Şbt

Bornova Kaymakamlığı himayelerinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilçemizde yürütülen "Bornova Tek Yürek" destek kampanyasına Okul Yönetimimizin, Öğretmenlerimizin, Velilerimizin, Öğrencilerimizin ve Mezunlarımızın etkin katılımı ile ihtiyaç malzemeleri toplandı.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde İzmir Fen Lisesi Konferans Salonunda gündem maddelerimiz doğrultusunda Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında öğretmenlerimizin katılımı ile öğretmenler kurulu toplantımızı gerçekleştirdik.

Şbt

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ 6 Şubat Depremi ile ilgili bir mesaj yayımlamıştır:

Ock

2023 Yılı 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, 2023 Yılı 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması ve 2023 Yılı 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması için yıl boyu hazırlanan ekiplerimiz yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer almak istemiş ve 54.´sü düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için 31 proje ve 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması için 1 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 32 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Bilim Kurulu Başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilişim Teknolojileri) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

2022 - 2023 Öğretim Yılı Birinci Dönemi İzmir Fen Lisesinde karne törenimiz ile tamamlandı.

Ock

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde faaliyetlerine devam eden okul şirketimiz TeknoZanaat ilk satışını Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerine yaparak ilk kazancını bütçesine ekledi.

Ock

Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL koordinesinde 9. sınıflarımız biyoloji laboratuvarımızda mikroskop kullanımını öğrenmek için soğan zarı incelediler.

Ock

Okulumuzda eTwinning Projeleri 2023 yılında da yeni projelerle zenginleşerek devam ediyor.

Ock

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında 2. Aşama Sınavına girip hem madalya kazanan hem de okul rekorumuzu yenileyen öğrencilerimize Bayrak Törenimizde başarı belgesi takdim ederek öğrencilerimizi onore etti.

Ock

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda İzmir Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni Gerçekleştirildi. Törene İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Ock

Matematik Seferberliği kapsamında düzenlenen İzmir Fen Lisesi Ortaokullar Arası I. Matematik Yarışması İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR'ün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Medet EKŞİ'nin ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa İSLAMOĞLU'nun teşrifleri ile Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Matematik Zümremizin Koordinesinde Gözetmen Öğretmenlerimizin ve Tören Ekibimizin desteğinde 14 Ocak 2022 Cumartesi Günü önceden yayımladığımız program akışına uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

Ock

10 Ocak 2022 tarihinde açıklanan sonuçlara göre Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar alanlarında derin çalışmalar yapan öğrencilerimiz Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın liderliğinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatlarına hazırlandılar, verdikleri emeğin karşılığını 1 Altın 9 Gümüş ve 6 Bronz toplamda 16 madalya ile okul rekorumuzu kırarak kazandılar.

Ock

Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun kapalı spor salonunda öğle arasında sınıflar arası basketbol turnuvamız çekişmeli ve seyri güzel mücadelelerle devam ediyor.