Ekm

Futbol Turnuvamız Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde ve baş hakemliğinde yoğun katılımlı taraftar grubunun heyecanlı tezahüratları ve sahadaki yüksek ve kaliteli futbol ile devam etmektedir.

Ekm

TEKNOFEST ve TÜBİTAK projeleri ile binlerce proje arasından dereceye girerek İzmir'i gururlandıran öğrenciler ödüllerini aldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Medet Ekşi, Mehmet Tahir Büdün ve İlker Erarslan, şube müdürleri, dereceye giren okulların müdürleri, danışman öğretmenleri ve ödül alan öğrenciler katıldı.

Ekm

27 Eylül 2022 Tarihinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde, Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Bilim Kurulu Başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilgisayar) koordinesine Olimpiyat Takımlarımızın Danışman Öğretmenlerinin desteğinde okul konferans salonumuzda 9. sınıflarımıza TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları konulu sunum yapıldı ve İzmir Fen Lisesi Olimpiyat Takımları kendilerini tanıttı.

Ekm

26 Eylül 2022 tarihinde Genç Ahiler Projesi kapsamında okulumuzda kurulan ve Türk Patent ve Marka Kurumunda marka tescili için başvurusunu yaz döneminde yapmış olan Tekno Zanaat okul şirketimiz ürün ve hizmetlerine yönelik pilot çalışmalarına devam ediyor.

Ekm

Strateji belirlemek için durumu en iyi şekilde analiz etmeyi seven öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde bu öğretim yılında mevcut satranç ekiplerimizi ve gireceğimiz turnuva sayılarını artırmak için gerekli çalışmalara başladık ve lisanslı sporcu sayımızı 30 öğrenciye yükseltmeyi ve yıl içinde 4 büyük turnuvada yer almayı kararlaştırdık.

Ekm

12 Eylül 2022 ve 21 Eylül 2022 tarihleri arasında yüz yüze Bilgisayar Bilimi KUR01 ve KUR02 dersleri kapsamında 9. ve 10. sınıflarımıza CYMURGHS takımı temsilcileri FIRST Robotics Competition ile ilgili deneyimlerini paylaştılar.

Ekm

22 Eylül 2022 Günü öğretmenler odamızda okulumuzun geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar ile planlanan çalışmalar konusunda önce komisyonumuzla ardından da zümre başkanları ile istişare toplantıları düzenledik ve uygulamaya dönük alınan kararların takibi için gerekli çalışmaları yaptık.

Eyl

İzmir Fen Lisesi Okul Müdürü Sayın Mahmut YILDIZ ve Isparta Gönen Fen Lisesi Müdürü Önder KAYA eş başkanlığında kurulan Okul Ortaklığımız için ilk topllantısını çevrim içi gerçekleştirdik.

Eyl

Etkin çalışan ve öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini kullanalarına yardımcı olan Model Birleşmiş Milletler Kulübümüz çalışmalarına başlamış olup MUN toplantılarının en iyi delege ödüllerini toplayan mezun öğrencimiz Birnur'un deneyim paylaşımı ile dönemin ilk toplantısını yaptılar.

Eyl

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı 11 Eylül 2022 - 24 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Yaz kampına davet edilen öğrencilerimizden ilk hafta Matematik ve Bilgisayar ikinci hafta ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Ulusal Astronomi ve Astrofizik ekiplerimiz Afyonkarahisar'da yüz yüze eğitime katılacaklardır. Yüz yüze olmayan haftada da çevrim içi olarak öğrencilerimiz derslerine devam edeceklerdir.

Eyl

30 Ağustos 2022 - 04 Eylül 2022 tarihleri arasında 5. kez düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde TÜBİTAK 2204D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Toplumsal Farkındalık kategorisinde TÜRKİYE İKİNCİSİ olan ekibimiz Ayşenur BAYER, Ceren YENİDENİZ ve Nisa İLTEKİN ile Bilişim Vadisinin düzenlediği Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması Kamuda Arama Motoru Geliştirme Kategorisinde TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ olan ekibimiz Eray AKIN ve Seyithan Toprak GÜNGÖR okulumuzu temsilen katıldılar.

Eyl

12 Eylül 2022 Pazartesi günü okul konferans salonumuzda 9. sınıflarımızın okula uyum süreçlerinin en iyi şekilde geçmesi amacıyla Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde, okul psikolojik danışmanımız Seyran CANBAZ koordinesinde 9. sınıflarımızın velileriyle 9. sınıflar sene başı veli toplantısı yapıldı.

Eyl

14 Eylül 2022 Çarşamba günü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR'ın kafile lideri olduğu Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA ve Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN koordine ettiği 9. sınıflarımız İzmir Fen Lisesi Geleneksel İzmir Tanıtım gezisine katıldılar.

Eyl

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı 11 Eylül 2022 - 24 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Yaz kampına davet edilen öğrencilerimizden ilk hafta Matematik ve Bilgisayar ikinci hafta ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Ulusal Astronomi ve Astrofizik ekiplerimiz Afyonkarahisar'da yüz yüze eğitime katılacaklardır. Yüz yüze olmayan haftada da çevrim içi olarak öğrencilerimiz derslerine devam edeceklerdir.

Eyl

12 Eylül 2022 Pazartesi günü okulumuz kapalı spor salonunda okul müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde tören komisyonumuzun titiz bir şekilde hazırladığı Okul Açılış Törenimiz öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve 9. sınıf öğrenci velilerimizin katılımı ile heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi.