eTwinning Okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesindeki eTwinning Ekibimiz "Sofinin Dünyasına Yolculuk" isimli eTwinning Panosunu öğrencilerimizin beğenisine sundu.

Zamanında tiyatro yapanların şimdi de tiyatro yapılması için uğraş verdiği okul İzmir Fen Lisesinde Edebiyat Zümremizin koordinesinde Mezunlarımızın desteğinde öğrencilerimiz değerli mezunumuz Barış bey ile Yaratıcı Drama ve Tiyatro etkinlikleri yaptılar.

Kurum kültürüne ve geleneklerine bağlı okul İzmir Fen Lisesi´nde Okul Yönetimimiz ve Rehberlik Servisimizin koordinesinde Sınıf Rehber Öğretmenlerimizin desteğinde Sınıf Kahvaltılarımız devam ediyor.

Öğrencileri için en iyisini isteyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL başkanlığında Okul Rehberlik Öğretmenimiz ile Sınıf Rehber Öğretmeni koordinesinde her sınıf düzeyinde ve herbir şube için ayrı ayrı gerçekleştireceğimiz Şube Öğretmenler Kurulu Toplantılarımız 9A Sınıfımız ile başlamıştır.

Mars´a robot indirmeden önce 4. kattan yere yumurtayı kırmadan indirmeye çalışanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Fizik Zümre Başkanımız Serkan YOLCU, Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN ve Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR desteğinde 9. ve 11. Sınıf öğrencilerimizin Yumurta Atma Yarışması için tasarım yapma çalışmaları devam ediyor.

İnsanlığa, medeniyete katkı sağlayan bilim insanı olma hedefiyle çalışan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilim Kurulu Başkanımız Değerli Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER başkanlığında Bilim Kurulu Üyeleri ve Proje Danışman Öğretmenleri "Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması 2018" de İzmir Fen Lisesi´ni temsil edecek projeyi seçmek için toplandı.

"Bir bildiğimiz var bin de bilmediğimiz" diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Efe Can, Tarık ve Alperen´den oluşan gözbebeği takımımız Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Merkezleri arasında düzenlediği "Kim Bilir?" isimli bilgi Yarışmasında İZMİR İL BİRİNCİSİ olarak katıldı ve EGE BÖLGE FİNALLERİNDE İzmir Fen Lisesi´ni layıkıyla temsil ederek BÖLGE İKİNCİSİ oldular.

İzmir Fen Lisesi Eğitim Binasında ve Bahçesinde 04, 05 ve 06 Nisan 2018 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurumları ile İzmir İlindeki Ortaöğretim Kurumlarını bir araya getirdik.

Kimya´ya gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 Bayrampaşa Belediyesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Projeleri Yarışmasında Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ´ın danışmanlığını yaptığı Aleyna ve Beyza´nın hazırladığı "Ayçiçeği Sapından Biyokömür Üretimi" isimli proje Kimya Alanında İKİNCİLİK kazandı.

Doğayı ve sporu sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Kıymetli Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL, Değerli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA ve Kıymetli Fizik Zümre Başkanımız Serkan YOLCU öncülüğünde 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz onaylanan güzergahları doğrultusunda (Menderes Çile Köyü Sığındı Dağı) spor yapmak ve doğayla bütünleşmek amacıyla doğa yürüyüşü yaptılar.

Kitapta gördüklerini laboratuvarda da inceleme fırsatına sahip olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz İnsan Fizyolojisi (11.1) Ünitesinde yer alan Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları (11.1.1) konusunda Duyu organlarının yapısı ve işleyişi ile ilgili deney yaptılar.

Mezunları dünyanın önde gelen firmalarında çalışan İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Almanca Zümre Başkanımız Mustafa ABACI koordinesinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Almanca Bölümü Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Temsilcisi Sayın Ole Johann Thom tarafından "Almanya´da Yüksek Öğrenim ve Burs İmkanları" konusunda Türkçe hazırlanmış içerik, sunum dili İngilizce olarak 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize verilmiştir.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet BUDAK, Okul Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL ve İFL Olimpiyat Takımları Kaptanımız Ceylan CEYLAN´ı makamında kabul etti.

Anıları dört duvara sığmayanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Yönetimimiz ve Rehberlik Servisimizin koordinesinde Sınıf Rehber Öğretmenlerimizin desteğinde Sınıf Kahvaltılarımız başlamıştır.

Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR´ın kaleminden MUNİAL´18