Biyoloji Alanı

Ara

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bilgi ve becerilerini kayıt altına alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Öğretmenlerimizin koordinesinde XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına 28  Kasım 2019  Perşembe günü saat 22:00'a kadar 1.etap için 141 öğrencimiz müracaat etmiş ve 28 Kasım 2019 - 22 Aralık 2019 tarihleri arasında 128 öğrencimiz Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve İngilizce alanlarından yarışmaya katılmıştır.

Ekm

Acil durumlara hazırlıklı olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde okulumuzda intörn olarak çalışan hemşirelerimizin desteğinde öğrencilerimize Sağlık Bilgisi Derslerinde İLK YARDIM EĞİTİMİ veriliyor.

Ekm

Tozlu raflarda saklanan bilim yerine pırıl pırıl bir laboratuvarda bilimin engin dünyasını keşfetme fırsatına sahip olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Meryem YAZICI koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz İnsan Fizyolojisi Ünitesinde Dana Beyninin Yapısı ve İşleyişi ile ilgili deney yaptılar.

Ekm

Canlı Bilimine ilgi duyanların okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Laboratuvarımızda Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz ilk oturumda Mikroskop Kullanmayı öğrendiler ikinci oturumda ise işin ustası oldular ve mikroskop kullanarak soğan zarı incelediler.

Nis

Hücreler ile ilgili teorik bilgilerini Biyoloji Laboratuvarımızda deney ve gözlem yoluyla da pekiştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz önemli bir laboratuvar çalışmasını daha geride bırakıp bilim serüveninde bir adım daha ilerlediler.

Nis

Kitapta gördüklerini laboratuvarda da inceleme fırsatına sahip olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz İnsan Fizyolojisi (11.1) Ünitesinde yer alan Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları (11.1.1) konusunda Duyu organlarının yapısı ve işleyişi ile ilgili deney yaptılar.

Mrt

Deney, gözlem ve incelemeler ile bilimi öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz Mikroskop Kullanarak Soğan Kökü Hücrelerindeki Miztoz Bölünmeyi incelediler.

Şbt

Bilim insanı olarak insanlığa ve medeniyete katkı sağlayacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve Kıymetli Bilim Kurulu Proje Koordinatörü Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz ile Biyoloji Olimpiyat Takımımız Kan Gruplarının Nasıl Tespit Edildiğini deney yaparak anladılar.

Ekm

İlim ve Fen yuvasında laboratuvarlarda deneyler, gözlemler ve incelemeler yapan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz Mikroskop Kullanarak Bitki Hücrelerini incelediler.

Ekm

Okuyan, araştıran, inceleyen, gözleyen ve deneyenlerin kısacası bilim yapanların okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Laboratuvarımızda Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz ilk oturumda Mikroskop Kullanmayı öğrendiler ikinci oturumda ise işin ustası oldular ve mikroskop kullanarak bitki hücrelerini incelediler.

Şbt

Ses getiren büyük projelere imza atanların okulu İzmir Fen Lisesinden yine güzel bir haberimiz var. Ege Üniversitesi Biyoloji Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sayın Berrin DURAL, 11. Sınıf öğrencilerimizden Enis ve Melis´e 2018 yılı 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Katılacakları Proje Çalışmasının Konusu olan Utrikularya Bitkisi hakkında bilgi vermiştir.

Kas

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli ve Deneyimli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde öğrencilerimiz Biyoloji Laboratuvarında Çiçekli Bitkilerin çoğalması ve Bitkilerin Solunumu (Sitoplazma) ile ilgili laboratuvar çalışmasını gerçekleştirdiler.