TÜBİTAK Proje Yarışmaları

İki alanda davet edildiğimiz TÜBİTAK Araştırma Projeleri Finallerinde hem gönüllerin şampiyonu olduk hem 4.´lük yani teşvik ödülü aldık hem de proje deneyimimize deneyim kattık.

"Salı sallanır da bu kadar mı sallanır? Bu düpedüz 9.0´lık deprem... İzmir Fen Lisesi üzerindeki tozları silkiyor!" dedirten çalışmalara imza atan öğrenci ve öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması İZMİR BÖLGE SERGİSİNE 9 (dokuz) Araştırma Projemiz davet edilmiştir.

Ock

Proje süreçlerini yaşayarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması için 26 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 26 Adet Öğrenci Projemizi Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Hacı Murat UÇAR (Fizik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Görüşme, deney ve gözlem derken proje yazımında son aşamaya gelen mutlu öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilim Kurulu yine projecilerle doldu taştı.

Örnek alınan bilimsel çalışmalara imza atarken kendilerini yetiştiren genç bilim insanlarının okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimiz TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için başvuru öncesi son çalışmalarını yapıyor ve raporlarını yazıyorlar.

Nitelikli projelere imza atanların, bilimsel araştırma yapanların ve kendini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesi, Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA ve Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde Okulumuzun 94 mezunu Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN desteğinde proje ekipleri ve danışman öğretmenleri ile birlikte İYTE´de İFL mezunu değerli akademisyenlerimiz ile görüştüler.

Ock

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haber var. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde titizlikle tamamlanan 17 Adet Öğrenci Projemizi Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) TÜBİTAK Ege Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Serdar KORUOĞLU´na elden teslim etti.

Ock

Hummalı bir şekilde çalışıp temiz iş çıkartanların okulu İzmir Fen Lisesinde TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için başvurular tamamlanıyor. Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Filiz KARAOĞLU´nun başvuruları tesliminden sonra istatistikleri yayınlayacağız.

Ağu

Proje çalışması yapanların, araştıranların, geliştirenlerin kısacası üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden Proje Grupları ile ilgili bir haberimiz var.

Sadece TÜBİTAK 49. Lise Ögrencileri Araştırma Proje Yarışması başta olmak üzere bir çok yarışmaya sunmak için değil yaparak yaşayarak bilimi öğrenmek ve medeniyete insanlığa katkı sağlamak amacıyla proje geliştiren öğrencilerimiz çalışmalarına Yaz Boyunca da ara vermeden devam ediyorlar.

Ock

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haber var. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde titizlikle tamamlanan 11 Adet Öğrenci Projemizi Bilim Kurulu Başkanımız Ahmet DİKMEN (Biyoloji) TÜBİTAK Ege Bölge Sorumlusuna elden teslim etti.