Mrt

Yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer alan öğrencilerimiz 52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 12 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 12 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Şbt

Sadece pahabiçilmez öğrencilerin değil hakkı ödenmez, vefalı ve efsane öğretmenlerin de okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2021 yılı Tanıtım Videosu tamamlandı.

Şbt

Öğrencilerimizin yaptıkları buluşları veya tasarladıkları faydalı modelleri patentleyebilmeleri için onlara destek olacak öğretmenlerimize ve okul yönetimimize Türk Patent Enstitüsü ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği kapsamında eğitim verildi.

Şbt

Stratejik planına uygun bir şekilde güçlü ve zayıf yönlerini bilen mevcut fırsatları verimli bir şekilde kullanan ve riskleri minimuma indiren takım çalışmasını etkin bir şekilde gerçekleştiren öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ ile Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU liderliğinde mesleki eğitim dönemi toplantıları ve okul komisyon çalışmaları yapılmış olup okulumuz ikinci dönem eğitim ve öğretim faaliyetlerine her şart altında hazırdır.

Şbt

Bilgi ve becerilerini standart ölçme ve değerlendirme araçları ile ölçtürüp dünya çapında geçerliliği olan sertifikaları almaya hak kazanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER ile İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde ilki Kasım 2020'de ikincisi de 3-4 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen EF SET sınavlarına 244 öğrencimiz katılmışlardır.

Şbt

Tatilde yararlı faaliyetlerle zamanlarını verimli bir şekilde değerlendiren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in takibinde öğrencilerimiz 10 Şubat 2020 tarihinde saat 14:00'da Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Birlikte 23 Gün Tatil Etkinlikleri Bilgi Yarışması" isimli bilgi yarışmasına katıldılar.

Şbt

Vefalı mezunları ile fedakar öğrencileri ile nitelikli bir okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ, İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ işbirliği ile İzmir Fen Lisesi Medya Kulübü İlham Veriyorlar Komisyonu, EVREKA'nın Kurucu Ortağı ve Baş Yöneticisi (CEO) Umutcan DUMAN'ı konuk ettiler.

Şbt

Takım çalışmasında pozitif sinerji yaratarak zeka sorularını akıllıca çözen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonasında aldıkları puanlara EGE BÖLGE BİRİNCİSİ olarak 11. Sınıflarımızı TÜRKİYE FİNALLERİNDE temsil edecek olan Alper Tezcan, Zeynep Şahin ve Eren Erpalabıyık Türkiye Finali için bireysel ve takım hazırlıklarına devam ediyorlar.

Şbt

Salgın döneminde Chess.com ve LiChess.org aracılığı ile satranç oynamaya devam eden öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 14 öğrencimiz İzmir Okullar Arası Online Satranç Turnuvasına katıldılar ve turnuvada öğrencimiz Ömer Işık 15 Yaş Kategorisinde Dördüncü ve Eren Acet 16 Yaş Kategorisinde Beşinci olmuştur.

Şbt

Stratejiyi seven, anlık durum analizini dikkatli bir şekilde yapan ve mevcut durumdan en kazançlı çıkan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in takibinde satranç ve zeka oyunları kulübü üyesi öğrencilerimiz Bornova Belediyesi ile Özel Bir Öğretim Kurumunun organize ettiği çevrim içi satranç turnuvasına katılıp Yaş Gruplarında Birincilik derecesi de dahil olmak üzere çeşitli dereceler aldılar.

Şbt

Her zaman verimli ve faydalı çalışmalar ile öğrencilerinin yanında olan okul İzmir Fen Lisesinde Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih alanlarında nitelikli ve yoğunlaştırılmış çalışmalarımızla kıymetli öğretmenlerimiz son sınıf öğrencilerimizi Efsane Dönem İFL 21'i YKS için hazırlıyorlar.

Şbt

Tatilde yararlı faaliyetlerle zamanlarını verimli bir şekilde değerlendiren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in takibinde öğrencilerimiz 03 Şubat 2020 tarihinde saat 14:00'da Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Birlikte 23 Gün Tatil Etkinlikleri Bilgi Yarışması" isimli bilgi yarışmasına katıldılar.

Şbt

Tatilde yararlı faaliyetlerle zamanlarını verimli bir şekilde değerlendiren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in takibinde öğrencilerimiz 27 Ocak 2020 tarihinde saat 14:00'da Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Birlikte 23 Gün Tatil Etkinlikleri Bilgi Yarışması" isimli bilgi yarışmasına katıldılar.

Ock

Önce iyi insan sonra bilinçli ve nitelikli birey yetiştirme düsturu ve "Her zaman her alanda en iyisi İzmir Fen Lisesi" vizyonu ile ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´ni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk çevrim içi ziyaret etmişlerdir.

Ock

Salgın dönemini faydalı etkinlikleri ile zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde uluslararası eTwinning Projesi olan "Digital Wisdom" projesi çalışmaları çevrimiçi olarak devam ediyor.