Tem

"Her zaman her alanda en iyisi İzmir Fen Lisesi" vizyonu ile çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde yine bizleri gururlandıran bir haberimiz var. Matematik Olimpiyat Takımı Öğrencilerimizden Tarık Can ÖZDEN girdiği Milli Savunma Üniversitesi Sınavında Sayısal Puanına göre TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

Öğrencilerimizin hedefleri doğrultusunda ilerlemeleri için her daim kaliteli ve nitelikli bir eğitim yapma uğraşı veren ve her alanda her zaman en iyi olma vizyonu ile hareket eden İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek olan öğrencilerimiz için bir mesaj yayımlamıştır:

Öğrencileri için fedakar bir şekilde çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde 2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Sene Sonu Mesleki Çalışmalarımızı Çalışma Programımız doğrultusunda çevrim içi olarak gerçekleştirdik. Tüm kurul ve komisyonlarımız çevrim içi olarak toplanmış, kararlar hem memurumuz hem yazmanlarımız tarafından kaleme alınmıştır. Oylamalar kamera açık ve ellerin görünür şekilde kaldırılmasıyla yapılmıştır. Zaman kısıtlaması olmaması ve kapsanmayan / konuşulmayan durum kalmaması için toplantılar oturumlara bölünmüş ve her oturumda yoklama kameralar ile alınmıştır.

"İki günü eşit olan zarardadır" bakış açısı ve "Bilgi paylaştıkça artar" ilkesi ile yeni eğitim modellerini ve kaynaklarını öğrencilerimiz için kullanan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü BT İl Koordinatörü Hülya MAHMUTOĞLU koordinesinde düzenlenen "UNESCO Eğitimde Bilişim Teknolojileri ve Açık Eğitim Kaynakları" çevrim içi seminerinde anlatılan OER Commons kaynaklarını hem kullanmaya hem de özgün kaynaklarını paylaşmaya başlamıştır.

Teknoloji üretirken veya kullanırken karşılaşılabilecek risk ve tehditlerin farkında olmak için uğraş veren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Batuhan TOSUN'un işbirliği ile Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Himayelerinde gerçekleştirilen "81 İlde 81 Siber Kahraman" projesini nitelikli bir şekilde sürdüren uzman eğitmenlerin desteği ile okulumuzda 29 öğrencimize ve 5 öğretmenimize Siber Güvenlik Eğitimi verildi.

Çevrim içi teknolojileri etkin kullananların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde değerli müdür yardımcılarımızın ve kıymetli okul psikolojik danışmanımız ve rehber öğretmenimizin koordinesinde öğretmenlerimizin katılımı ile son sınıf öğrencilerimizle motivasyon ve sınav öncesi son dönemde yapılacaklar konusunda çevrim içi bir oturumda sohbet ettik.

XVI.Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması 'nda 5 öğrencimiz tam puan alarak 5 öğrencimiz de yüzdelik dilimi ile Medal of Internal Final Stage Winner madalyası alırken 10 öğrencimiz 2.lik Sertifikası, 17 öğrencimiz 3.lük Sertifikası ve 3 Öğrencimiz Katılım Sertifikası almıştır. 40 öğrencimize 41 kere maşallah diyerek Matematik (11 Öğrencimiz), Fizik (1 Öğrencimiz), Kimya (9 Öğrencimiz), Biyoloji (2 Öğrencimiz) ve İngilizce (17 Öğrencimiz) alanlarında önce Bornova'mızı, İzmir'imizi sonra da Türkiye'yi gururla ve başarıyla temsil ettik.

Çevrim içi faaliyetlere hızlı bir şekilde alışan ve bu faaliyetlerde de başarıyı yakalayanların okulu İzmir Fen Lisesinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Liseler Arası Bilgi Yarışmalarına yoğun ve başarılı bir katılım oldu. Öğrencilerimiz çeşitli dereceler ve ödüller kazandılar.

Müziğin ruha dokunan tınısını birbirlerinden uzakta olsalarda hissedebilen ve hissettirebilen naif ve nadide öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR koordinesinde pahabiçilmezlerimiz Benim Hala Umudum Var dediler.

İnsanlığa ahlakı ve çalışkanlığı ile nice eserler verecek olan öğrencilerimizin her gün daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim almaları için uğraş veren ve her alanda her zaman en iyi olma vizyonu ile hareket eden İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır:

Dünyanın bir ucundan bile okuluna bağlı, fedakar ve vefalı mezunlarımızın okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Filiz KARAOĞLU, Değerli Rehber Öğretmenimizin Seyran CANBAZ ve Mezunlarla İletişim Komisyonu Başkanımız Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN ´94 koordinesinde ilk çevrim içi mezun buluşmamızı İFL Akıl Hocalığı (Mentor - mentee) programının mimarı, başarılı Bilgisayar Mühendisi ve Avustralya'daki İFL Bayrağı Sayın Pırıl PARLAK ŞENYURT ile  gerçekleştirdik.

Kurtuluş kıvılcımının tutuşturduğu özgürlük, bağımsızlık ve fedakarlık destanının kıymetini bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenimizi yoğun öğrenci ve veli katılımımızla çevrimiçi bir şekilde ve anlamına yakışan titizlikte Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın uygun görüşü doğrultusunda Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL´ün koordinesinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin sorumluluğunda gerçekleştirdik.

Her geçen gün daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim yapma uğraşı veren ve her alanda her zaman en iyi olma vizyonu ile hareket eden İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır:

Bilim insanı olma yolunda projeler yaparak ilerleyen azimli ve çalışkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde proje danışman öğretmenlerin desteğinde yapılan İFL 2020 - TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Başvurumuz onaylandı.