Bursa Uludağ güzergahlı şehir dışı gezimiz tamamlanmıştır. Cuma sabahı Bursa´ya varan kafilemiz akşama kadar Uludağ´da etkinliklere katılmış Geceyi 5 yıldızlı termal otellerinde geçirmişlerdir. Cumartesi Bursa Merkez ve Tarihi Cumalıkızık köyü ile Gölyazı köylerini ziyaret etmiştir. Ardından kafilemiz İzmir´e dönmüştür.

Ses getiren büyük projelere imza atanların okulu İzmir Fen Lisesinden yine güzel bir haberimiz var. Ege Üniversitesi Biyoloji Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sayın Berrin DURAL, 11. Sınıf öğrencilerimizden Enis ve Melis´e 2018 yılı 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Katılacakları Proje Çalışmasının Konusu olan Utrikularya Bitkisi hakkında bilgi vermiştir.

Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ son sınıf öğrencilerimizle başbaşa disiplinli, ciddi ve üst düzey bir toplantı gerçekleştirdi.

Bilimin serüven dolu yolunda ilerleyen öğrencilerimizin maceralarına macera, deneyimlerine deneyim, bilgilerine bilgi ve becerilerine beceri katan okul İzmir Fen Lisesinden Yurt Dışı Bilim Etkinliği haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda Müdür Başyardımcımız Kazım BULUT´un koordinesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL´un desteğinde öğrencilerimiz Avrupa Nükleer Araştırma Merkesi CERN, Cenevre, İSVİÇRE´ye seyahat ediyorlar.

İzmir´e sığamayan okul, İzmir Fen Lisesi, bu kez Uludağ´ı fethetti. Öğrencilerimizin gezerek, görerek, inceleyerek kısacası yaşayarak öğrenmeleri için yapılan Şehir Dışı gezilerimize bir yenisi eklendi.

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Öğretmenimiz ve Kimya Zümresi Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Kromatografi Deneyi yaptılar.

Bilimde çığır açanların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir etkinlik haberi var. Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ 10. sınıflarımıza İFL´de yaptığımız Robotları Tanıttı ve Robotik alanda neler yapabileceğimiz ile ilgili bilgi verdi.

Sacayağını oluşturan öğrenci, öğretmen ve veli üçlüsünün her zaman harmoni içinde olması için uğraş veren İzmir Fen Lisesi´nde bu kez Bilim Kurulumuz ve Bilim Olimpiyat Takımlarımızda yer alan öğrencilerimizin velileri konferans salonumuzda buluştular.

Mevcut deneyim, kültür ve birikimin alt dönemlere aktarılması için gerekli şartları sağlayan İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir etkinliğin haberini paylaşıyoruz. Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda 9. sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumları yapıldı.

Öğrencilerimizin projelerde yer almalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimiz var. Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda Kıymetli Müdür Başyardımcımız Kazım BULUT liderliğinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde 10. Sınıf Öğrencilerimiz Ulusal Bilim Kampına katıldılar.

Her geçen gün daha kaliteli ve nitelikli bir eğitim yapma uğraşı veren ve her alanda her zaman en iyi olma vizyonu ile hareket eden İzmir Fen Lisesi´nden yeni bir uygulamanın haberini paylaşıyoruz. Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Nurhan MUSLU´nun başkanlığında Zümre Başkanlarımız Kazanım Sınavları gündemiyle toplantı yaptılar.

Öğrencilerimizin projelerde yer almalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimiz var. Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda Kıymetli Müdür Başyardımcımız Kazım BULUT liderliğinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde 10. Sınıf Öğrencilerimiz Ulusal Bilim Kampına katılıyorlar.

Fikren, ilmen, fennen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli öğrenciler yetiştirmeyi düstur edinmiş İzmir Fen Lisesi´nden spor ile ilgili güzel bir haberimiz var. Öğrencilerimiz Bornova İlçesi Spor Şenliği etkinlikleri arasında yer alan Liseler Arası Halı Saha Futbol Turnuvasına katılan öğrencilerimiz sahaya yansıttıkları performans, takım oyunu ve teknik becerileri ile turnuvaya renk kattılar.

Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ 12 Şubat 2017 Pazar Günü Saat 12.00-12.30 arasında İzmir Fen Lisesi´ni temsilen TRT Kent Radyo İzmir 99,1´de Nejla Gülay ile Aynadaki Biz isimli programa misafir olacaktır.

Milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, nitelikli insanların okulu, İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimiz var. 11. Sınıf Öğrencilerimizden Ömer Faruk (Üçüncü) ve Samed (Onuncu) "Kaybedeni Olmayan Yarışma" sloganıyla düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışmasında okulumuzu temsil ettiler.