May

25 Nisan 2022 Pazartesi Günü Güzelbahçe AKM'de Güzelbahçe 60.Yıl Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Problem Challenge 60'22 yarışmasına Matematik Öğretmenimiz Dr. Selçuk SAĞBAŞ koordinesindeki Matematik Olimpiyat Takımı Öğrencilerimiz katıldılar.

May

20 Nisan 2022 tarihinde 20:00'da Romanya, Yunanistan ve Moldova Ortakları ve 21:00'da Türk Ortaklar Prof. Dr. Mehmet Saraç'ın Communication Rocks eTwinning Projesi kapsamında verdiği webinara katıldılar. Okulumuzu İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesindeki öğrencilerimiz temsil ettiler ve İngilizce olarak gerçekleştirilen sunumda öğrencilerimiz hem görüşlerini ilettiler hem de değerli öğretim üyesine soru sordular.

May

28 Nisan 2022 Perşembe günü 14:00 - 16:00 arasında yapılan Soru - Cevap etkinliğinde TeknoFest kapsamında düzenlenecek olan Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları öğrencilerimiz sordukları sorulara cevap alarak bilgilendirildiler.

May

28 Nisan 2022 tarihinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Koordinatörü Uğur Süslü koordinesinde okulumuz konferans salonunda 13:30 - 17:30 saatleri arasında Bornova'da görevlendirilen Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri ilçe toplantısı gerçekleştirildi.

May

18 Nisan 2022 Pazartesi günü başlayan İnternet Haftası için İzmir EBA tarafından hazırlanan İzmir İnternet Haftası Etkinliklerine 9. sınıf öğrencilerimiz ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ katılmışlardır.

Nis

2. Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında 1. Aşamayı geçerek ve 30000 TL destek alarak 2. Aşamaya Akyıldız isimli elektrikli araçları ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ danışmanlığında hazırlanan İFL Nebula Ekibimiz 9 Nisan 2022 Cumartesi günü Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konuğu olarak Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Şefi Remzi TOSUN'dan Motorlu Araçlar konusunda maket ve modeller üzerinden bilgi aldı.

Nis

8 Nisan 2022 Cuma günü Bayrak töreninde İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGRER TÜBİTAK Fen Lisesi Model United Nations'ta (TFL MUN)  BEST DELEGATE (En İyi Delege ödülü, tüm komitede performans sergileyen, hazırlayan ve en bilgili olan delegeye verilir) ödülü alan öğrencilerimizi sahneye davet etti ve Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ öğrencilerimize onore etti.

Nis

7 Mart 2022 Perşembe günü "Step into the Future" (Geleceğe Adım Atın) isimli Rusya'nın düzenlediği Uluslararası Bilimsel Gençlik Forumunda öğrencilerimiz Mehmet Akif ve Taylan ülkemizi Biçimsel Bilimler (Matematik ve Bilgisayar Bilimleri) alanında ERATOSTHENES KALBURU VE BİNET FORMÜLÜNÜN KULLANILDIĞI UÇTAN UCA ŞİFRELİ YERLİ YAZILIM MA_T SOHBET isimli projeleri ile temsil ettiler.

Nis

6 Temmuz 2022 Çarşamba günü başlayacak ve 16 Temmuz 2022 Cumartesi günü tamamlanacak olan Uluslararası Matematik Olimpiyatında (IMO - International Mathematical Olympiad) Türkiye'yi temsil edecek Milli Takımımıza İFL Matematik Olimpiyat Takımı Kaptanı Burak KARATAŞ seçildi.

Nis

Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Müdür Yardımcısı Soner KAYGUSUZ tarafından okul konferans salonumuzda ve öğretmenler odamızda okulumuzun öğretmenlerine, çalışanlarına ve ilçemizden misafir gelen öğretmenlerimize İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Mrt

31 Mart 2022 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR okulumuza teşrif ettiler.

Mrt

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC'deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile Türkiye'deki BİLSEM, Gençlik Merkezleri, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve Bilim Merkezleri'nin lise seviyesindeki öğrencileri arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere mesleki deneyim kazandırmak, ülkemizde ve dünyada hızla gelişen elektrikli araçların gelişimi için insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlayan ve TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 2. Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları için Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ danışmanlığında hazırlanan İFL Nebula Ekibimiz Akyıldız isimli elektrikli araçları ile 1. aşamayı geçmiş ve 30000 TL maddi destek alarak ikinci aşamaya hazırlanmaktadır.

Mrt

26 Mart 2022 tarihinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde düzenlenen bilgi yarışmasına okulumuz öğrencileri Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde ve Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde katılıp başarılarıyla finallere adımızı yazdırdılar.

Mrt

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizin, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ'un ve Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN'un oluşturduğu ekip kütüphanemizin daha estetik ve düzenli bir şekilde öğrencilerimize hizmet edebilmesi için kütüphanemizi iyileştirmeye devam ediyor.

Mrt

28 Mart 2022 tarihinde Matematik Dersi Ortak Sınavı ile ortak sınav dönemimiz başlamış olup sınav komisyonumuzun titiz planlaması doğrultusunda sınavlarımız devam etmektedir.