Bilim Olimpiyatları

Azim ve kararlılıkla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimiz Çeşitli Üniversitelerden Öğretim Üyesi davet edilerek oluşturulan Bilim Olimpiyatları Uzman Eğitmenlerinden aldıkları dersler ile Afyonkarahisar'da düzenlenen Yaz Okulundaki programlarını tamamlıyorlar.

Disiplinli bir çalışma kültürü ile ilerleyen olimpiyat çalışmaları ile lise müfredatının üstündeki konulara çalışan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimizden Fizik ve Kimya Olimpiyat Takımında yer alan öğrencilerimiz Yaz Okulunun düzenlendiği Afyonkarahisardaki Otellerinin önünde fotoğraf çektirerek bizlere selam gönderdiler.

Tem

Azim ve disiplinli çalışma uluslararası madalyayı kazandırır diyen örnek gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış Demirdağ'ın danışmanlık yaptığı Kimya Olimpiyat Takımımızdan pahabiçilmez öğrencimiz Deniz GÜNER Paris'te 21 - 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 51. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (IChO 2019) BRONZ MADALYA alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Tem

Ulusal ve uluslararası bilim etkinliklerinde kendilerini geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış Demirdağ'ın danışmanlık yaptığı Kimya Olimpiyat Takımımızdan pahabiçilmez öğrencimiz Deniz GÜNER Paris'te 21 - 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 51. Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (IChO 2019) ülkemizi temsil edecektir.

Tem

Matematiği seven, anlayan ve aşan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematikçiler Derneği Türkiye Liselerarası 6. Matematik Yarışmasında Matematik Olimpiyat Takımımız BİRİNCİ oldu.

Okul Stratejik Planımız doğrultusunda öncelik verdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavında 26 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandı.

Bilim Olimpiyatlarında her daim parlayan yıldız İzmir Fen Lisesinde Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde çalışmalarına başarıyla devam eden Kimya Olimpiyat Takımımızda Deniz GÜNER (10. Sınıf Öğrencimiz) Türkiye'yi Fransa'da düzenlenecek olan IChO 2019'da (Uluslararası Kimya Olimpiyatları 2019) temsil edecektir.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu layıkıyla temsil edip performansları ile ödülleri toplanyan 11. ve 12. sınıf olimpiyatçılara "9. ve 10. Sınıflar olarak sağlam geliyoruz, bize desteğiniz için teşekkür ederiz" diyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgisayar ve Matematik Olimpiyat Takımımızdan birer öğrencimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen İzmir Bilim Olimpiyatlarında Bilgisayar Alanında 9. Sınıflar Birincisi, Bilgisayar Alanında 10. Sınıflar Birincisi, Bilgisayar Alanında 9. Sınıflar İkincisi, Matematik Alanında 9. Sınıflar Üçüncüsü ve Matematik Alanında 10. Sınıflar Üçüncüsü olmuşlardır.

Akademik gücü kadar öğrencileri arasındaki sosyal ilişkisi ile de kendisinden söz ettiren okul İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz Karaoğlu ve Kıymetli Bilim Kurulu Başkanımız Münire Şimşeker koordinesinde olimpiyatçılarımızla kahvaltı yaptık.

Bilim Olimpiyatlarında eşsiz bilgi, beceri ve yeteneğe sahip öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Yusuf Kerim, Burak ve Halil Utku Uluslararası Balkan Üniversitesinin Makedonya´da düzenlediği Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarında Bir Gümüş, Bir Bronz ve Bir Jüri Özel Ödülü aldılar.

Planlı, azimli ve çalışkan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ´ın danışmanlık yaptığı ve çalıştırdığı kimya olimpiyat takımı tesadüfe ve istisnaya mahal vermiyor.

İleri düzey algoritma ve veri yapılarına hakim, matematik teorilerini bilgisayarda uygulayan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Bilgisayar Olimpiyat Takımımızın üç üyesi Bahçeşehir Koleji Ulusal Bilgisayar Olimpiyatları 2019´da 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Ock

Teorik veya uygulamalı tüm bilimsel etkinliklerde insanlık için yararlı çalışmalar yapabilmek için emin adımlarla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın liderliğinde Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Olimpiyat Takımlarımız Antalya´da TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ödül Töreninde 7 Gümüş ve 7 Bronz Madalya aldılar.

Ock

Anadolu Bursiyerleri Programı kapsamında Rolls-Royce firmasının desteği ile Koç Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği okuyan 2017 mezunumuz Alp Özaslan 12. sınıflarımıza burs programını ve bilgisayar olimpiyat takımımıza olimpiyat sürecini anlattı.

Azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinden güzel bir haber vardı. 23 Öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 1. Aşamayı geçmişlerdi. Şimdi ise 14 öğrencimiz ikinci aşamayı geçtiler ve Kış Okuluna davet edildiler.