Ara

1 Aralık 2023 Cuma Günü Bayrak Törenimizde 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin belirli zaman aralıkları ile girdikleri kazanım değerlendirme sınavlarında gösterdikleri yüksek performanstan ötürü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız ölçme ve değerlendirme komisyonumuzun gözetiminde ve takibinde yapılan bu sınavlarda derece alan öğrencilerimizi sahneye çıkarıp başarı belgesi vererek onore etti.

Ara

Pansiyonumuzdaki öğrencilerimiz için açılan halk eğitim kurslarımız devam ediyor. Bu bağlamda açılan halk eğitim kurslarımızdan biri de 115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimidir. Okul robot odamızda öğrencilerimizin etkin katılımı ile uygulamalı olarak kursumuz devam etmektedir.

Ara

30 Kasım 2023 Perşembe günü 7. ders saatinde 9. sınıflarımıza ve 8. ders saatinde 10. sınıflarımıza "Dijital Bağımlılık ile Mücadele" konulu sunumu Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde Okul Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ desteğinde okulumuzda görevli Ege Üniversitesi İntern hemşireleri gerçekleştirdi.

Kas

İlk günün heyecanı ve bugünün deneyimi ile okula güler yüzle ve koşarak gelen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde okul yönetimimizin liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde ´94 Mezunumuz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN ve okul aile birliğimizin desteğinde Öğretmenler Gününü mutlu bir şekilde kutladık.

Kas

22 Kasım 2023 - 24 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen BUCA IMSEF Proje Yarışmasında Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında Biyoloji Alanında "Aptamer Based Colorimetic Test fot the Determination of Peanut Allergen Protein" isimli araştırma projeleri ile yarışan öğrencilerimiz Zümra KOPARAN, Elif Ela GÜLSEREN, Melda GÜLER yapılan değerlendirme sonucunda Biyoloji Alanında TÜRKİYE İKİNCİSİ oldular ve yurt dışında düzenlenecek olan proje yarışmalarında ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar.

Kas

Ölçme ve değerlendirme faaliyetlerimiz ile yükseköğretim kurumlarına hazırlanan öğrencilerimizin akademik performansını takip etmek için TYT ve AYT odaklı kazanım değerlendirme sınıvlarımız Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR koordinesinde öğrencilerimizin aktif katılımı ile 9. sınıflarımızdan 12. sınıflarımıza kadar 12. sınıflarımız ağırlıklı olacak şekilde devam ediyor.

Kas

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönemi Genel Veli Toplantımız ilgili gündem maddelerimiz doğrultusunda velilerimizin yoğun katılımı ile yapılmıştır.

Kas

İzmir Fen Lisesi Girişimcilik Kulübü tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne görehazırlanan İzmir Fen Lisesi Ideathon'24 etkinliğimiz 2 Aralık 2023 tarihinde şartnamemizde belirtilen şekilde İzmir Fen Lisesinde gerçekleştirilecektir. 17 Kasım 2023 Saat 17.00 itibariyle başvuru süreci tamamlanmış olup yarışmaya kabul edilen okul listemiz okul İnternet sitemizde aşağıdaki şekilde yayınlanmıştır.

Kas

Radyo 1'de, ulusal ve uluslararası alanlarda ülkemizi gururlandıran öğretmenlerimizin, imza attıkları başarıları ve yaşam öykülerini dinleyicilerle paylaşmak amacıyla dinleyicilerin karşısına çıkan "Benim Öğretmenim" programının değerli bir konuğu olarak kimya zümre başkanımız Dr. Gülseren COŞKUN programa davet edildi.

Kas

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında, Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde Türkiye'deki seçkin okullar ve AB ülkelerinden yabancı ortaklar ile birlikte yürütülen "Green World" adlı uluslararası eTwinning projesi Ulusal Kalite Ödülü almıştır.

Kas

İzmir Fen Lisesi Ideathon'24 Başvuru Formu Yayımlandı (Son başvuru tarihi: 17 Kasım 2023 Saat 17:00). İzmir Fen Lisesi Ideathon'24 etkinliğimiz 2 Aralık 2023 tarihinde şartnamemizde belirtilen şekilde İzmir Fen Lisesinde gerçekleştirilecektir.

Kas

Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 10 Kasım 2023 tarihinde okul yönetimimiz liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okul bahçemizde ve konferans salonumuzda Büyük Önder ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Ebediyete İntikalinin 85. Yıl Dönümü Anma Törenini anlamına uygun şekilde gerçekleştirdik.

Kas

“Ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.”

Kas

8 Kasım 2023 Salı Günü mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları ve öğrencilerimize rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1992 Yılı Mezunumuz Sayın Tolga ALPUĞAN oldu.

Kas

Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde ve Ege Üniversitesi Öğrencisi İntörn (intern-stajer) Hemşirelerin desteğinde 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sağlık Konulu Okul Çalışmaları kapsamında Ekim Ayı etkinliklerimizden biri de Meme Kanseri Farkındalığı semineriydi.