Kimya Alanı

Bilime doymayanların okulu İzmir Fen Lisesinde kimya zümresi yine kimya laboratuvarında teoriyi pratikle buluşturdu. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA, 10. sınıf öğrencilerimiz ile çeşitli deneyler yaptı.

Bilimin serüven dolu yolunda yürüyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde pahabiçilmez olma yolunda yürüyen 9. Sınıflarımız yine laboratuvarlarımızda deneyler, gözlemler, incelemeler ve yorumlar yaptılar.

Değerli Hakan Öğretmen,

Size, Ayşenur ve Batuhan´a çok teşekkür eder üçünüzü candan kutlarım.

Yeni kuşağa biraz ilham ve güvence vermiş isem bana ne mutlu...

Tekrar hem sizi hem de Ayşenur ve Batuhan´ı kutlar gözlerinizden öperim.

Sevgiyle Kalın,

Aziz

Bilime gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Kazakistan´ın başkenti Astana´da 51´incisi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatları´nda Türk Milli Takımında yer alan Ceylan ve Cennet şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip üstüne bir de bir gümüş madalya getirdiler.

Öğrencilerimizin bilimi yaşayarak ve yaparak öğrenmeleri için gerekli ortamları sağlayan ve onların bilimi olan ilgilerini körükleyen İzmir Fen Lisesinde yine Kimya Laboratuvarımızda deneyler yaptık. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde önce okul saatlerinde 9. sınıflarımız ardından da telafi saatlerinde Olimpiyat Öğrencilerimiz Hidrojen Peroksitin Bozunması Deneyi veya namıdiğer Köpük Deneyi yaptılar.

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Zümresi Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde 9. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Çözünme - Çökelme Tepkimesi Deneyi yaptılar.

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN´un koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Kromatografi Deneyi ve Sodyum Metalinin Yanması deneyini yaptılar.

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Öğretmenimiz ve Kimya Zümresi Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Kromatografi Deneyi yaptılar.

Ock

Öğrencilerimizin teorik bilgilerini laboratuvarda edindikleri bilgilerle pekiştirmelerini destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda hem Kimya Olimpiyat Takımımız Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde hem de Kimya Dersi Alan 9. Sınıf Öğrencilerimiz Değerli Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA koordinesinde bu hafta kimya laboratuvarında çeşitli deneyler gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde öğrencilerimiz Kimya Laboratuvarında Magnezyum Metalinin Yanması ile ilgili deneyi gerçekleştirdiler.

Magnezyum 482 santigrat dereceye kadar ısıtıldığında yanma tepkimesi başlar. Bu tepkime sonucu Magnezyum Oksit ve Magnezyum Nitrür gazları açığa çıkar. Eski dönemlerde fotoğraf çekilirken ışık ihtiyacı bu yanma sonucunda ortaya çıkan ışık ile karşılanırdı.