Öğrencilerimizin hedefledikleri bölümleri yakından tanımalarını sağlayan Şehir Dışı Üniversite Gezilerimiz İstanbul Gezimizle devam ediyor. Değerli Müdür Başyardımcımız Kazım BULUT koordinesinde, Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN, Değerli Coğrafya Öğretmenimiz Sevim RECEP, Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU desteğinde öğrencilerimiz bugün İstanbul´da Koç Üniversitesini ziyaret ettiler.

İnsan için bilim üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde yine genç bilim insanları başarılı bir sonuç aldı. Değerli Fizik Zümresi Başkanımız Vildan AKYOL koordinesinde öğrencilerimiz Hüsnü Can ve Egemen "Uzun Ömürlü ve Çevreye Zararsız Piller" projeleri ile Enerji Verimliliği Kategorisinde ilk üçe girdiler.

Öğrencilerimizin hedefledikleri bölümleri yakından tanımalarını sağlayan Şehir Dışı Üniversite Gezilerimiz İstanbul Gezimizle devam ediyor.  Değerli Müdür Başyardımcımız Kazım BULUT koordinesinde, Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN, Değerli Coğrafya Öğretmenimiz Sevim RECEP, Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU desteğinde öğrencilerimiz bugün, ilk gün, İstanbul´da Boğaziçi Üniversitesini ziyaret ettiler.

Eğlenmesini bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Bahar Şenliği düzenledik. Değerli Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR koordinesinde Öğrenci Temsilcimiz Pahabiçilmez Simge, Organizasyon Sorumlu Yardımcısı Pahabiçilmez Şeniz, Organizasyon Ekibimizin Pahabiçilmez Üyeleri ve Değerli Öğretmenlerimizin desteğinde okulumuzda çeşitli kategorilerde yapılan müsabakalarla dolu Bahar Şenliğimiz 2017´yi gerçekleştirdik.

Aiesec yetkilileri tarafından konferans salonunda 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize Yaz Kampı tanıtımı yapıldı.

Öğrencilerimizin hedefledikleri bölümleri yakından tanımaları için Şehir Dışı Üniversite Gezileri düzenleyen İzmir Fen Lisesi bu sefer İstanbul´a gidiyor. Değerli Müdür Başyardımcımız Kazım BULUT koordinesinde, Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN, Değerli Coğrafya Öğretmenimiz Sevim RECEP, Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU desteğinde öğrencilerimiz 04.05.2017 Perşembe Günü sabah 01.00 civarında yola çıktılar.

Kurum kültürüne ve geleneklerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Yönetimimizin koordinesinde Okul Aile Birliği Üyelerimizin desteğinde 87 Mezunlarımız ile etkinlik komitemizin titiz çalışması sonucunda Geleneksel Kuzu Günümüz 2017 anlamına yakışan şekilde kutlandı.

Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR´ın kaleminden MUNIAL Model Birleşmiş Milletler Konferansı 2017 haberimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Değerli Hakan Öğretmen,

Size, Ayşenur ve Batuhan´a çok teşekkür eder üçünüzü candan kutlarım.

Yeni kuşağa biraz ilham ve güvence vermiş isem bana ne mutlu...

Tekrar hem sizi hem de Ayşenur ve Batuhan´ı kutlar gözlerinizden öperim.

Sevgiyle Kalın,

Aziz

Bilime gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Kazakistan´ın başkenti Astana´da 51´incisi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatları´nda Türk Milli Takımında yer alan Ceylan ve Cennet şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip üstüne bir de bir gümüş madalya getirdiler.

Akademik başarıları ile kendilerinden söz ettirenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde öğrencilerimiz Prof. Dr. Aziz SANCAR Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması 2017 Kimya Alanı Birincisi oldular. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA´nın danışmanlığında 11. Sınıf Öğrencilerimiz Ayşenur ve Batuhan Termik Santral Atıklarından Çevre Dostu Kauçuk Boru İmalatı isimli projeleri ile önce ilk 15´e kaldılar ve Ankara´ya özel bir koleje çağırıldılar daha sonra da çağırıldıkları yarışmada BİRİNCİ oldular.

Akademik gücü kadar sosyal faaliyetleri ile de kendisinden söz ettiren okul İzmir Fen Lisesi´nde olimpiyatçılarımızla kahvaltı yaptık. Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK, Değerli Müdür Başyardımcımız Kazım BULUT, Kıymetli Müdür Yardımcımız Nurhan MUSLU, Değerli Müdür Yardımcımız Nurhan MUSLU, Bilim Kurulu Üyeleri ve Olimpiyatçı Öğrencilerimiz yemekhanemizin çimlerine kurulan masalarda kahvaltı yaptılar.

Her geçen gün daha iyi bir okul için Okul Stratejik Planımız Çerçevesinde, Okul Toplam Kalite Yönetimi Anlayışımız doğrultusunda, Okul Yıllık Gelişim Planımız kapsamında iyileştirmelerimiz devam ediyor.