Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK başkanlığında e-müfredat gündemli Öğretmenler Kurulumuz 22.12.2017 tarihinde Saat 16.00´da gerçekleştirilmiştir.

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafirleri İlaç Sektöründe hem ülkemizde hem yurt dışında farmakoloji üzerine önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi ´98 mezunlarımızdan ikisi Emre YILDIRIM, MD, PhD ve İsmail Burak BAL, MD. 11. ve 12. sınıflarımıza hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdiler hem İFL´deki anılarını anlattılar hem de tavsiyelerde bulundular.

Duyarlı ve bilinçli bireylerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN koordinesinde Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitmenleri Meltem ŞAHİN (Sosyal Hizmet Uzmanı) ve Süheyla KALMİ (Hemşire) 9. Sınıf öğrencilerimize Organ Nakli ve Bağışı konusunda seminer verdiler.

İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından 15-17 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen “ECOTRAIN 2017” (Model Birleşmiş Milletler Eğitimi) Konferansına okulumuzdan 9 öğrencilik delegasyon olarak katılım sağlanmıştır. Öğrencilerimiz, 9 farklı komitede Meksika delegeleri olarak 3 gün boyunca özverili ve yoğun çalışmalar sonucunda verimli bir MUN eğitimi almışlardır.

Doğaya sahip çıkanların, geri dönüşüm konusunda bilinçli olanların ve atık pilleri toplanayanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR koordinesinde Atık Pil Toplama Kampanyamız başlamıştır.

Öğrencileri için en iyisini isteyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Yönetimimiz başkanlığında her sınıf düzeyinde ve herbir şube için ayrı ayrı gerçekleştirdiğimiz Şube Öğretmenler Kurulu Toplantılarımız tamamlanmıştır. 12. Sınıflarımız için de Sınav Analizleri ve Öğrenci Takip / Destek Çalışmalarımız gözden geçirilmiştir.

Yükseköğretim kurumlarının birbirlerinden farklı ve özgün uygulamalarını bilerek hedef belirleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN koordinesinde öğrencilerimize Sabancı Üniversitesi tanıtım görevlileri Sabancı üniversitesinin özgün ve farklı yönlerini tanıttı, çeşitli meslekler hakkında bilgi verdi ve üniversitenin sağladığı fırsatları anlattılar.

Öğrencisinin gelecek planlarını yapmasına destek olan okul İzmir Fen Lisesi´nde öğrencilerimiz için ikinci dönem düzenleyeceğimiz Kariyer Günü gündemiyle gerçekleştirdiğimiz toplantımız Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK başkanlığında Bilim Kurulu odamızda gerçekleştirilmiştir.

Olimpiyat bizim işimizdir diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 19 öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyat 2. aşama sınavlarına katılıyor. Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK başkanlığında Bilim Kurulu Başkanımız Vildan AKYOL koordinesinde Bilim Kurulu Üyelerimizin desteğinde olimpiyat takımlarımıza önce bir kahvaltı yaptık ardından tüm öğretmenlerimizin ve olimpiyat öğrencilerimiin katılımı ile pasta kestik.

Öğrencileri için en iyisini isteyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL başkanlığında her sınıf düzeyinde ve herbir şube için ayrı ayrı gerçekleştirdiğimiz Şube Öğretmenler Kurulu Toplantılarımız 10. Sınıflarımız ile devam ediyor.

Geleceği şekillendirmek için azimle çalışanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2017 - 2018 Öğretim Yılı Birinci Dönemi ikinci grup ortak sınavlar 11.12.2017 - 15.12.2017 tarihleri arasında Sınav Takvimimizde belirtilen ders saatlerinde gerçekleştirilecektir. Fotoğraflar ilk gün yapılan Matematik Sınavlarındandır.

Bilimsel faaliyetlerde aktif olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN koordinesinde Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr. Burak GÜLTEKİN öğretmenlerimizin de katıldığı eğitiminde öğrencilerimize Örnek Bir Proje Sunumu yaptı, Proje Hazırlama Aşamalarında bahsetti ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Spor yaparak bedenlerini zinde tutmaların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet KIRKPINAR koordinesinde düzenlenen Sınıflar Arası Futbol Turnuvamız ilk maç ile başlamıştır.

"22.si

Düşünen, araştıran, sorgulayan, fikrini ifade edebilen ve fikrini temellendirebilen gençlerin okulu Izmir Fen Lisesi´nde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen Özsoy koordinesinde 11. Sınıf öğrencimiz Betül 22.si Düzenlenen Türkiye Felsefe Olimpiyatında okulumuzu 4 saatlik maratonda hakkını vererek temsil ediyor.

Her geçen gün daha iyi bir okul için Okul Stratejik Planımız Çerçevesinde ve Okul Yıllık Gelişim Planı kapsamında iyileştirmelerimiz devam ediyor.