Etiket Sonuçları: zeka

Karşı stratejiyi çözen ve mevcut duruma göre kendi stratejisini en doğru ve hızlı bir şekilde oluşturanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın uygun görüşü doğrultusunda Değerli Müdür Yardımcımız Mehmet Gül ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN desteğiyle Satranç Kulübü Danışman Öğretmenleri 3Se (Selçuk, Serkan ve Sertaç) koordinesinde Satranç Odamız kullanıma açılmış ve ilk turnuvamız gerçekleştirilmiştir.

Geleceğin mühendislerinin şimdiden robotik alanında çalışmalar yaptığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde robot ekiplerinde yer alan 9. ve 10. sınıf öğrencimlerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Estitüsü Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcı Doc. Dr. Gökhan KİPER ile bölümü ve laboratuvarları gezmiş, yapılan çalışmaları incelemiş ve Doc. Dr. Mehmet İsmet Can Dede ile robotik konusunda toplantı yapmışlardır.

Kendi başına da büyük işler başaran öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 9. Sınıf öğrencimiz Kaan ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen Robot kategorisinde kendi hazırladığı ve kodladığı robotuyla yarıştı.

Bilimi yakından takip edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Konferans Sistemi üzerinden Bilime Yolculuk 2017 Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Bilgi Çağında Bilim, Yapay Zeka ve Karadeliklerin Gizemi teması altında düzenlenen e-konferans etkinliğine katıldı.