Ock

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Birinci Dönemi İzmir Fen Lisesinde karne törenimiz ile tamamlandı.

Ock

9. sınıflarımızdan 12. sınıflarımıza kadar her sınıf düzeyinde titizlikle hazırlanmış sorularla öğrencilerimizin kendilerini değerlendirme fırsatı olarak gördükleri kazanım değerlendirme sınavlarımız birinci dönem itibariyle tamamlandı. 12. sınıflarımızda daha yoğun olmak üzere ikinci dönemde de kazanım değerlendirme sınavlarımız devam edecektir.

Ock

İzmir Fen Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Kaynak ve Bilim Kurulumuzun Fahri Danışmanı Prof. Dr. Gökhan Kiper koordinesinde mezunlarımız tarafından öğrencilerimizin robot ve kodlama çalışmalarında kullanmaları için okulumuza robot parçaları / sarf malzemeleri bağışlandı.

Ock

115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimi adlı kursumuzun 3 modülü tamamlandı. İkinci dönem son modülümüzü de tamamlayıp 76 saatlik verimli bir Halk Eğitim Kursu süreci yaşamış olacağız.

Ock

15 Ocak 2024 - 18 Ocak 2024 tarihleri arasında konferans salonumuzda düzenlediğimiz bilgi yarışmasından kapalı spor salonumuzdaki 3lük atma yarışmasına halı sahamızdaki penaltı yarışından satranç turnuvamıza kadar okulumuzun son haftasında bir çok faaliyet ile öğrencilerimiz birlikte güldü birlikte eğlendi ve birlikte yarıştılar.

Ock

9 Ocak 2024 Salı Günü Biyoloji Olimpiyat Takımı Danışmanımız Meryem YAZICI ve Bilim Kurulu Başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilişim Teknolojileri) koordinesinde Matematik Olimpiyat Odasında 9. sınıf öğrencilerimizden olimpiyat çalışması yapmak isteyen ve takımlarımızda yer almak için aday olan öğrencilerimiz TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları sürecini yaşamış deneyimli olimpiyatçılarımızla genel mülakatlarda buluştular.

Ock

8 Ocak 2024 - 16 Ocak 2024 tarihleri arasında Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde düzenlediğimiz İzmir Fen Lisesi 6 TUR 10+0 İsviçre Usulü Okul içi Satranç Turnuvamız 33 öğrencimizin katılımı ile başlamış olup 6 maçın hepsini kazanan Yalın KARAPINAR'ın son maçı ile tamamlanmıştır.

Ock

Okulumuzda Tiyatro Kulübümüzün çalışmaları kapsamında her çarşamba 16.00 - 18.00 saatleri arasında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz ve aynı zamanda Tiyatro Kulübü Danışman Öğretmenimiz Handan EKİCİ gözetiminde ve koordinesinde öğrencilerimizle tiyatro ve yaratıcı drama etkinliklerimiz devam ediyorlar.

Ock

18 Aralık 2023 - 22 Aralık 2023 tarihleri arasında Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Ortaokulunun Değerli Müdürü Sayın Nefise GEDİKLİ'nin Eğitim Yöneticiliğinde Müdür Yardımcısı Çiğdem KARAKOÇAK'ın Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ Kars-Halil Atila İlkokulu'nun ve Anaokulu'nun değerli öğretmenlerinden oluşan 15 öğretmenimiz ile birlikte RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Hizmet İçi Öğretmen Eğitimini gerçekleştirmiştir.

Ara

Ege Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü ile Ege Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları / Üniversite Yaşamına Geçiş Dersi kapsamında "Bilge Matematik ve Oyunlar Evreni: Liseliler için Oyun Teorisi" isimli etkinlikler Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK koordinesinde Ege Üniversitesi Matematik Öğrencilerinin desteğinde 22 Aralık 2023 ve 29 Aralık 2023 tarihlerinde okulumuzun bilim kurulunda 9., 10. ve 11. sınıflarımızdan ilgili öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ara

20 Aralık 2023 Çarşamba günü Yaşam Boyu Matematik Kulübümüz Danışman Öğretmeni Sevim ÖZTÜRK (Matematik) ile Gezi Kulübümüz Danışman Öğretmenleri Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ve Ahmet KAMA (Tarih) koordinesinde 11. sınıflarımızın katılımı ile Matematik Temalı İzmir Kent ve Kültür Gezimizi gerçekleştirdik.

Ara

Yüzler değişse de hedefini belirleyip kararlılıkla ilerleyenlerin sonuçları mutlaka bir bayrak törenimizde sahnenin ışıltısı ile taçlanmaktadır. Okulumuzun 2023 yılı için son gününde, 29 Aralık 2023 Cuma Günü Bayrak Törenimizde 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin belirli zaman aralıkları ile girdikleri kazanım değerlendirme sınavlarında gösterdikleri yüksek performanstan ötürü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız ölçme ve değerlendirme komisyonumuzun gözetiminde ve takibinde yapılan bu sınavlarda derece alan öğrencilerimizi yine sahneye çıkarıp başarı belgesi vererek onore etti.

Ara

15-16-17 Aralık 2023 tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünde düzenlenen IZTECH RoboLeague 2023 robot yarışmasına Birlişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde hazırlanan 14 öğrencimiz (2 ekip Tasarla Yap Yarıştır ve 1 ekip Arazi) okulumuzu temsil etmek için okul dışı zamanlarında çalışmış ve 7 öğrencimiz (1 ekip Tasarla Yap Yarıştır ve 1 ekip Arazi) yarışmaya katılmışlardır.

Ara

Bu yıl 25 Kasım 2023 tarihinde başvuruları sona eren ve 78 ülkeden öğrencilerinin başvuruda bulunduğu Bilge Kunduz 2023 - Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliğine Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 14 öğrencimiz başvuruda bulunmuş, 12 öğrencimiz sınava girmiş, 2 öğrencimiz 156 puan alarak birinci olmuş ve 8 öğrencimiz 11 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan Finallere davet edilmişlerdir.

Ara

1983 yılında Kurucu Müdürümüz Sayın İhsan KURT liderliğinde eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz 40. yaş gününü coşkuyla kutlamaktadır.