Bilişim Alanı

"İki günü eşit olan zarardadır" bakış açısı ve "Bilgi paylaştıkça artar" ilkesi ile yeni eğitim modellerini ve kaynaklarını öğrencilerimiz için kullanan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü BT İl Koordinatörü Hülya MAHMUTOĞLU koordinesinde düzenlenen "UNESCO Eğitimde Bilişim Teknolojileri ve Açık Eğitim Kaynakları" çevrim içi seminerinde anlatılan OER Commons kaynaklarını hem kullanmaya hem de özgün kaynaklarını paylaşmaya başlamıştır.

Teknoloji üretirken veya kullanırken karşılaşılabilecek risk ve tehditlerin farkında olmak için uğraş veren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Batuhan TOSUN'un işbirliği ile Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Himayelerinde gerçekleştirilen "81 İlde 81 Siber Kahraman" projesini nitelikli bir şekilde sürdüren uzman eğitmenlerin desteği ile okulumuzda 29 öğrencimize ve 5 öğretmenimize Siber Güvenlik Eğitimi verildi.

Amaç insanlık yararına çalışırken Türk Bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak ise "İzmir Fen Lisesi: BİZE HER YER OKUL"

İlk verdiği mezunlarından başlayarak tüm mezunları ile gönül bağı çok kuvvetli olan ve bu sayede çok güçlü olan okul İzmir Fen Lisesinde e-Konferans yöntemiyle zaman ve mekan farkını lehimize çevirerek Olimpiyat çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Güvenli bir şekilde teknolojiden yararlanmasını bilen zeki gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize ŞUBAT AYI içerisinde "TEKNOLOJİYİ GÜVENLİ KULLAN" faaliyetleri kapsamında Güvenli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık konusunda bilgilendirme yapıldı.

İlçe genelinde işbirliği ve paylaşım yaparak sorumlu olduğumuz öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim ve öğretim faaliyetlerinden yararlanmasını sağlamak için çalışan öğretmenlerin toplantı yapmak için buluştuğu okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın ev sahipliğinde Bornova İlçe Fatih Eğitmenleri ve Koordinatörleri Uğur SÜSLÜ ve Recep ÇAYIROĞLU koordinesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ desteğinde Bornova BTR Öğretmenleri konferans salonumuzda ilçe geneli çalışmaları koordine etmek için toplandılar.

Kurum kültürü yüksek ve mezunları ile bağı sağlam okul İzmir Fen Lisesinde e-Konferans yöntemiyle zaman ve mekan farkını lehimize çevirerek Olimpiyat çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Teknolojik gelişmeleri takip eden, proje üreten ve makale ve rapor yazan öğrencilerin nitelikli okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzun koordinesinde ders öğretmenlerimizin desteğinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ 9. ve 10. Sınıflarımızda "Teknofest 2020 Gaziantep Bilgilendirme" başlığı ile yaptığı bilgilendirme sunumlarını tamamlamıştır.

Bilgisayar Bilimlerine hakim öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilim Kurulumuzda 9. sınıf öğrencilerimiz Python Programlama Dilinde kodlama yaparak kendilerine verilen problemi bilgisayar aracılığı ile çözüme kavuşturuyorlar.

Çağın teknolojilerini kullanarak öğrenen, yeni çağın teknolojilerini üretecek olan mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz metin tabanlı kodlama yaparak Arduino kullanmayı öğreniyorlar.

Ock

Özgür yazılım felsefesinin farkında olarak fark yaratan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde 9. ve 10. sınıf Bilgisayar Olimpiyat Takımı öğrencileri Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi Bora TANRIKULU'ndan GNU/Linux Temel Eğitimi aldılar.

Ock

FATİH Projesi ile arttırılan fırsatları ve iyileştirilen teknolojiyi en verimli ve en faydalı şekilde kullanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığındaki komisyonumuz Yerel Alan Ağımızı kontrol ederek kesin kabul iş ve işlemlerini gerçekleştirdiler.

Bilimin ve teknolojinin mutfağını iyi anlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz sertaç ATEŞ'in koordinesinde yürütülen Bilge Kunduz 2019 etkinlikleri tamamlandı. Son üç yılın istatistikleri çıkarıldı. E-okulda Sosyal Etkinlik Modülüne ve EBA'da Öğrenci Portfolyaları kısmına etkinlik bilgileri ve öğrenci sertifikaları eklendi.

Bilge Kunduz Etkinliğine katılanların okulu İzmir Fen Lisesi 9. ve 10. Sınıf Öğrencilerimiz 11 Kasım 2019 - 15 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen BERBAS International Challenge on Informatics and Computer Thinking, Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi-İşlemsel Düşünme Etkinliğine katılıyorlar.

Milli Teknolojileri geliştirmenin ve korumanın önemini bilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Okul Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde okulumuzda Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Batuhan TOSUN "Siber Güvenlik Uzmanlığı Yolunda Kariyer Adımları" isimli sunumunu 9. sınıflarımıza yaptı ve ardından Beyaz Şapkalı Bir Hacker olan Ender bey canlı bir gösteri yaptı.