Bilim Olimpiyatları

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında seçkin proje ve çalışmalara imza atan ve bir çok çalışmaya ilham kaynağı olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ liderliğinde ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet YİĞİT koordinesinde TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları İzmir Koordinasyon Ekibi desteğinde İzmir'in seçkin okullarında uygulanan Bilim Olimpiyatları Projesi kapsamında proje ekibi İzmir Fen Lisesine misafir oldu.

Potansiyellerinin farkında olan ve doğru stratejiyi bularak hedeflerine azim ve kararlılıkla ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü ve Bilim Kurulumuzun kararı ile kurulan ve danışmanlığını Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in yaptığı İzmir Fen Lisesi Zeka Oyunları Takımı il finallerinde istediği sonucu alarak Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK destekleri ile Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Bölge Finallerinde İzmir Fen Lisesini temsil etme hakkını kazandılar.

Ulusal ve uluslararası olimpiyat deneyimi ve kültürü olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya ve Biyoloji Alanlarından "International Junior Science Olympiad" için seçilen öğrencilerimiz Bilge ve Anıl çalışmalarına devam ediyor.

Lise müfredatının üstünde çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Okul Öğretmenler Kurulumuzda belirlenen hedeflere ulaşmak için Bilim Kurulumuzun gözetiminde Olimpiyat Danışman Öğretmenlerimizin koordinesinde 9. sınıflarımıza yönelik olimpiyat tanıtım dersleri ve etkinlikleri Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar alanında tamamlanıyor.

Bilim Olimpiyatları kültürünü azim ve kararlılıkla sürdürenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Okul Öğretmenler Kurulumuzda belirlenen hedeflere ulaşmak için Bilim Kurulumuzun gözetiminde Olimpiyat Danışman Öğretmenlerimizin koordinesinde 9. sınıflarımıza yönelik olimpiyat tanıtım dersleri ve etkinlikleri Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar alanında devam etmektedir.

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınavlarında her daim fırtına estiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ile Kıymetli Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde Bilim Kurulu Üyeleri desteğinde Olimpiyatçı Öğrencilerimiz ile Çiçekli Köyde köy kahvaltısı yaptık.

Olimpiyat kültürü olan bir okul İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Filiz Karaoğlu koordinesinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ desteğinde ve Bilim Kurulu Üyelerimizin gözetiminde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar alanlarında düzenlenen Bilim Olimpiyatları Tanıtımı gerçekleştirildi.

Azim ve disiplinli çalışma uluslararası madalyayı kazandırır diyen örnek gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış Demirdağ'ın danışmanlık yaptığı Kimya Olimpiyat Takımımızdan pahabiçilmez öğrencimiz Deniz GÜNER Paris'te 21 - 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 51. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında kazandığı (IChO 2019) BRONZ MADALYA'yı ve Okul Plaketimizi Bayrak Töreninde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ Deniz GÜNER'e takdim etti.

Azim ve kararlılıkla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimiz Çeşitli Üniversitelerden Öğretim Üyesi davet edilerek oluşturulan Bilim Olimpiyatları Uzman Eğitmenlerinden aldıkları dersler ile Afyonkarahisar'da düzenlenen Yaz Okulundaki programlarını tamamlıyorlar.

Disiplinli bir çalışma kültürü ile ilerleyen olimpiyat çalışmaları ile lise müfredatının üstündeki konulara çalışan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimizden Fizik ve Kimya Olimpiyat Takımında yer alan öğrencilerimiz Yaz Okulunun düzenlendiği Afyonkarahisardaki Otellerinin önünde fotoğraf çektirerek bizlere selam gönderdiler.

Tem

Azim ve disiplinli çalışma uluslararası madalyayı kazandırır diyen örnek gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış Demirdağ'ın danışmanlık yaptığı Kimya Olimpiyat Takımımızdan pahabiçilmez öğrencimiz Deniz GÜNER Paris'te 21 - 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 51. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (IChO 2019) BRONZ MADALYA alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Tem

Ulusal ve uluslararası bilim etkinliklerinde kendilerini geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış Demirdağ'ın danışmanlık yaptığı Kimya Olimpiyat Takımımızdan pahabiçilmez öğrencimiz Deniz GÜNER Paris'te 21 - 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 51. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (IChO 2019) ülkemizi temsil edecektir.

Tem

Matematiği seven, anlayan ve aşan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematikçiler Derneği Türkiye Liselerarası 6. Matematik Yarışmasında Matematik Olimpiyat Takımımız BİRİNCİ oldu.

Okul Stratejik Planımız doğrultusunda öncelik verdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavında 26 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandı.

Bilim Olimpiyatlarında her daim parlayan yıldız İzmir Fen Lisesinde Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde çalışmalarına başarıyla devam eden Kimya Olimpiyat Takımımızda Deniz GÜNER (10. Sınıf Öğrencimiz) Türkiye'yi Fransa'da düzenlenecek olan IChO 2019'da (Uluslararası Kimya Olimpiyatları 2019) temsil edecektir.