Çalışkan ve azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde devam eden e-Twinning Projesi "Philosophers Among Us" çalışmalarına Web 2.0 araçları aracılığıyla tasarladıkları Proje Logoları ile devam ediyorlar.

Azimle çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde 2017 - 2018 Öğretim Yılı Birinci Dönemi Birinci Grup Sınavlar tamamlanmıştır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden ötrü teşekkür ederiz.

Engin bir kurum kültürüne ve akademik birikime sahip okul İzmir Fen Lisesi´nde mezunlarımızın deneyimleri ve birikimleri şuanki öğrencilerimize vizyon, nosyon ve paradigma olsun diye Okul Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN ve Mezunlarla İletişim Komisyonumuz koordinesinde İFL 1987 Mezunumuz Doc.Dr. Tolga GÜNVAR okulumuzu ziyaret etmiş ve öğrencilerimizle konferans salonunda deneyimlerini ve birikimlerini paylaşmıştır.

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Cumhuriyetimizin İlanının 94. Yıldönümü Törenle kutlandı. Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK´in uygun görüşü doğrultusunda Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL´ün liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okul bahçemizde törenimiz anlamına yakışan şekilde gerçekleştirilmiştir.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Bölümü "Okul Yıllık Gelişim Modeli" çalışmaları kapsamında Ekim Ayının son haftasında 9. Sınıf Öğrencilerimize sınıflarında Teknolojiyi Güvenli Kullan Etkinliği 02 Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ tarafından yapılmıştır.

Bilimsel etkinliklerde aktif olarak yer alanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Proje Hazırlama Dersleri kapsamında Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimize Proje Hazırlama Eğitimleri verilmektedir.

Okuyan, düşünen, sorgulayan ve fikirlerini sahneleyebilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde kıymetli öğrencilerimiz uzman eğitmen desteğinde Tiyatro Çalışmalarına devam ediyorlar.

Düşünen ve sorgulayan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde kıymetli öğrencilerimiz e-Twinning Proje Çalışmalarına devam ediyorlar.

İlim ve Fen yuvasında laboratuvarlarda deneyler, gözlemler ve incelemeler yapan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz Mikroskop Kullanarak Bitki Hücrelerini incelediler.

Bilimin yuvası ve sanatın kalbi İzmir Fen Lisesi´ni ortaokullar ziyaret etmeye devam ediyorlar. Manisa´daki özel okullardan biri olan Özel Bilgikent Ortaokulu İzmir Fen Lisesi´ne ziyarete geldi. Gelen ortaokul öğrencileri önce bahçemizde Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN karşıladı. Okulumuzun pansiyon, yemekhane, kapalı spor salonu gibi mekanlarını gezen öğrenciler konferans salonumuza geldiler.

Edebiyatın büyülü dünyasını keşfedenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizin koordinesinde hazırlanan okuma saatleri ve seçkilerimiz dikkate alınarak her gün en az 20 dakikamızı okumaya ayırıyoruz.

Robot kulübümüzün bu yılki ilk Hackathon deneyimi IZTECH RoboLeague Tasarla, Yap, Yarıştır etkinliğinde kazanıldı. Robot Kulübü Kaptanımız, Bilgisayar Olimpiyat Takımı Kaptanımız, Olimpiyat Takımı Üyelerimiz ve Robot Kulübü Üyelerimizden oluşan 6 kişilik ekibimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin elektrik ve elektronik, makine, mekatronik, bilgisayar ve endüstri mühendislikleri bölümlerinin öğrencilerinin yanı sıra Mazhar Zorlu Meslek Lisesi ile Atatürk Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu 20 takım arasında becerilerini sergilediler.

Okuyan, araştıran, inceleyen, gözleyen ve deneyenlerin kısacası bilim yapanların okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Laboratuvarımızda Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz ilk oturumda Mikroskop Kullanmayı öğrendiler ikinci oturumda ise işin ustası oldular ve mikroskop kullanarak bitki hücrelerini incelediler.

Kaptanından en yeni üyesine kadar bilgisayar alanında İFL adını ışıldatan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde gençler hem kodladı hem kodlattı.