Edebiyat Alanı

Vefanın ne demek olduğunu bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde Mezunlarımızın desteğinde IFL Tiyatro Topluluğu, Kurucu Müdürümüz İhsan Kurt Anısına Anton ÇEHOV´un "Sevgili Doktor" isimli eserini sahnelediler.

Zamanında tiyatro yapanların şimdi de tiyatro yapılması için uğraş verdiği okul İzmir Fen Lisesinde Edebiyat Zümremizin koordinesinde Mezunlarımızın desteğinde öğrencilerimiz değerli mezunumuz Barış bey ile Yaratıcı Drama ve Tiyatro etkinlikleri yaptılar.

İddialarını temellendirerek savunabilen cesur gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz yine münazara yarışmasına katılmışlardır. Çeyrek finale İzmir Fen Lisesi ismini yazdırma başarısı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

52 okul arasında ilk 4´e kalan 9. sınıf öğrencilerinin (çaylak münazaracıların) okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Hicran ve Ömer Faruk İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Lisesinde düzenlediği Münazara Yarışmasında fırtına estirdiler. 52 okul arasından önce ilk 16´ya kalıp ardından ilk dörtte finalist olan öğrencilerimiz muazzam bir performans göstererek İzmir Fen Lisesini en iyi şekilde temsil edip kupayı okula getirdiler.

Düşüncesini temellendirebilen ve savunabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Hicran ve Ömer Faruk İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Lisesinde düzenlediği Münazara Yarışmasına katılmışlardır. 52 okul arasından ilk 16 kalmıştır. Yarın gerçekleştirilecek olan çeyrek finalde İzmir Fen Lisesini temsil edeceklerdir.

Ock

Kendini iyi ifade edenlerin ve fikirlerini savunabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Hicran ve Ömer Faruk özel bir üniversitede Münazara Eğitimi almışlardır. Okulumuzun münazara takımı kendi içinde çalışmalarına ve eğitimlerine üst dönemlerin desteği ile devam etmektedir.

Sahneye alışık olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde Tiyatro Eğitmeni Onur Hocamızın desteğinde okulumuzdaki disiplinli ve eğlenceli tiyatro çalışmaları drama tekniklerinin gösterilmesi ve temel tiyatro eğitiminin verilmesi ile devam ediyor.

Okuyan, düşünen, sorgulayan ve fikirlerini sahneleyebilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde kıymetli öğrencilerimiz uzman eğitmen desteğinde Tiyatro Çalışmalarına devam ediyorlar.

Edebiyatın büyülü dünyasını keşfedenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizin koordinesinde hazırlanan okuma saatleri ve seçkilerimiz dikkate alınarak her gün en az 20 dakikamızı okumaya ayırıyoruz.

Kendini ifade etmeyi bilenlerin ve fikirlerinin arkasında durabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden bir münazara etkinliği haberi paylaşıyoruz. Değerli Türk Dili ve Edebgiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ koordinesinde okul münazara takımımız özel bir okulun düzenlediği münazara etkinliğine katıldılar.

Kültürüne ve değerlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi Hıdırellez Şenliklerine katıldı. Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü´nün hazırladığı Hıdırellez Şenliğine 9. Sınıf Öğrencilerimiz Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ´nin koordinesinde katıldılar.

Buram buram edebiyat kokan okul İzmir Fen Lisesi´nde Halk Edebiyatı Etkinliğimiz gerçekleşti. Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Alev BAŞDAKOL ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Handan EKİCİ koordinesinde 2010 Yılı Yaşayan İnsan Hazineleri arasında yer alan Aşık Ali Rıza EZGİ ve otuz küsür yıldır beraber çalıştığı Aşık İrfan ERDAĞI Aşıklık Geleneğini öğrencilerimizle anlattılar.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Gençlik Merkezleri arasında düzenlemiş olduğu Sosyal ve Kültürel Yarışma Programı Kapsamında Bölge Elemeleri Ege Üniversitesinde MÖTBE Konferans Salonunda düzenlenmiştir. 19 Nisan 2017 Tarihinde Vatan Temalı Şiir Yarışması ve 20 Nisan 2017 Değerler Eğitimi Konulu Tiyatro Yarışması yapılmıştır.

Fikirlerin çarpışmaları ile geleceği aydınlatan meşaleyi yakan kıvılcımların okulu İzmir Fen Lisesi Konferans Salonunda Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ ve Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Alev BAŞDAKOL koordinesinde değerli eğitim uzmanımız 9. ve 10. Sınıf Öğrencilerimize Münazara Eğitimi verdi ve ardından Okul Münazara Takımımız Örnek Bir Münazara gerçekleştirdi.

Öğrencilerimizin zamanlarını faydalı faaliyetlere ayırmasını destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde pansiyon öğrencilerimizden istekli olanlar Ege Üniversitesi Tıp Oyuncularının Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi sahnelediği "Yaşar ne yaşar ne yaşamaz" isimli oyunu izlediler.