Öğrencilerimizin 21. Yüzyıl Becerileri içinde yer alan Bilgi, Medya ve Teknoloji Becerilerini öğrenme etkinliklerinde kazanmalarını hedefleyen İzmir Fen Lise´sinden güzel bir haberimiz var. Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK´in uygun görüşü doğrultusunda Yayın İnceleme Komisyonumuzun titiz çalışmaları ve rehberliğinde Kulüp Danışman Öğretmenlerimizin sorumluluğunda Radyo, Televizyon ve Sinema Kulübümüz bünyesinde kurulan Okul Radyumuz "RADYO İFL" ilk test yayınını 22.03.2017 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Bilişim Çağına ayak uydurabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden bir etkinlik haberimiz var. Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde 6 pahabiçilmezimiz (2 takımımız) İstanbul´da özel bir lisenin düzenlediği CodeFest 2017 Etkinliğinde hem bilgisayar ve robotik çalıştaylarına hem de kodlama yarışmasına katıldılar.

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okul İzmir Fen Lisesi´nde Çanakkale Zaferini Kutlama ve Şehitleri Anma Töreni anlamına uygun ve İFL´ye yakışan bir şekilde yapıldı.

Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK´in uygun görüşü doğrultusunda törenden sorumlu müdür yardımcımızın liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okul konferans salonunda törenimiz gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizin yabancı kültürleri tanımasını ve yabancı dil bilmesini destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden konu ile ilgili bir haberimiz var. Değerli Almanca Öğretmenimiz Hülya KAYA öğrencileri ile fuarda düzenlenen Alman Kültürü ve Dili ile ilgili etkinliğe gitti.

Kültürü ve birikimi ile fark yaratanların okul İzmir Fen Lisesi´nde 9. sınıflarımıza üst dönemlerin yaptığı çalışmaları akranlarının ağzından dinleme fırsatı verdiğimiz İyi Örnekler Proje Sunumlarımız TÜBİTAK Bölge Sergisine Davet Alan Kimya Projemizle devam ediyor.

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okul İzmir Fen Lisesi´nde İstiklal Marşımızın Kabulünü Kutlama ve Mehmet Akif Ersoy´un Anma Töreni yapıldı. Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK´in uygun görüşü doğrultusunda törenden sorumlu müdür yardımcımızın liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okul konferans salonunda törenimiz anlamına yakışan şekilde gerçekleştirilmiştir.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU 10.03.2017 Cuma Günü Son Ders Saatinde okulumuzu ziyaret etmişlerdir. Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü Okul Müdürümüz Ali Bayram TETİK ve Değerli Müdür Yardımcılarımız karşılamışlardır.

Kıymetli öğrencilerim, pazar günü gireceğiniz Yükseköğretime Geçiş Sınavında hepinize başarılar dilerim.

Ali Bayram TETİK

OKUL MÜDÜRÜ

Alanlarında söz sahibi olan değerli öğretmenlerimiz öğrencilerimizin proje odaklı çalışmalarla daha nitelikli bir eğitim ve öğretim almalarına destek olabilmek için İzmir´de düzenlenen STEM (Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimlerine katıldılar.

Velilerimizin desteği ile gücüne güç katan İzmir Fen Lisesinde yine güzel bir etkinliğimizi sizlerle paylaşıyoruz. 9. Sınıf Öğrencilerimize "Gençler ve Sigara" ile "Diş Sağlığı" temaları ile sağlık alanında iki sunum yapıldı.

Maceralar ve deneyimlerle dolu bilimin serüvenli yolunda ilerleyen öğrencilerimiz CERN İzlenimlerini 9. Sınıf Öğrencilerimizle paylaştılar.

Her geçen gün daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim yapma uğraşı veren ve her alanda her zaman en iyi olma vizyonu ile hareket eden İzmir Fen Lisesi´nde pansiyon konulu öğretmenler kurulu yapıldı.

Etkinlik komitemizin koordinesinde okulumuzda Kadınlar Günü anlamına yakışan şekilde kutlandı.

En az bir yabancı dil bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yabancı dil ile ilgili bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli İngilizce Zümremizin koordinesinde düzenli aralıklarla güncellenen İngilizce Yabancı Dil Köşemizde bugün tema "KADINLAR GÜNÜ" oldu.

Öğrencilerimizin afet veya felaket anlarında sükunet içinde yapmaları gerekenleri yapabilmeleri için Sivil Savunma Kulübümüzün koordinesinde okulumuzda Tatbikat yapıldı.