Edebiyat Alanı

Ağu

Kendini iyi ifade eden ve fikirlerini sağlam bir şekilde temellendiren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi'nde Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nebahat ÇELEBi ile Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Z. Handan EKİCİ koordinesinde öğrencilerimiz Beyza ve Ömer Faruk Türkiye Münazara Liginde Anadolu Şampiyonu oldular.

"Yaşamak için kan ve kitap sürekli bir ihtiyaçtır" bakış açısı ile farkındalığı yüksek öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde kütüphanecilik kulübü öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimiz okulumuza Kızılay'ın bağışladığı kitaplığı kullanmaya başladılar.

Karagöz ile eğlendirirken düşündürenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde Muhittin ve Enes Fırat Türk Dili ve Edebiyatı Dersi kapsamında Proje Çalışmaları olan Karagöz oynattılar.

Jest, mimik ve ezberleri ile fark yaratan tiyatro oyuncusu kumaşına sahip öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde Uzman Tiyatro Eğitmenlerinin desteğinde ve Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimizin sahne arkasındaki çalışmaları ile renklenen İFL Tiyatro 2019 ekibi DELİ AKLI isimli oyunlarını KYK Konferans Salonunda sahnelediler.

Nadide ruhları edebiyatla ince ince dokunmuş güçlü karakterlere sahip gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Z. Handan Ekici ile Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Nebahat Çelebi koordinesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız´ın da son sahnede şiiri ile destek verdiği dinletimiz "Şiir Tadında Yaşamak" İFL ailesini Kredi Yurtlar Kurumu Ege Yurdu Tiyatro Salonunda buluşturdu ve ailenin önce yüreğine sonra aklına dokunan bu müthiş dinleti İFL´nin edebiyat birikiminin ne kadar saf, nitelikli ve muazzam olduğunu bir kez daha gösterdi.

Nitelikli ve bilinçli gençlerin ortaya koyduğu tezleri başarılı bir şekilde savundukları okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Nebahat Çelebi ve Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Z. Handan Ekici koordinesinde hazırlandıkları T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Merkezleri tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Münazara Ligi"nde İzmir Bölge Turnuvası Şampiyonu Kupası, En İyi Konuşmacı Kupası ve Madalyalar kazandılar.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Merkezleri tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Münazara Ligi"ne katılmak için Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Z. Handan EKİCİ koordinesinde İFL Münazara Takımı Üyelerimiz Bornova Anadolu Lisesinde Münazara eğitimi aldılar.

Okuyoruz diye sessizce haykıran bilinçli ve farkındalığı yüksek gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Bornova Okuyor Etkinliği" etkinliğine destek verdik.

Şiiri yürekten okuyan, vatan sevgisi ile yaşayan pahabiçilmez gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde Bornova İlçe Müftülüğünün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle lise öğrencileri arasında düzenlediği Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un "Çanakkale Şehitleri" isimli şiirini ezbere okuma yarışmasına öğrencimiz Hicran İzmir Fen Lisesi´ni temsilen katılmış ve gurur kaynağımız olmuştur.

Düşüncelerinin arkasında durabilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde öğrencilerimiz Çimentaş Anadolu Lisesi Münazara Ekibini okulumuzda misafir etti.

Sahne tozuna ve seyirci alkışına alışık ezberi kuvvetli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ koordinesinde çalışmalarına devam eden Tiyatrocularımızın oyunu belli oldu. Öğrencilerimiz "Deli Aklı" için okumalara başladılar.

Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde; pireler berber, develer tellal iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken İzmir Fen Lisesinde 9. sınıf öğrencilerini Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ masal atölyesi için okul bahçemize çıkarmış.

Tezlerini sağlam temellere oturtup savunabilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ sorumluluğunda öğrencilerimiz münaza çalışmalarına Çimentaş Anadolu Lisesindeki arkadaşları ile işbirliği yaparak devam ediyorlar.