Vefalı, çalışkan, fark yaratan ve değerli Edebiyat Zümremiz 2017 Yaz Döneminde de öğrencilerimizin, pahabiçilmezlerimizin, kitap okumaya devam etmelerini, bilgi dağarcıklarını geliştirmelerini, edebiyatın o engin denizinde yüzmelerini desteklemekte ve bunun içinde kitap önerilerinde bulunmaktadır.

Dijital Çağın Dijital Vatandaşları İzmir Fen Lisesi´nden Dijital Filozoflar ismi ile gerçekleştirdikleri E-Twinning Projesini sergilemek için son hazırlıklarını yapıyorlar.

Sadece günlük hayatta değil akademik platformlarda da İngilizce´yi görerek, duyarak ve kullanarak yabancı dil öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesi MUN Delegeleri ile bu sefer İzmir Kız Lisesi´nin düzenlediği Model Birleşmiş Milletler konferansına hazır.

Her biri birbirinden değerli ve özel olan öğretmenleri ve pahabiçilmezleri ile İzmir Fen Lisesi kurum kültürüne ve geleneklerine bağlı bir okuldur. Bu kapsamda öğretmenlerin ve öğrencilerin gönül bağı ile birbirine bağlanmasını ve takım olarak çalışması okulumuzda desteklemektedir ve bu anlayışla ders dışı yapılan faaliyetlere de önem verilir.

Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ: TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisi (BTD) Mayıs sayısından başlayarak her sayısında "BEN ÇÖZERİM" köşesinde tüm olimpiyat alanlarından bir tane olimpiyat sorusu yayınlıyor. Soruyu doğru cevaplayanlar arasından, kurayla her bir alandan  beş kişiye hediye veriliyor. Mayıs ayı sayısındaki soruya Kimya Alanından yalnız Ceylan CEYLAN doğru cevap gönderdi ve kuraya girmeksizin ödül kazandı. Şimdi Sıra sizde...

Robot teknolojilerini bilen ve robot teknolojisi üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde öğrencilerimiz sınavların akabinde İstanbul´da Robot Yarışmalarına katıldılar. Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde pahabiçilmez öğrencilerimiz Efe ve Tarık Kemerburgaz Üniversitesi Robot Teknolojileri Yarışmasına Çizgi İzleyen kategorisinde katıldılar.

En yakın rakibine 20 puan fark atarak Türk Milli Takımına giren öğrencimiz Ceylan 6 Temmuz - 15 Temmuz 2017 tarihleri arasında Tayland´ta düzenlenecek olan IChO 2017 Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecektir.

Sadece günlük hayatta değil akademik platformlarda da İngilizce´yi görerek, duyarak ve kullanarak yabancı dil öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesi 18 delegesi ile Takev Model Birleşmiş Milletler konferansına katılmıştır. Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR´ın kaleminden ITSMUN Model Birleşmiş Milletler Konferansı 2017 haberimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Son Sınıf Öğrencileri Kıymetli Ömer Hocamız ve Ümit Hocamız 9. Sınıf Öğrencilerimize Proje Hazırlama hakkında bilgi verdi.

Önce iyi sonra nitelikli insanlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşayan İzmir Fen Lisesi´nde 2017 Yılı Mezunlarımız için Mezuniyet Töreni okul bahçemizde görkemli ve anlamlı bir şekilde gerçekleştirildi.

Sadece pahabiçilmez öğrencilerin değil hakkı ödenmez, vefalı ve efsane öğretmenlerin de okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2017 yılı Tanıtım Videosu tamamlandı.

İngilizce bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi Best Contest Turkey yarışmasına katıldı. Değerli İngilizce Zümremizin çalıştırdığı öğrencimiz Ecem bugün düzenlenen 81 ilden lise ve üniversite öğrencilerin katıldığı Best Contest Turkey etkinliğinde okulumuzu temsil etti ve yarışma üçüncüsü olarak 1000 TL ödül ve Yaz Tatili kazandı.

Sadece günlük hayatta değil akademik platformlarda da İngilizce´yi görerek, duyarak ve kullanarak yabancı dil öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesi 18 delegesi ile Takev Model Birleşmiş Milletler konferansına hazır.

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okul İzmir Fen Lisesi´nde Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni yapıldı.

STEAM (Science, Technology, Engineering, Art nad Mathematics) faaliyetlerini destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde Bilişim Haftası Kapsamında Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Son Sınıf Öğrencisi Kıymetli Gülsüm Hocamız 9. Sınıf Öğrencilerimize Arttırılmış Gerçeklik hakkında bilgi verdi ve Arttırılmış Gerçeklik Deneyimi yaşattı.