Fizik Alanı

Bilimin özünü irdeleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde Nükleer Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkay CAMGÖZ 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize "Bilim Felsefesi" konusunda sunum yaptı.

Karanlığı aydınlatan laboratuvarlarda azim ve kararlılıkla çalışanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR koordinesinde 12. Sınıf öğrencilerimiz çeşitli düzenekler ile Dalga konusuyla ilgili teorik bilgilerini deneylerle fizik laboratuvarımızda gözden geçirdiler.

Uzayı merak edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Suzan DOĞAN 11. sınıf öğrencilerimize "Evren´de Yolculuk" temalı Astronomi Semineri verdi.

Astronomi ile ilgilenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Suzan DOĞAN 10. sınıf öğrencilerimize "Evren´de Yolculuk" temalı Astronomi Semineri verdi.

Teorinin pratikle buluştuğu okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU koordinesinde 12. Sınıf öğrencilerimiz çeşitli düzenekler ile Newton´ın Eylemsizlik Prensibini fizik laboratuvarımızda gözlemlediler.

Her geçen gün öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alması ve daha iyi bir öğretim ortamı oluşturulması için çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Fizik Zümremizin koordinesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizin desteğinde Vernier LabPro kitleri FATİH Projesi Donanımları ile uyumlu hale getirilip laboratuvarımızda kullanılmaya başlandı.

Kapalı alanlarda olduğu kadar açık alanlarda da bilimin serüven dolu dünyasını keşfedenlerin okulu İzmir Fen Lisesin de bu sefer Basınç Teması ile Fizik Deneyleri açık alanda gerçekleştirildi.

Bilimi takip edenlerin ve üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi "Bilim Herkesi Birleştirir" etkinliklerine katıldı. Yaşar Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı "Bilim Herkesi Birleştirir" etkinliklerinde hem katılımcı hem izleyici olarak yer aldık.

Sayısal (dijital) çağın eğitim teknolojilerini öğrencilerimiz için seferber eden İzmir Fen lisesinde yine güzel bir uygulamanın haberini sizlerle paylaşıyoruz. Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda Fizik Zümremiz öğrencilerimizi e-konferans sistemi aracılığı ile "Yerçekimi Dalgalarıyla Gelen Yeni Fizik: Evrene Farklı Gözlüklerle Bakmaya Hazırlanıyoruz" isimli konferansa yönlendirdiler.