Ock

Çeşitli akademik, sosyal ve kültürel çalışmalarda veya spor - sanat alanında başarı sağlamış ekiplerini küçük organizasyonlar ile kutlarken tüm öğrencilerinin katıldığı ve tüm okulun motivasyonunu yüksek tutmak için büyük organizasyonlara da imza atan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ öğrencilerimize söz verdiği ve tüm okulun mutlulukla katıldığı mangal yemekleri devam ediyor.

Ock

Yüzeysel olarak her konuda ve akademik alanda derinlemesine bilgi sahibi olan, araştıran, üreten ve geliştiren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuz hem olimpiyat hem de proje çalışmalarımız üzerine haftalık olağan toplantılarına devam ediyor.

Ock

Öğretmenlerimizin verdiği eğitimin kalitesini ve öğrencilerimizin akademik başarılarının seviyesini ölçmek ve gelişmeyi takip ederek her zaman daha da iyisi olabilmesi için başarıyı arttırıcı faaliyetler ile destekleyerek öğrencilerinin donanımlı şekilde yükseköğretim kurumlarına yerleşmesini sağlayan okul İzmir Fen Lisesinde Sınav Komisyonu Başkanımız Davut KASAR'ın (Matematik Zümre Başkanımızın) koordinesinde son sınıflar aırlıklı olmak üzere tüm sınıf düzeylerinde Geleneksel Öğrenci Takip Sınavlarımızı gerçekleştiriyoruz.

Ock

"Mezunlarımız Anlatıyor" veya "Mezun Buluşmalarımız" isimleri ile gerçekleştirdiğimiz ve mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları, öğrencilerimize kıvılcım oldukları, rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1993 Yılı Mezunumuz Sayın Tufan KAYNAK oldu.

Ara

Okulumuz İzmir Fen Lisesi Memuru Sabahattin HASİÇ vefat etmiştir.

Ara

Toplum içinde uyumlu bir şekilde yaşama becerileri yüksek öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Trafik Güvenliği Liseler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışmasında öğrencimiz Ayşenur BAYER Bornova Birincisi, İzmir BEŞİNCİSİ ve Türkiye SEKSENİNCİSİ olarak bizleri gururlandırdı.

Ara

Değerlerini ve hedeflerini bilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet GÜL liderliğinde Gezi Kulübü Danışman Öğretmenlerimizden Değerli Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN ve Kıymetli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz Ankara Üniversite Gezi ve Kültür Gezimiz kapsamında Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Ankara'daki Üniversiteleri ziyaret etmişlerdir.

Ara

Sosyal kulüp faaliyetleri içinde kendilerini çok yönlü olarak geliştirebilme fırsatını iyi değerlendiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ ve Profesyonel Tiyatro Eğitmenlerimiz kulüp öğrencilerimize hem yıl sonunda sergileyecekleri tiyatro oyunu için eğitim vermekte hem de zamanında tiyatro oyunlarında performans ortaya koyan mezunlarımızla öğrencilerimizin buluşmasını sağlamaktadırlar.

Ara

Bilimle birlikte kültür ve sanat alanında da kendilerini geliştiren entelektüel öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz Felsefe Soruşturma Topluluğu eTwinning Projesi kapsamında Aralık Etkinliğinde olarak Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesini gezdiler.

Ara

Tasarım becerisi ve entelektüel seviyesi yüksek öğrencilerin sanatla yoğrulduğu okul İzmir Fen Lisesinde Bornova Kaymakamı Sayın Fatih GENEL'in himayelerinde Türk dünyasının ünlü yazarlarından Cengiz AYTMATOV'un doğumunun 93. yılı münasebetiyle düzenlenen ortaokul ve liselerarası resim ve kompozisyon yarışmasında Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ'un öğrencisi Hikmet Egemen resim yarışmasında 2. oldu.

Ara

Neyi neden yaptığını bilen, insanı seven ve insanlık için çalışan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın evsahipliğinde Okul psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ'ın koordinesinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Enver İLHAN hocamız ve çok değerli Öğretim Üyesi hocalarımız okulumuzda Hekimlik Mesleğini ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesini Tanıttılar.

Ara

Türk Milli Eğitim Sisteminin en nitelikli şekilde eğitim ve öğretimi sürdürebilmesi için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde, Milli Eğitim Bakanı Sayın Dr. Mahmut ÖZER'in koordinesinde gerçekleştirilen 20. Milli Eğitim Şurasında Değerli Öğretmenimiz Dr. Meryem YAZICI çağdaş eğitim yaklaşımları ve nitelikli öğretim yöntem ve teknikleri ile ilerleyen öncü okul İzmir Fen Lisesini ve güzel kentimiz İzmir'i temsil etti.

Ara

Sanat dünyasının kapılarını aralarken fikir dünyasında kıvılcımlarla ateş fırtınaları oluşturan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda İFL Sinema Kulübü Danışman Öğretmeni Alev BAŞDAKOL (Türk Dili ve Edebiyatı) Öğretmenimizin koordinesinde kulüp öğrencilerinin desteğinde planlı sinema gösterim günlerinde öğrencilerimiz Ustalara Saygı Kuşağı etkinliğinde Akira Kurosawa'nın Rasho-Mon isimli eserini izlediler.

Ara

Nitelikli ve verimli üniversite - okul işbirliği çalışmaları yapmak ve öğrencilerinin bilimin içinde kendilerini geliştirmelerini sağlamak için uğraş veren okul İzmir Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje çalışmaları kapsamında İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER danışmanlığında Arda ve Deniz'in projeleri için Sayın Psikolog Dr. Rukiye Kızıltepe ve Uzm. Psk. İlknur Çoban "Covid 19'dan Sonra Hayata Merhaba" etkinliği ile konuğumuz oldular.

Ara

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesi ile hareket eden öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Ümit KALKAN´ın koordinesinde sınıflar arasında voleybol müsabakaları devam ediyor.