Ekm

İnsanlığa yararlı bilimsel çalışmalar yapabilmek için derin çalışmalar yapan çok yönlü öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ himayesinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet YİĞİT'in yakın takibinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU'nun evsahipliğinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Eylem KILIÇASLAN koordinesinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerimiz verdikleri emeğin karşılığını 7 Gümüş ve 8 Bronz toplamda 15 madalyayı okulumuza kazandırarak aldılar.

Ekm

Mevcut durumu iyi analiz edip girişimde bulunabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİNCİ danışmanlığında Vatan'ın başkanlığını yapacağı Girişimcilik Kulübü Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi ve kulübümüzün onur konuğu İFL '92 mezunumuz Doç. Dr. Sayın Deniz Tunçalp öğrencilerimize çevrim içi ilk dersini verdi.

Ekm

Planlı ve hedef odaklı çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde ve Bilim Kurulu Proje Koordinatörü Ergül ATICI GÜVEN desteğinde TÜBİTAK 2202 ve TÜBİTAK 2204A çalışmalarının danışmanları ile Proje ve Olimpiyat Çalışmalarımız gündemi ile Bilim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik.

Ekm

52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Yahşi'nin himayelerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Yiğit koordinesinde Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir Kadıoğlu'nun yakın desteği ile hazırlanan 8 projemiz İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu temsil etmeye layık görülmüştür.

Ekm

Şanlı Türk tarihini bilip bugünü anlayanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 106. Yıl Dönümü dolayısıyla Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU liderliğinde tören yapılmıştır.

Eyl

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, lise öğrencilerini NASA ile buluşturdu. 'İlham Veren Buluşmalar' kapsamında gençlere, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinde (NASA) çalışan Türk bilim insanı Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, "Mars ve Mars'a Yolculuk" konulu bir e-konferans verdi.

Eyl

Ülkemizin dışa bağımlı olmasını isteyemen her alanda kendi öz kaynakları ile yüzde yüz yerli ileri teknolojiler üretebilen bir ülke olması için çalışmak isteyen mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in danışmanlığında öğrencilerimiz Alperen TUPURTU (Takım Kaptanı) ve Ahmet Taha KALIBCI (Takım Üyesi) İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen TeknoFest 2021'de 45 üniversite ve 8 lise takımının katıldığı Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmasında okulumuzu temsil etti ve en iyi sunum ödülünü kazandılar.

Eyl

Öğretmenler arası iletişimin ve işbirliğinin kuvvetli olduğu okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER'in koordinesinde okulumuzdan emekli olan biyoloji öğretmenimiz Ahmet Dikmen ile vefa yemeğinde buluştuk.

Eyl

Okullar arası çevrim içi araçlar kullanarak proje çalışması yapabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen Özsoy koordinesinde Felsefe Soruşturma Topluluğu isimli projemiz başlıyor.

Eyl

Çevresine en iyi şekilde uyum sağlayarak eğitim ve öğretim fırsatlarını takip edebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Eylem KILIÇASLAN başkanlığında gezi kulübü danışman öğretmenlerimiz Ahmet KAMA (Tarih) ve Meltem UÇAR (Coğrafya) koordinesinde İzmir'i tarihi ve kültürel yapısı ile incelemek ve gezmek amacıyla Geleneksel İzmir Turumuza 9. sınıf öğrencilerimiz salgın tedbirlerine uyarak ve güvenlik tedbirlerine riayet ederek katıldılar.

Eyl

MIT ve Stanford gibi seviyesi yüksek üniversitelerde eğitim almış veya öğretim üyesi olarak eğitim veren mezunların okulu İzmir Fen Lisesinde Yrd. Doç. Dr. Umut Varolgüneş Matematik Olimpiyat Takımımıza okul bahçemizdeki açık alan sınıfımızda ders verdi.

Eyl

Öğrencilerimizin kararlı ve azimli çalışmaları için gerekli tüm fırsatları ortak akılla öğrencilerine sunan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında 12. sınıflarımıza ders veren öğretmenlerimiz ile öğrencisi 12. sınıf olan velilerimizin katılımıyla 12. Sınıflarımız için veli toplantısı çevrim içi olarak yapılmıştır.

Eyl

Her şart altında en iyi çözüm ile eğitim ve öğretim için fırsatları değerlendirebilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğürultusunda uygulanabilir derslerimiz için açık hava sınıfları oluşturuldu ve derslerimiz açık havada da devam etmektedir.

Eyl

Örnek bir okul - mezun işbirliği olan okul İzmir Fen Lisesinde Okulumuzu ziyaret eden mezunlarımızdan Gencay Mutlu Ölçer 10. sınıflarımızın dersine konuk olarak öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Eyl

Öğrencilerinin sesini her daim duyan ve öğrencilerini yakından izleyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ yönetim kadrosuyla birlikte 9. sınıflarımıza tekrar hoşgeldiniz demek, her zaman iletişime açık olduklarını belirtmek ve İzmir Fen Lisesinin güçlü bir kültürü ve her zaman artan bir başarısı olduğunu belirtmek için 9. sınıflarımızın derslerine konuk oldular.