Bilişim Alanı

Bilgisayar Bilimlerine gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz Bilge Kunduz Etkinliğine katılıyorlar.

Bilişim çağının işleyen demiri İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sertaç ATEŞ koordinesinde Avrupa Birliği Kodlama Haftası (EU Code Week) ve Bilgisayar Bilimi dersleri kapsamında öğrencilerimiz kodluyorlar.

20 Yıl içinde üretilecek milli teknolojilerin altında imzası olacak mühendislerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. ve 10. sınıflarımızda Bilgisayar Bilimi Kur01 ve Kur02 dersleri kapsamında 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizle CodeWeek - Avrupa Kodlama Haftası etkinlikleri devam etmektedir.

Utanmasalar pansiyondaki yataklarına elektronik devreleri veya yaptıkları robotları götürüp onlarla uyuyacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın önderliğinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR koordinesinde 12 robot kulübü öğrencimiz 4 ekip oluşturup 5 robot yaparak IZTECH Roboleauge 2018´de Çizgi Labirent Kategorisinde Birincilik ödülü ve tüm kategorilerde İZMİR FEN LİSESİ Robot Kulübü olarak IRL Özel Ödülünü kazandılar.

Bilgi çağına damgasını vuracak mühendislerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. ve 10. sınıflarımızda Bilgisayar Bilimi Kur01 ve Kur02 dersleri kapsamında 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizle CodeWeek Avrupa Kodlama Haftası etkinlikleri devam etmektedir.

Hem teknolojiyi yakından takip edebilen hem de teknoloji üretebilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde İnsansız Sualtı Sistemleri, Robotik Fetih 1453 ve RobotTaksi Teknoloji Yarışmalarına ve etkinliklere katılmak için 13 kıymetli öğrencimizden oluşan 3 ekibimiz TeknoFest İstanbul 2018 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katıldı.

Tem

İzmir´in fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden bir yaz kursu haberimiz var. İzmir´deki öğrencilerin yazın da Bilgisayar Bilimi konuları ile ilgilenebilmeleri için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli alanlar ile ilgili yaz kursları düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz de bu kurslara faal bir şekilde katılmaktadırlar.

Mezunlarının sadece gönül bağı ile bağlı olduğu değil koçluk sistemi ve bağışlarla da sahip çıktığı okul İzmir Fen Lisesine Bilgisayar Bilimi alanında mezunlarımız destek olmaya devam ediyorlar.

Kodlayabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde öğrencilerimiz Python Programlama Dilini kullanarak Şart/Koşul Yapılarını, Döngüleri, Fibonacci Terim Hesabını ve İkili Arama Algoritmasını kodladılar.

Çağın becerilerine sahip olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde devam eden Bilgisayar Bilimi KUR 01 dersi kapsamında öğrencilerimiz artık sınıf etkinliklerini tamamladılar (teorik kısım bitti) ve bilim kurulumuzdaki bilgisayarları kullanarak Python dili ile ilk kodlarını yazdılar. Bu aşamadan sonra çeşitli algoritmaları kodlayarak öğrenecek olan öğrencilerimiz Massachusetts Institute of Technology tarafından Python eğitimlerinde kullanılan Enthought Canopy programı ile kodlama yapacaklardır.

Ock

Enformatik etkinliklerine katılanların okulu İzmir Fen Lisesi 13-17 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliğe 55 öğrencimiz katılmış ve sertifika almıştır. Öğrencilerimizin sertifikaları yaptırılmış ve kendilerine dağıtılmıştır.

Enformatiğin kalesi İzmir Fen Lisesi Bilge Kunduz Etkinliğine de katılıyor.

Teknolojiyi takip etmekle kalmayanların teknoloji üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Gürçeşme Anadolu Lisesinin Ödüllü Bilişim Teknolojileri Asistanları Başkanı Sertaç DİNÇEL bilişime gönül vermiş öğrencilerimize 2, İki Buçuk ve 3 Boyutlu Oyunlar, Oyun Motorları, Modelleme ve Kodlama konusunda deneyimlerini aktardı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Bölümü "Okul Yıllık Gelişim Modeli" çalışmaları kapsamında Ekim Ayının son haftasında 9. Sınıf Öğrencilerimize sınıflarında Teknolojiyi Güvenli Kullan Etkinliği 02 Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ tarafından yapılmıştır.

Kaptanından en yeni üyesine kadar bilgisayar alanında İFL adını ışıldatan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde gençler hem kodladı hem kodlattı.