STEAM Faaliyetlerimiz

Yaparak, yaşıyarak adım adım mühendis olacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kur02 dersleri kapsamında 10. sınıf öğrencilerimiz Arduino mikrodenetleyici ile uygulama ve elektronik sistem geliştirmeye devam etmektedir.

Tem

Doğaya duyarlı bir biyoloji olimpiyatçısına yenilenebilir enerji kaynakları verirseniz nasıl bir teknoloji geliştirebilir?

Tem

Mühendis olma yolunda ilerlerken önlerine çıkan tüm eğitim fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden 3 öğrencimiz Dilara, Naz ve Elif Sude Tofaş Fen Lisesi ve Tofaş Otomobil Fabrikalarının TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Bursa´da Endüstri 4.0 eğitimi alıyorlar.

Bilgisayar bilimine gönül veren mühendis kumaşlı öğrencinlerin okulu İzmir Fen Lisesinden sevindirici bir haberimiz var. Dilara Büşra YÖRÜR, özel bir üniversitenin düzenlediği robot yarışmasında takım arkadaşlarıyla birlikte TURNUVA BİRİNCİSİ oldu.

Geleceğin mühendislerinin şimdiden robotik alanında çalışmalar yaptığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde robot ekiplerinde yer alan 9. ve 10. sınıf öğrencimlerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Estitüsü Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcı Doc. Dr. Gökhan KİPER ile bölümü ve laboratuvarları gezmiş, yapılan çalışmaları incelemiş ve Doc. Dr. Mehmet İsmet Can Dede ile robotik konusunda toplantı yapmışlardır.

Teknolojinin tüm nimetlerinden istifade edip yeni teknolojiler üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim ve Robot Kulübü robot çalışmalarına Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in gözetiminde ve Çalışkan Kaptanımız Tarık´ın liderliğinde FATİH Projesi kapsamında okulumuza gönderilen Etkileşimli Tahta ve Doküman Kamera desteğinde devam etmektedir.

Robot kulübümüzün bu yılki ilk Hackathon deneyimi IZTECH RoboLeague Tasarla, Yap, Yarıştır etkinliğinde kazanıldı. Robot Kulübü Kaptanımız, Bilgisayar Olimpiyat Takımı Kaptanımız, Olimpiyat Takımı Üyelerimiz ve Robot Kulübü Üyelerimizden oluşan 6 kişilik ekibimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin elektrik ve elektronik, makine, mekatronik, bilgisayar ve endüstri mühendislikleri bölümlerinin öğrencilerinin yanı sıra Mazhar Zorlu Meslek Lisesi ile Atatürk Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu 20 takım arasında becerilerini sergilediler.

Robot teknolojilerini bilen ve robot teknolojisi üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde öğrencilerimiz sınavların akabinde İstanbul´da Robot Yarışmalarına katıldılar. Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde pahabiçilmez öğrencilerimiz Efe ve Tarık Kemerburgaz Üniversitesi Robot Teknolojileri Yarışmasına Çizgi İzleyen kategorisinde katıldılar.

Bilimde çığır açanların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir etkinlik haberi var. Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ 10. sınıflarımıza İFL´de yaptığımız Robotları Tanıttı ve Robotik alanda neler yapabileceğimiz ile ilgili bilgi verdi.