerimiz Ayşenur BAYER, Nisa İLTEKİN ve Ceren YENİDENİZ'in hazırladığı proje ön değerlendirmeyi geçip final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Haz

24 Haziran 2022 Tarihinde 30. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sonuçları açıklanmış olup 30 öğrencimizin 1. aşamayı geçerek yaz okuluna katılma ve 2. aşama sınavına girme hakkı kazandı.

Haz

Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 - İFL 2022 Bilim Fuarımızda projelerini sergileyen öğrencilerimize 3 Haziran 2022 Cuma Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ katılım sertifikası vererek öğrencilerimzi makamında onore etti.

Nis

8 Nisan 2022 Cuma günü Bayrak töreninde İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGRER TÜBİTAK Fen Lisesi Model United Nations'ta (TFL MUN)  BEST DELEGATE (En İyi Delege ödülü, tüm komitede performans sergileyen, hazırlayan ve en bilgili olan delegeye verilir) ödülü alan öğrencilerimizi sahneye davet etti ve Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ öğrencilerimize onore etti.

Mrt

17 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenen TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Sergisi'nde 3 Projemiz ödül aldı.

Mrt

14 Mart 2022 Pazartesi günü 9 araştırma projemizin davet edildiği TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Sergisi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Mrt

11 Mart 2022 Cuma Günü Bayrak Törenimizde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ okulumuzu 14 - 17 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan TÜBİTAK 2204A İzmir Bölge Sergisinde 9 proje ile temsil edecek öğrencilerimizi sahneye davet ederek orone etti.

Mrt

06 Mart 2022 tarihinde açıklanan sonuçlara göre İzmir Fen Lisesi, devlet liseleri arasında TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisine en fazla proje ile davet edilen okul oldu.

Şbt

14 Şubat 2022 tarihinde Kimya Öğretmenimiz ve Bilim Kurulu Proje Sorumlumuz Gülseren COŞKUN koordinesinde 15 projemiz 53.´sü düzenlenecek olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için ebideb sistemine yüklenmiştir.

Şbt

10 Şubat 2022 tarihinde okulumuzun bilim kurulu çok amaçlı odasında, proje danışman öğretmenlerinin koordinesinde öğrencilerimiz 2021 Nisan ayından bu yana yaptıkları araştırma projelerinin raporlarına son şekillerini verip son güne kalmadan TÜBİTAK 2204A için başvurularını gerçekleştiriyorlar.

Ekm

Öğrencilerimizin okul içinde bilimsel çalışmalar yapmasını, gerçek hayat problemleri tespit edip problemlerin çözümüne yönelik araştırma projeleri hazırlamalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2020´yi düzenledik.

Ekm

52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteği ile hazırlanan 8 projemiz İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu temsil etmeye layık görülmüştür.

Ağu

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü alan proje sahibi öğrenciler için sergi ve ödül töreni, "Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi" kapsamında, 24-25 Ağustos 2021 tarihlerinde, Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi.

Ağu

Bilimsel çalışmalarını sergileme fırsatını kullanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) danışmanlığında hazırlanan başvurumuz onaylanarak yıl içindeki yine okulumuzda Bilim Fuarı düzenleme isteğimiz TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülmüştür.

Ağu

Müfredat sınırlarının dışına taşan ve bilimle iç içe yaşayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteğinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı Sonuçlarına göre 32 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandı.

Nis

52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteği ile hazırlanan 2 projemiz İzmir Bölge Sergisinde Biyoloji Alanında BİRİNCİLİK ve Matematik Alanında İKİNCİLİK alarak okulumuzu temsil etmişlerdir. Biyoloji Alanında BİRİNCİLİK kazanan projemiz ise İZMİR'i TÜBİTAK 2204A Türkiye Finallerinde temsil edecektir.

Mrt

52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteği ile hazırlanan 8 projemiz İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu temsil etmeye layık görülmüştür.

Mrt

Yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer alan öğrencilerimiz 52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 12 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 12 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Mrt

Yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer alan öğrencilerimiz 52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 12 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 12 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

May

Bilim insanı olma yolunda projeler yaparak ilerleyen azimli ve çalışkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde proje danışman öğretmenlerin desteğinde yapılan İFL 2020 - TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Başvurumuz onaylandı.

May

Bilim insanı olma yolunda projeler yaparak ilerleyen azimli ve çalışkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde proje danışman öğretmenlerin desteğinde yapılan İFL 2020 - TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Başvurumuz onaylandı.

Şbt

Bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 51.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlamışlar ve İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu 7 Proje ile temsil etmek için TÜBİTAK'tan davet almışlardır.

Ock

Araştırma Projesi ortaya koymak için gereken tüm süreçlerini yaşayarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 51.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 32 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 32 Adet Öğrenci Projemizi Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

Erken yaşlarda bilimsel araştırmalar yapmaya başlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Proje Koordinatörümüz ve Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde Proje Danışman Öğretmenlerimizin desteğinde 2019 Nisan ayından bu yana yapılan ve tamamlanan bilimsel araştırmaların sonuçları raporlaştırılmakta ve raporlar 51. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında değerlendirilmesi için TÜBİTAK BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemine yüklenmektedir.

Ock

Disiplinli bir şekilde çalışan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinden güzel bir haber var. 26 Öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 1. Aşamayı geçmişlerdi. Şimdi ise 14 öğrencimiz ikinci aşamayı geçti ve Kış Okuluna davet edildiler.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu kılavuzluğunda bilimsel çalışmalara ve üniversite işbirliklerine önem veren okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu desteğinde tüm öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuzun mevcut bilimsel çalışmaları ve üniversite işbirlikleri konusunda TÜBİTAK 4004, 4005, 4006 ve 4007 ile TÜBİTAK 2202 ve 2204A odaklı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı gündemli toplantımız tamamlandı.

Ekm

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında seçkin proje ve çalışmalara imza atan ve bir çok çalışmaya ilham kaynağı olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ liderliğinde ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet YİĞİT koordinesinde TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları İzmir Koordinasyon Ekibi desteğinde İzmir'in seçkin okullarında uygulanan Bilim Olimpiyatları Projesi kapsamında proje ekibi İzmir Fen Lisesine misafir oldu.

Nis

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2019´u düzenledik.

Nis

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2019´u düzenledik.

Nis

İki alanda davet edildiğimiz TÜBİTAK Araştırma Projeleri Finallerinde hem gönüllerin şampiyonu olduk hem 4.´lük yani teşvik ödülü aldık hem de proje deneyimimize deneyim kattık.

Mrt

Bilim yolunda başarıyla ilerleyen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, TÜBİTAK Bölge Sergisinde fırtına gibi esen Türkiye Finallerine isimlerini yazdıran projeci gençlerimizi ödüllendirdi.

Mrt

Emin adımlarla hedefine ilerleyen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 26 projemiz ile başvuru yaptığımız 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışmasında 9 Projemiz Bölge Sergisine davet edilmişti. Şimdi ise Türkiye Finallerine gidiyoruz.

Şbt

Bilimi hem kitaptan hem laboratuvardan hem de sahadan öğrenen projeci gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması İZMİR BÖLGE SERGİSİNDE 9 (dokuz) Araştırma Projemiz masalarında projelerini sunmaya devam ediyorlar.

Şbt

Kendine yakışanı yapan genç bilim insanlarının okulu İzmir Fen Lisesinde 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması İZMİR BÖLGE SERGİSİNDE 9 (dokuz) Araştırma Projemiz masalarında projelerini sunmaya başladılar.

Şbt

TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması İZMİR BÖLGE SERGİSİNE davet edilen Araştırma Projemizi 9. Sınıflarımıza sunduk.

Şbt

"Salı sallanır da bu kadar mı sallanır? Bu düpedüz 9.0´lık deprem... İzmir Fen Lisesi üzerindeki tozları silkiyor!" dedirten çalışmalara imza atan öğrenci ve öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması İZMİR BÖLGE SERGİSİNE 9 (dokuz) Araştırma Projemiz davet edilmiştir.

Ock

Teorik veya uygulamalı tüm bilimsel etkinliklerde insanlık için yararlı çalışmalar yapabilmek için emin adımlarla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın liderliğinde Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Olimpiyat Takımlarımız Antalya´da TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ödül Töreninde 7 Gümüş ve 7 Bronz Madalya aldılar.

Ara

Azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinden güzel bir haber vardı. 23 Öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 1. Aşamayı geçmişlerdi. Şimdi ise 14 öğrencimiz ikinci aşamayı geçtiler ve Kış Okuluna davet edildiler.

Ara

Örnek alınan bilimsel çalışmalara imza atarken kendilerini yetiştiren genç bilim insanlarının okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimiz TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için başvuru öncesi son çalışmalarını yapıyor ve raporlarını yazıyorlar.

Kas

Azim ve kararlılıkla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. aşama sınavı öncesi son kulvar dönüldü. Ara Kamp tamamlandı.

Kas

Bilim ve olimpiyat kelimelerinin hakkını verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2019 Olimpiyat Takımları devam eden TAKIM SEÇME SINAVLARI ile yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Eyl

Bilimin maceralı yolculuğunda gizemi çözebilenlerin ve o yolculuğa gizem katabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinden TÜBİTAK Kriptoloji Yaz kampına giden öğrencimiz Ervin başarılı bir şekilde kamptan döndü.

Eyl

Olimpiyat kültürü ile fark yaratanların okulu İzmir Fen Lisesinde 2018 Birinci Aşama Sınav Sonuçlarına göre 23 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazanmışlardı. 03 Eylül - 15 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar´da Olimpiyatçılarımız Yaz Okulunda faaliyetlerine devam ediyorlar.

Haz

Nitelikli projelere imza atanların, bilimsel araştırma yapanların ve kendini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesi, Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA ve Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde Okulumuzun 94 mezunu Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN desteğinde proje ekipleri ve danışman öğretmenleri ile birlikte İYTE´de İFL mezunu değerli akademisyenlerimiz ile görüştüler.

Mrt

İlme ve fene gönül verenlerin oluşturduğu büyük bir aile olan okul İzmir Fen Lisesi TÜBİBAK Bölge Sergisinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN ve Kıymetli Kimya Zümresi Başkanı Hakan ERYUVA öncülüğünde önce rüzgar sonra fırtına oldu.

Mrt

Bilim insanı olma yolunda kararlılıkla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimiz var. Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN´un danışmanlığını yaptığı pahabiçilmezlerimizden ikisi Şiir ve Kamil ile Kıymetli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA´nın danışmanlığını yaptığı pahabiçilmezlerimizden ikisi Ilgın ve Ezgi´nin Projeleri 12 Mart - 14 Mart Tarihleri arasında TÜBİTAK Bölge Sergisinde 4 ve 5 numaralı tanıtım masalarında sergilenmektedir.

Ock

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haber var. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde titizlikle tamamlanan 17 Adet Öğrenci Projemizi Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) TÜBİTAK Ege Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Serdar KORUOĞLU´na elden teslim etti.

Ock

"Son haftanın son gününün son dersine kadar" diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Ahmet AKKOÇ ´17 (Koç Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği) Bilgisayar Olimpiyat Takımını ziyaret etti ve ders anlattı.

Şbt

Ses getiren büyük projelere imza atanların okulu İzmir Fen Lisesinden yine güzel bir haberimiz var. Ege Üniversitesi Biyoloji Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sayın Berrin DURAL, 11. Sınıf öğrencilerimizden Enis ve Melis´e 2018 yılı 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Katılacakları Proje Çalışmasının Konusu olan Utrikularya Bitkisi hakkında bilgi vermiştir.

Ara

Okul Müdürümüzün uygun görüşü doğrultusunda Bilim Kurulumuzun yönetiminde Bilim Olimpiyat Takımlarımız kadrolarına yeni öğrencilerimizi katmak için Tanıtım Sınavlarına ve Tanıtım Derslerine devam ediyorlar.