Akademik platformlarda İngilizce´yi görerek, duyarak ve kullanarak yabancı dil öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 9. Sınıflarımıza Model Birleşmiş Milletler ile ilgili bilgilendirmeyi İngilizce Zümremiz yaptı.

Her zaman birlik ve beraberlik içinde çözümün bir parçası olmak düsturu ile hareket eden öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 2017 - 2018 Öğretim Yılı Birinci Dönemi Veli Toplantısı sonrası Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK başkanlığında veli toplantımızı değerlendirmek için öğretmenler kurulu topplantısı yaptık.

Öğrencilerimizin bilinçli bir şekilde hedef belirlemelerini ve planlı bir şekilde o hedefe doğru yürümelerini destekleyen Okul İzmir Fen Lisesinde Okul Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN koordinesinde öğrencilerimize Yeditepe Üniversitesi tanıtım görevlileri Yeditepe üniversitesini tanıttı, çeşitli meslekler hakkında bilgi verdi ve üniversitenin sağladığı fırsatları anlattılar.

Yabancı dil bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinden bu hafta Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR The CaMLA EPT ile ilgili aşağıdaki haberi hazırlamıştır.

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2017 - 2018 Öğretim Yılı Birinci Dönemi Okul Aile Birliği ve Veli Toplantılarımız ilgili gündem maddeleri doğrultusunda yapılmıştır.

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde okul yönetimimiz liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okulumuzda Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün Ebediyete İntikalinin 79. Yılı Anma Etkinlikleri anlamına yakışan şekilde yapıldı.

Bilim Olimpiyatları denildiğinde Türkiye´yi en iyi şekilde temsil edenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 Olimpiyat Takımları TAKIM SEÇME SINAVLARI ile belli olmaya başladı.

İnsanlığa katkı sağlayan bilim insanlarının arasında olma hedefiyle çalışan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ile Bilim Kurulu Başkanımız Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL başkanlığında Bilim Kurulu Üyeleri ve Proje Danışman Öğretmenleri öğrencilerimiz yürüttükleri projelerin hangi aşamada olduğunu inceledi ve incelemeler ışığında gerekli kararları, iş ve işlemleri yaptı.

Bilime gönül veren azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi bugün Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN koordinesinde CERN Gezisine katılacak öğrencilerimiz İzmir Ekonomi Üniversitesi´nde Prof. Dr. Abbas Kenan ÇİFTÇİ hocamızdan CERN ve Parçacık Fiziği konusunda ders aldılar.

Tedbirli insanların okulu İzmir Fen Lisesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmalarımız Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde ilgili komisyonumuzun desteğinde titizlikle devam etmektedir.

SAYIN VELİMİZ; 2017–2018 Öğretim Yılı Birinci Dönemi öğrencilerimizin okuldaki durumlarını değerlendirmek, gözlemlenen olumlu ve olumsuz davranışları görüşmek, bu konuda okul idaresi-veli-öğrenci üçgeninde yapılabilecek işbirliği çalışmalarını kararlaştırmak amacıyla toplantı gündem maddeleri doğrultusunda veli toplantısı yapılacaktır.

Çalışkan ve azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde devam eden e-Twinning Projesi "Philosophers Among Us" çalışmalarına Web 2.0 araçları aracılığıyla tasarladıkları Proje Logoları ile devam ediyorlar.

Azimle çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde 2017 - 2018 Öğretim Yılı Birinci Dönemi Birinci Grup Sınavlar tamamlanmıştır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize emeklerinden ötrü teşekkür ederiz.

Engin bir kurum kültürüne ve akademik birikime sahip okul İzmir Fen Lisesi´nde mezunlarımızın deneyimleri ve birikimleri şuanki öğrencilerimize vizyon, nosyon ve paradigma olsun diye Okul Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN ve Mezunlarla İletişim Komisyonumuz koordinesinde İFL 1987 Mezunumuz Doc.Dr. Tolga GÜNVAR okulumuzu ziyaret etmiş ve öğrencilerimizle konferans salonunda deneyimlerini ve birikimlerini paylaşmıştır.

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Cumhuriyetimizin İlanının 94. Yıldönümü Törenle kutlandı. Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK´in uygun görüşü doğrultusunda Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL´ün liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okul bahçemizde törenimiz anlamına yakışan şekilde gerçekleştirilmiştir.