Ekm

Öğrencilerimizin millî ve manevî değerlerimizi bilerek ve onlara sahip çıkarak yetişmesi için uğraş veren okul İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, günün anlam ve önemi münasebetiyle bir mesaj yayımlamıştır.

Ekm

"Her zaman her alanda en iyisi İzmir Fen Lisesi" diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´ni İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU hem TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızı görmek hem de öğrencilerimizle sohbet etmek için ziyaret etmişlerdir.

Ekm

Öğrencilerimizin okul içinde bilimsel çalışmalar yapmasını, gerçek hayat problemleri tespit edip problemlerin çözümüne yönelik araştırma projeleri hazırlamalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2020´yi düzenledik.

Ekm

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi "Bilim Yolu" için yapılan hazırlık çalışmalarını İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN okul sitemizden yayımlamamız için haberleştirdi. Öğretmenimizin metni ve seçtiği fotoğraflar ile Bilim Yolu Projesi Hazırlık Süreci haberimiz:

Ekm

2017 yılından bu yana aktif olarak katıldığımız Avrupa Kodlama Haftası (European Code Week) için bu yıl da Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kulübü çalışmaları kapsamında 4 farklı etkinlik ile katılım sağladık.

Ekm

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün himayelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız'ın liderliğinde İzmir Fen Lisesi ekipleri olarak dört yıldır kesintisiz bir şekilde finallere çağrıldığımız TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde 2021 yılı için başarı hikayemizi İzmir İl Koordinatörü Hülya Mahmutoğlu başkanlığındaki İzmir EBA ekibi öğrencilerimizle röportaj yaparak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün himayelerinde yürütülen Başarı Hikayelerimiz isimli proje kapsamında sosyal medya aracılığı ile ortaokul ve lise öğrencileri ile paylaşacaklar.

Ekm

"Her Alanda Her Zaman En İyisi İzmir Fen Lisesi" parolası ile Vizyon 2023 belgesi ışığında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf Baran, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü Temsilen Şube Müdürümüz Sayın İsmail Şahin, TeknoPark Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Metin Tanoğlu ve Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ Üniversite - Fen Lisesi İşbirliği kapsamında hazırlanan protokolü imzaladılar.

Ekm

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki eğitim alanında iş birliği protokolü kapsamındaki eğitim kurumları yönetici eğitim programı İzmir'de başladı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit Yentür himayelerinde gerçekleşen iki haftalık program kapsamında Azerbaycan heyeti okulumuza da misafir olarak gelip okulumuzda incelemelerde bulundu.

Ekm

Akademik başarıları ile her zaman önce çıkan öğrencileri arasında hangilerinin daha birinci olduğunu bulmakta zorlanan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız, Bayrak Törenimizde dönem başından bugüne kadar ölçme ve değerlendirme komisyonumuzun gözetiminde ve takibinde yapılan sınavlarda derece alan öğrencilerimiz arasından en fazla dereceye girenlere ödül verdi.

Ekm

Kimya Laboratuvarında nasıl bilimsel çalışma yapılacağını bilip deney yaparak Kimya öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN 9. sınıf öğrencilerimiz ile doğal boya elde etme yöntemi ile doğal boya elde edip nesne boyama çalışmaları yaptılar.

Ekm

Bilim insanları ile işbirliği içinde çalışarak nitelikli araştırma projeleri hazırlayanların okulu İzmir Fen Lisesinde Sayın Prof. Dr. Perihan ÜNAK ile Söyleşi yapmak için Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA ile öğrencilerimiz Ege Ünversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsünü ziyaret ettiler.

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımız 06 Ekim 2021 Çarşamba Günü Saat: 16.00´da Okul Konferans Salonunda çoğunluk sağlanarak duyurulan gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Üniversite - okul işbirliğinin verimli ve nitelikli bir şekilde yapılması için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğindeki kafilemiz İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf BARAN hocamıza TÜBİTAK 2204A kapsamındaki nitelikli destekleri için teşekkür etmek ve ileriki çalışmalar için istişarede bulunmak maksatıyla nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır.

Ekm

Laboratuvarda nasıl bilimsel çalışma yapılacağını bilip deneye yaparak bilimi öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI 11. sınıf öğrencilerimiz ile biyoloji laboratuvarımızda beyin incelediler.

Eyl

İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde ödül alan İzmirli öğrenciler, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende ödüllendirildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir'in TEKNOFEST'e
damga vurduğunu söyledi.