Sosyal Kulüp Etkinliklerimiz

Çeşitli etkinliklerde İngilizce´yi kullanarak öğrenen öğrencilerin başkalarının da İngilizce´yi kullanarak öğrenebilmeleri için etkinlikler hazırladığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde okulumuzun MUN Kulübü öğrencilerinin desteğinde ve daha önce kendi okullarında MUN düzenleyen öğrencilerin danışmanlığında okulumuzda IFLMUN düzenlemek için IFL MUN Kulübü toplantılar düzenleyip hazırlıklara devam ediyorlar.

Mevcut durumu kendi lehine çevirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ, Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU koordinesinde ilgili öğrencilerimiz okulumuzu "Konak Belediyesi İsmet İnönü´yü Anma Satranç Turnuvasında" temsil edecek olan 4+1 kişilik okul takımına girmek amacıyla 5 turluk okul satranç turnuvasında 3. turu tamamladılar.

Durumu analiz edip hedefine gidebileceği bir strateji geliştirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ, Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU koordinesinde ilgili öğrencilerimiz okulumuzu "Konak Belediyesi İsmet İnönü´yü Anma Satranç Turnuvasında" temsil edecek olan 4+1 kişilik okul takımına girmek amacıyla 5 turluk okul satranç turnuvasında maç yapıyorlar.

Bilinçli beslenen ve sağlığının farkında olanların okulu İzmir Fen Lisesinde ders öğretmenlerimiz koordinesinde okulumuzda Diyabet Farkındalık Etkinlikleri yaptık.

Karşı stratejiyi çözen ve mevcut duruma göre kendi stratejisini en doğru ve hızlı bir şekilde oluşturanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın uygun görüşü doğrultusunda Değerli Müdür Yardımcımız Mehmet Gül ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN desteğiyle Satranç Kulübü Danışman Öğretmenleri 3Se (Selçuk, Serkan ve Sertaç) koordinesinde Satranç Odamız kullanıma açılmış ve ilk turnuvamız gerçekleştirilmiştir.

Yeşili ve maviyi seven ve koruyan sporcu gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Kıymetli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA öncülüğünde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY ve Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ desteğinde 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz onaylanan güzergahları doğrultusunda spor yapmak ve doğayla bütünleşmek amacıyla doğa yürüyüşü yaptılar.

Çok yönlü bir şekilde kendilerini geliştirenlerin okulu izmir Fen Lisesinde Değerli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA koordinesinde öğrencilerimize Dağcılık Kulübünün Eğitim Uzmanları ve Gönüllüleri Dağcılık hakkında sunum yaptılar.

Doğayı ve sporu sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Kıymetli Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL, Değerli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA ve Kıymetli Fizik Zümre Başkanımız Serkan YOLCU öncülüğünde 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz onaylanan güzergahları doğrultusunda (Menderes Çile Köyü Sığındı Dağı) spor yapmak ve doğayla bütünleşmek amacıyla doğa yürüyüşü yaptılar.

"TATBIKAT TATBIKAT TATBIKAT

Izmir Ili saat 11:00 itibariyle 6 (Mw) buyuklugunde deprem meydana gelmistir.

Tatbikat başlamıştır.

TATBIKAT TATBIKAT TATBIKAT"

Kendi başına da büyük işler başaran öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 9. Sınıf öğrencimiz Kaan ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen Robot kategorisinde kendi hazırladığı ve kodladığı robotuyla yarıştı.

Robot Kulübünde Arduino ile robot tasarlayanların C dili ile kod yazanların okulu İzmir Fen Lisesinde Robot Kulübü Öğrencileri Bilişim Zümresi Başkanı Sertaç ATEŞ ve Fizik Zümresi Başkanı Serkan YOLCU danışmanlığında eğitimlerine devam ediyor.

Bilişim çağına yön verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim ve Robotik Kulübü ilk toplantısını Kulüp Başkanı Tarık TEZCAN liderliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda 2016 - 2017 Yılında Bilişim ve Robotik Kulübü olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetler, 2017 - 2018 yılında İzmir Fen Lisesi olarak katılmayı planladığımız çalışmalar ve yeni kulüp üyeleri için düzenlenecek eğitimler ile ile ilgili bilgi verildi.

Önleyici rehberlik ile tedbir çalışmalarına önem veren İzmir Fen Lisesi´nde yine afet eğitimi ve tatbikatı vardı. Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK, Değerli Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN´ın koordinesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü desteğinde okulumuzda Deprem Eğitimi verildi, Deprem ve Yangın Senaryolarına göre tatbikat yapıldı.

Öğrencilerimizin kitap okumalarını teşvik eden İzmir Fen Lisesi yine Kitap Fuarındaydı. Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Zeynep SAVRAN ve Kıymetli Tarih Öğretmenimiz Çiğdem YENER´in koordinesinde veli izin dilekçesi getiren istekli öğrencilerimizi okul sosyal etkinliklerimiz kapsamında İzmir Enternasyonal Fuarında düzenlenen İzmir Kitap Furaına götürdük.

22.si düzenlenen İzmir Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer YAHŞİ 22.04.2017 Cumartesi Günü Konferans Salonu I´de Saat 13.00 - 13.25 Saatleri arasında "İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin Öğrencilerle Buluşması" etkinliğinde öğrencilerimizin de ilgiyle takip ettikleri konuşmasının ardından öğrencilerimizin fotoğraf çekilme isteğini kırmadı. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesindeki öğrencilerimizle hem ayaküstü sohbet etti hem de onlarla fotoğraf çektirdi.