Bilim Olimpiyatları

Mezunlarının gönül bağıyla sahiplendikleri ve destekledikleri okul İzmir Fen Lisesi´nden yine bir bağış haberimiz var. IFL ´86 Mezunumuz Mehmet Deniz ERTAŞ´ın koordine ettiği kitap kampanyasında Biyoloji Olimpiyat Kitaplarımız da okulumuza geldi.

Olimpiyat kültürü ile fark yaratanların okulu İzmir Fen Lisesinde 2018 Birinci Aşama Sınav Sonuçlarına göre 23 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazanmışlardı. 03 Eylül - 15 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar´da Olimpiyatçılarımız Yaz Okulunda faaliyetlerine devam ediyorlar.

Tem

76 Ülkenin katıldığı bu yıl Slovakya ve Çek Cumhuriyetinde 19 Temmuz - 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında İFL Olimpiyat Takımları Kaptanımız ve Kimya Olimpiyatçımız Ceylan CEYLAN ülkemize Altın Madalya kazandırdı.

Okul Stratejik Planımız doğrultusunda öncelik verdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2018 Birinci Aşama Sınavına giren 46 öğrencimizden 23´ü 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandılar.

Mezunlarının gönül bağıyla sahiplendikleri ve destekledikleri okul İzmir Fen Lisesi´nden yine bir bağış haberimiz var. IFL ´86 Mezunumuz Mehmet Deniz ERTAŞ´ın koordine ettiği kitap kampanyasında Amerika´da satın alınmış orijinal kitapları IFL ´06 Mezunumuz Mehmet Erman KARASU okulumuza getirdi.

Lise müfredatının dışına çıkabilenlerin uzmanlık alanlarında kendilerini derinlemesine geliştirebilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 5 dalda Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerimiz Kıymetli Bilim Kurulu Başkanımız Münire ŞİMŞEKER ve Değerli Matematik Öğretmenimiz ve Matematik Olimpiyat Danışmanımız Selçuk SAĞBAŞ´ın liderliğinde Dokuz Eylül Üniversitesinde Birinci Aşama Sınavına girdiler.

Bilime gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Minsk, Beyaz Rusya´da 52´incisi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatları´nda Türk Milli Takımında yer alan Ceylan şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip üstüne bir de bir gümüş madalya getirdi.

İtalya’nın Floransa şehrinde, 50 ülkeden 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 7. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda (EGMO) Türk Mili Takımında yer alan öğrencimiz İrem YAŞAR geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla ülkemize döndü.

Bilim Olimpiyatları bizim hem prestijimiz hem de bilim serüveninde önemli bir mihenk taşımızdır diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 46 öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. aşama sınavları için azim, sabır ve heyecanla çalışmalarına devam ediyor.

Bilişim Çağının gidişatına yön vereceklerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden bir haberimiz var: Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde 6 öğrencimiz (4 takımımız) İstanbul´da özel bir lisenin düzenlediği CodeFest 2018 Etkinliğinde hem bilgisayar bilimi çalıştaylarına hem de kodlama yarışmalarına katıldılar.

Ülkemizin Kimya Alanında Gururu olan öğrencimiz Ceylan CEYLAN yine İzmir Fen Lisesi´nin yüzünü güldürdü.

Ock

TUBİTAK Bilim Olimpiyatlarında Izmir Fen Lisesi rüzgarı esti. Olimpiyat Takımımız KIŞ Okulunda 2 Altın 2 Gümüş ve 10 Bronz Madalya ile başarılarını tescilledi.

Ock

"Son haftanın son gününün son dersine kadar" diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Ahmet AKKOÇ ´17 (Koç Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği) Bilgisayar Olimpiyat Takımını ziyaret etti ve ders anlattı.

Ock

Azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinden güzel bir haber vardı. 21 Öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 1. Aşamayı geçmişlerdi. Şimdi ise 15 öğrencimiz ikinci aşamayı geçtiler ve Kış Okuluna davet edildiler.

Olimpiyat bizim işimizdir diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 19 öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyat 2. aşama sınavlarına katılıyor. Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK başkanlığında Bilim Kurulu Başkanımız Vildan AKYOL koordinesinde Bilim Kurulu Üyelerimizin desteğinde olimpiyat takımlarımıza önce bir kahvaltı yaptık ardından tüm öğretmenlerimizin ve olimpiyat öğrencilerimiin katılımı ile pasta kestik.