Tem

76 Ülkenin katıldığı bu yıl Slovakya ve Çek Cumhuriyetinde 19 Temmuz - 29 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında İFL Olimpiyat Takımları Kaptanımız ve Kimya Olimpiyatçımız Ceylan CEYLAN ülkemize Altın Madalya kazandırdı.

Tem

Doğaya duyarlı bir biyoloji olimpiyatçısına yenilenebilir enerji kaynakları verirseniz nasıl bir teknoloji geliştirebilir?

Okul Stratejik Planımız doğrultusunda öncelik verdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2018 Birinci Aşama Sınavına giren 46 öğrencimizden 23´ü 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandılar.

Tem

Mühendis olma yolunda ilerlerken önlerine çıkan tüm eğitim fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden 3 öğrencimiz Dilara, Naz ve Elif Sude Tofaş Fen Lisesi ve Tofaş Otomobil Fabrikalarının TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Bursa´da Endüstri 4.0 eğitimi alıyorlar.

Tem

İzmir´in fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden bir yaz kursu haberimiz var. İzmir´deki öğrencilerin yazın da Bilgisayar Bilimi konuları ile ilgilenebilmeleri için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli alanlar ile ilgili yaz kursları düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz de bu kurslara faal bir şekilde katılmaktadırlar.

Uzaktaki yakınlarımızın İzmir´deki evi İzmir Fen Lisesi´nde bir hafta boyunca ADEKSAM Öğrenci ve Öğretmenlerini ağırladık.

Her geçen gün daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim verme uğraşında olan ve her alanda her zaman en iyi olma vizyonu ile hareket eden İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ haftasonu gerçekleşecek Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı için öğrencilerimize ve ailelerine okulumuz adına bir mesaj yayınlamıştır:

Mezunlarının gönül bağıyla sahiplendikleri ve destekledikleri okul İzmir Fen Lisesi´nden yine bir bağış haberimiz var. IFL ´86 Mezunumuz Mehmet Deniz ERTAŞ´ın koordine ettiği kitap kampanyasında Amerika´da satın alınmış orijinal kitapları IFL ´06 Mezunumuz Mehmet Erman KARASU okulumuza getirdi.

Bilgisayar bilimine gönül veren mühendis kumaşlı öğrencinlerin okulu İzmir Fen Lisesinden sevindirici bir haberimiz var. Dilara Büşra YÖRÜR, özel bir üniversitenin düzenlediği robot yarışmasında takım arkadaşlarıyla birlikte TURNUVA BİRİNCİSİ oldu.

Öğrencleri için fedakar bir şekilde emek veren öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında yürütülen Mesleki Eğitim Çalışmalarımız 2017 - 2018 öğretim yılı için tamamlanmıştır.

Mezunlarının sadece gönül bağı ile bağlı olduğu değil koçluk sistemi ve bağışlarla da sahip çıktığı okul İzmir Fen Lisesine Bilgisayar Bilimi alanında mezunlarımız destek olmaya devam ediyorlar.

Birlik ve beraberlik içinde takım ruhu güçlü bir öğretmen ekibinin sahiplendiği okul İzmir Fen Lisesi´nde sene sonu öğretmen kahvaltısı gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası projelerde her daim farkını gösteren okul Izmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ ve eTwinning Proje Koordinatörümüz Değerli Felsefe Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY Il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği ödül töreninde eTwinning Okul Kalite Etiketimizi aldılar.

Proje okulu olmanın hakkını veren ve nitelikli projeler ortaya koyan okul İzmir Fen Lisesi´nde OKEEF Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Proje Yarışmasına davet edilen 4 Projemiz de ödül aldı.

Yabancı dili tematik çalışmalarda kullanarak öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR´ın koordinesinde öğrencilerimiz IGMUN ve OZYMUN´a katıldılar.