Büyük maratonda, bilimin yolunda, yılmadan yorulmadan koşacak olimpiyatçıların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Bilim Kurulu Başkanımız Değerli Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER koordinesinde Fizik ve Kimya Son Sınıflarımızın Kılavuzluğunda ve Olimpiyat Takım Temsilcilerimizin desteğinde 9. Sınıflarımızın takımlara seçilmeleri için son aşama olan IFL Bilim Olimpiyatları Mülakatı tamamlandı.

Ruhunda ilmek ilmek örülü olan paylaşma ve birliktelik dokusuna yeni filizleri ile devam eden İzmir Fen Lisesinde Sınıf Kahvaltılarımız Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde 12B ve 12C ile devam ediyor.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde Hayata Mutlu Bakış (Mutlu Look) isimli etkinlik Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde öğrencilerimizin katılımı ile okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin birbirleri ile iletişimlerine katkı sağlayacak ve onların okullarını sahiplenmelerine önayak olacak etkinliklere dikkat eden İzmir Fen Lisesinde Sınıf Kahvaltılarımız Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde başlamıştır.

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Ebediyete İntikalinin 80. Yıl Dönümünde Anma Etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile hayata geçirilen “Speak Break and DynEd” Projesi okulumuzda Proje Grubunda Yer Alan İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER koordinesinde aktif olarak uygulanmaktadır.

Her geçen gün daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim yapma uğraşı veren ve her alanda her zaman en iyi olma vizyonu ile hareket eden İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 80. Yıl dönümünde okulumuz adına bir mesaj yayımlamıştır:

Tertipli ve düzenli öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Pansiyonumuzdan Sorumlu Kıymetli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde odalarındaki durum ve pansiyondaki davranışlarından ötürü kız ve erkek pansiyonlarında kalan 6 öğrencimize titizliklerinden ve hassasiyetlerinden ötürü ödülleri Bayrak Törenimizde sunuldu.

Atatürk ve Türk Büyüklerine her daim saygı gösteren ve emanetlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesinde 11. Sınıflarımız Atatürk büstünü kırmızı karanfillerle donattılar.

Uzayı merak edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Suzan DOĞAN 11. sınıf öğrencilerimize "Evren´de Yolculuk" temalı Astronomi Semineri verdi.

Bilgisayar Bilimlerine gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz Bilge Kunduz Etkinliğine katılıyorlar.

Hedefini bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Ali Emre AYDOĞMUŞ ´18 Bilgisayar Olimpiyat Takımını ziyaret etti, deneyimlerini paylaştı ve ders anlattı.

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Makina Mühendisliği alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Bahadır ÜRKMEZ (İFL ´89, Boğaziçi Üniversitesi ´95), 12. sınıflarımız ile buluştu. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem hayat deneyimlerini paylaştı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Planlayan, uygulayan ve sonuç alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında soru çıkan zümrelerin başkanları ile akademik başarı başta olmak üzere belirlenen gündem maddelerimiz doğrultusunda Bilim Kurulumuzda toplandı ve birinci dönem için senebaşında alınan kritik kararların uygulamasını değerlendirip ölçülen akademik başarı doğrultusunda öğrencilerimizin başarısını arttırmaya yönelik uygulamaya dönük yeni kararlar aldılar.

Azim ve kararlılıkla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 2. aşama sınavı öncesi son kulvar dönüldü. Ara Kamp tamamlandı.