Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Son Sınıf Öğrencileri Kıymetli Ömer Hocamız ve Ümit Hocamız 9. Sınıf Öğrencilerimize Proje Hazırlama hakkında bilgi verdi.

Önce iyi sonra nitelikli insanlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşayan İzmir Fen Lisesi´nde 2017 Yılı Mezunlarımız için Mezuniyet Töreni okul bahçemizde görkemli ve anlamlı bir şekilde gerçekleştirildi.

Sadece pahabiçilmez öğrencilerin değil hakkı ödenmez, vefalı ve efsane öğretmenlerin de okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2017 yılı Tanıtım Videosu tamamlandı.

İngilizce bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi Best Contest Turkey yarışmasına katıldı. Değerli İngilizce Zümremizin çalıştırdığı öğrencimiz Ecem bugün düzenlenen 81 ilden lise ve üniversite öğrencilerin katıldığı Best Contest Turkey etkinliğinde okulumuzu temsil etti ve yarışma üçüncüsü olarak 1000 TL ödül ve Yaz Tatili kazandı.

Sadece günlük hayatta değil akademik platformlarda da İngilizce´yi görerek, duyarak ve kullanarak yabancı dil öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesi 18 delegesi ile Takev Model Birleşmiş Milletler konferansına hazır.

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okul İzmir Fen Lisesi´nde Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni yapıldı.

STEAM (Science, Technology, Engineering, Art nad Mathematics) faaliyetlerini destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde Bilişim Haftası Kapsamında Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Son Sınıf Öğrencisi Kıymetli Gülsüm Hocamız 9. Sınıf Öğrencilerimize Arttırılmış Gerçeklik hakkında bilgi verdi ve Arttırılmış Gerçeklik Deneyimi yaşattı.

Dijital Çağ ve Dijital Vatandaş kavramları ile bilim insanlarının makalelerinde bilişimin insanlığa etkileri anlatılırken İzmir Fen Lisesi´nden eşine az rastlanır bir çalışma olan E-Twinning Projemizin Dijital Filozoflar teması ile hazırlanan ponosu öğrencilerimizin beğenisine sunuldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı Türk Havayolları’nın  sponsorluğunda Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği, proje yarışması ödül töreni ile sona erdi. Şenlik kapsamında 5 ayrı kategoride yapılan proje yarışmasında dereceye giren mucitler ile mangala turnuvasının dereceye girenleri ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.

Destan yazan Matematik Olimpiyatçılarımız arasında Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları Birincisi Kaan da vardı.

Matematik Olimpiyatçılarımız ilim irfan yuvası İzmir Fen Lisesi´nden Matematik Olimpiyatlarının Kartal Yuvasına, Antalya´ya, gittiler, destan yazdılar ve döndüler.

Akademik faaliyetlerin yanı sıra moral ve motivasyon etkinliklerinin de bolca yapıldığı okul İzmir Fen Lisesi´nde 9. sınıflarımız pikniğe gittiler. Değerli Sınıf Rehber Öğretmenlerimiz Alime ZENGER (İngilizce Zümre Başkanı), Sevinç ÖRER (İngilizce) ve Burcu ÖZÇAKIR (İngilizce) koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Çiçekli Köy Mesire Alanında piknik yaptılar.

İFL Bilim Kurulu Üyelerinin yakın takibinde Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavlarına hazırlanan 43 Öğrencimiz 13 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavlarına 5 dalda katılmışlardır.

Kendini ifade etmeyi bilenlerin ve fikirlerinin arkasında durabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden bir münazara etkinliği haberi paylaşıyoruz. Değerli Türk Dili ve Edebgiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ koordinesinde okul münazara takımımız özel bir okulun düzenlediği münazara etkinliğine katıldılar.