Mezunlarımız Anlatıyor

May

Dünyanın bir ucundan bile okuluna bağlı, fedakar ve vefalı mezunlarımızın okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Filiz KARAOĞLU, Değerli Rehber Öğretmenimizin Seyran CANBAZ ve Mezunlarla İletişim Komisyonu Başkanımız Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN ´94 koordinesinde ilk çevrim içi mezun buluşmamızı İFL Akıl Hocalığı (Mentor - mentee) programının mimarı, başarılı Bilgisayar Mühendisi ve Avustralya'daki İFL Bayrağı Sayın Pırıl PARLAK ŞENYURT ile  gerçekleştirdik.

Nis

Motivasyonu yüksek, kararlı ve azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi'nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında müsait olan öğretmenlerimizin katılımı ile 12. Sınıflarımıza özel çevrim içi toplantımızı 1 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirdik ve efsane olan mezunlarımızın İFL 2020 için hazırladıkları videoyu da toplantımızın başında öğrencilerimizle paylaştık.

Ara

"Mezunlarımız Anlatıyor" veya "Mezun Buluşmalarımız" isimleri ile gerçekleştirdiğimiz ve mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları, öğrencilerimize kıvılcım oldukları, rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1992 Yılı Mezunumuz Sayın Doç. Dr. Deniz TUNÇALP oldu.

Kas

Bu kez "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri 1991 Yılı Mezunumuz Sayın Prof. Dr. Şebnem ŞEKER ELÇİ oldu.

Ekm

Bu kez "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri 2007 Yılı Mezunumuz Türker COŞKUN oldu.

May

"Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri ödüllere doymayan bir öğretim üyesi Can BAYRAM'dı. Hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Can BAYRAM, tüm gününü okulumuz öğrencilerine ayırdı. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem İFL´deki anılarını anlattı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Olimpiyatçılara özel bir oturum gerçekleştirdi.

Ock

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Makina Mühendisliği alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Gülsen ALTIN (İFL ´03, ODTÜ ´08, İTÜ ´13), öğrencilerimiz ile buluştu. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem hayat deneyimlerini paylaştı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Ara

Mezun olduktan sonra da ışıkları ile alt dönemlerini aydınlatan ve destekleri ile alt dönemlerinin önünü açan mezunlarımızın okulu İzmir Fen Lisesinde ülkemizin bilim olimpiyatlarında parlayan yıldızı Ceylan CEYLAN Massachusetts Institute of Technology öğrencisi olarak oradaki deneyimlerini paylaşmak için Konferans Salonumuzda 9. sınıflarımızla buluştu.

Ara

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Endüstri Mühendisliği alanında önemli çalışmalar yapmış deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Gülcan YEŞİLKÖKÇEN OCAKLI (İFL ´87), 11. sınıflarımız ile buluştu. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem hayat deneyimlerini paylaştı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Kas

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Makina Mühendisliği alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Bahadır ÜRKMEZ (İFL ´89, Boğaziçi Üniversitesi ´95), 12. sınıflarımız ile buluştu. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem hayat deneyimlerini paylaştı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Ekm

Hayal kurup proje üretip o hayalleri gerçekleştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 Mezunumuz Tuncer HAYDARLAR 9. ve 10. Sınıf Öğrencilerimize Young Guru Academy ile ilgili sunum yaptı.

May

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Elektrik ve Elektronik alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Dr. Alper KOZ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), 9. ve 10. sınıflarımız ile olimpiyat öğrencilerimize seminer verdi. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Mrt

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri dillerden düşmeyen efsane Mehmet Deniz Ertaştı. Hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Mehmet Deniz ERTAŞ, tüm gününü okulumuz öğrencilerine ayırdı. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem İFL´deki anılarını anlattı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Olimpiyatçılara özel bir oturum gerçekleştirdi.

Şbt

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri İşletme ve Bilişim alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Doc. Dr. Mehmet GENÇER (İzmir Ekonomi Üniversitesi), 11. ve 12. sınıflarımıza seminer verdi. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem İFL´deki anılarını anlattı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Şbt

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafirleri Ekonomi alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunlarımız Yrd. Doc. Murat DEMİRCİ & Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN 11. ve 12. sınıflarımıza seminer verdi. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdiler hem İFL´deki anılarını anlattılar hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundular.