Bilim Olimpiyatları

Mrt

İnsanlığa yararlı bilimsel çalışmalar yapabilmek için derin çalışmalar yapan çok yönlü öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ himayesinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet YİĞİT'in yakın takibinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU'nun evsahipliğinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Eylem KILIÇASLAN koordinesinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerimiz verdikleri emeğin karşılığını 7 Gümüş ve 8 Bronz toplamda 15 madalyayı okulumuza kazandırarak aldılar.

Ara

Uluslararası başarısı ve medeniyete katkısı tartışılmaz üniversitelere kabul alan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Olimpiyat Takımı Kaptanımız Deniz Güner Massachusetts Institute of Technology için kabul mektubu aldı.

Ekm

Okul Stratejik Planımız doğrultusunda öncelik verdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2020 Birinci Aşama Sınavında 24 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandı.

Eyl

Bilimin sınırlarını zorlamayı sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzun koordinesinde İzmir Fen Lisesi Olimpiyat Takımları 9. sınıflarımıza olimpiyat çalışmalarını alan bazında anlatmaya başlıyorlar.

Ağu

İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI'nın danışmanı olduğu Biyoloji Olimpiyat Takımının Üyesi Öğrencimiz Anıl Deniz YILMAZ Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı 2020'de Gümüş Madalya ile okulumuzu, İzmir'imizi ve Türkiye'mizi gururlandırdı.

Ağu

Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında (Temmuz 2015, Bakü, Azerbaycan) Türkiye'nin 1978 yılından bu yana kazandığı 10 madalyaya 11.sini ekleyen Kimya Olimpiyatçımız Baturalp Yalçın Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden 4.00 ortalama ile mezun olarak yine bizleri gururlandırdı.

Tem

Uluslararasında her yıl madalya kazanmasına rağmen ilk madalyayı kazandıkları zamanki heyecanla ve titizle çalışan olimpiyat öğrencilerinin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. İstanbul, Türkiye´de 52´ncisi pandemi süreci dolayısıyla çevrim içi düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatı´nda (IChO 2020) Türk Milli Takımında yer alan Deniz şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip bir adet de altın madalya kazandı.

Tem

Olimpiyat kültürü ile bilime gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Budapeşte, Macaristan´da 54´üncü düzenlenecek olan ama Pandemi süreci dolayısıyla çevrim içi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı´nda Türk Milli Takımında yer alan Deniz şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip üstüne bir de bir gümüş madalya getirdi.

Eyl

Disiplinli bir çalışma kültürü ile ilerleyen olimpiyat çalışmaları ile lise müfredatının üstündeki konulara çalışan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimizden Fizik ve Kimya Olimpiyat Takımında yer alan öğrencilerimiz Yaz Okulunun düzenlendiği Afyonkarahisardaki Otellerinin önünde fotoğraf çektirerek bizlere selam gönderdiler.