Karagöz ile eğlendirirken düşündürenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde Muhittin ve Enes Fırat Türk Dili ve Edebiyatı Dersi kapsamında Proje Çalışmaları olan Karagöz oynattılar.

Jest, mimik ve ezberleri ile fark yaratan tiyatro oyuncusu kumaşına sahip öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde Uzman Tiyatro Eğitmenlerinin desteğinde ve Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimizin sahne arkasındaki çalışmaları ile renklenen İFL Tiyatro 2019 ekibi DELİ AKLI isimli oyunlarını KYK Konferans Salonunda sahnelediler.

2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı için son çalışmalarımızı yaparken İmam Hatip Proje Okullarımızın Değerli Müdürleri Okulumuza şeref verdiler.

Kariyerine yön verirken yakından uzağa tüm fırsatların farkında olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Değerli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde öğrencilerimiz Bakırçay Üniversitesinin konuğu oldular.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu layıkıyla temsil edip performansları ile ödülleri toplanyan 11. ve 12. sınıf olimpiyatçılara "9. ve 10. Sınıflar olarak sağlam geliyoruz, bize desteğiniz için teşekkür ederiz" diyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgisayar ve Matematik Olimpiyat Takımımızdan birer öğrencimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen İzmir Bilim Olimpiyatlarında Bilgisayar Alanında 9. Sınıflar Birincisi, Bilgisayar Alanında 10. Sınıflar Birincisi, Bilgisayar Alanında 9. Sınıflar İkincisi, Matematik Alanında 9. Sınıflar Üçüncüsü ve Matematik Alanında 10. Sınıflar Üçüncüsü olmuşlardır.

Spor kültürünü benimsemiş, spor disiplinini özümsemiş ve sporu hayatının bir parçası haline getirmiş gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun kapalı spor salonunda düzenlenen Masa Tenisi Turnuvamız kızların müsabakaları ile tamamlanmış ve öğrencilerimizin performansları Bayrak Törenimizde ödüllendirilmiştir.

Kurum kültürü, birlik ve beraberliği ile sıcak bir ortama sahip okul İzmir Fen Lisesinde Pansiyonumuzdan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL'ün koordinesinde öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile geleneksel sene sonu akşam yemeğimizi oruç tutan öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte iftar saatinde gerçekleştirdik.

Başarıdan başarıya koşan bir kimya zümresine ve azimle çalışıp prestijli yarışmalarda okulumuzu temsil edip birinciliklerle okulumuzu taçlandıran öğrencilere sahip okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN´un ve Kıymetli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA'nın danışmanlık yaptığı iki ayrı proje Bayer Liseler Arası Bilim Yarışmasında PRESTİJLİ BİR BİRİNCİLİK ve BİR ÜÇÜNCÜLÜK kazandı.

Emanetin bilincinde olanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde okul yönetimimiz liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okulumuzda Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenini anlamına yakışan şekilde gerçekleştirdik.

Mevcut durumu analiz edip kurguladıkları stratejileri ile kendi lehine çevirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ, Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ, Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde ilgili öğrencilerimiz Ödüllü Satranç Turnuvamıza katıldılar.

Yabancı dilde kısa film çekebilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER ve İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimizin etkin katılımı ile okulumuz konferans salonunda IFL DynEd and English Day etkinliği gerçekleştirildi.

Spor yapmayı sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun kapalı spor salonunda düzenlenen Masa Tenisi Turnuvamız tamamlanmıştır.

Değerlerinin bilincinde olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Filiz ÇETİN koordinesinde Değerli Bilim İnsanı Prof. Dr. Mehmet AYDIN öğrencilerimize Prof. Dr. Fuat Sezgin temalı seminer verdi.