Ock

Araştırma Projesi ortaya koymak için gereken tüm süreçlerini yaşayarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 51.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 32 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 32 Adet Öğrenci Projemizi Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

Önce iyi bir insan sonra bilinçli ve nitelikli bir birey olmak için uğraş veren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Her zaman her alanda en iyisi İzmir Fen Lisesi" dedirttiğimiz bir dönem daha Karne Törenimiz ile tamamlandı.

Ock

Özgür yazılım felsefesinin farkında olarak fark yaratan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde 9. ve 10. sınıf Bilgisayar Olimpiyat Takımı öğrencileri Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi Bora TANRIKULU'ndan GNU/Linux Temel Eğitimi aldılar.

Ock

21. yüzyıl becerilerini kazanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Felsefe Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde devam eden eTwinning Projelerinin ortak okullarla yaptıkları ekonferans görüşmeleri devam ediyor.

Ock

Erken yaşlarda bilimsel araştırmalar yapmaya başlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Proje Koordinatörümüz ve Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde Proje Danışman Öğretmenlerimizin desteğinde 2019 Nisan ayından bu yana yapılan ve tamamlanan bilimsel araştırmaların sonuçları raporlaştırılmakta ve raporlar 51. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında değerlendirilmesi için TÜBİTAK BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemine yüklenmektedir.

Ock

Okumayı ihmal etmeyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ile Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde okulumuzun en çok kullanılan ortak alanı okul kütüphanemizde öğrencilerimizin daha nitelikli, üretken ve verimli bir şekilde çalışabilmeleri için iyileştirmeler devam etmektedir.

Ock

Disiplinli bir şekilde çalışan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinden güzel bir haber var. 26 Öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 1. Aşamayı geçmişlerdi. Şimdi ise 14 öğrencimiz ikinci aşamayı geçti ve Kış Okuluna davet edildiler.

Ock

FATİH Projesi ile arttırılan fırsatları ve iyileştirilen teknolojiyi en verimli ve en faydalı şekilde kullanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığındaki komisyonumuz Yerel Alan Ağımızı kontrol ederek kesin kabul iş ve işlemlerini gerçekleştirdiler.

Ock

Ulusal ve uluslararası başarılarına alıştığımız Kimya Olimpiyat Takımımızı oluşturan öğrencilerin de okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Kıymetli Bilim Kurulu Başkanımız ve Kimya Olimpiyat Takımı Danışmanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ'ın koordinesinde Kimya Olimpiyat Takımımız Ceylan CEYLAN ile kimya olimpiyat odasında buluştu.

Ock

Yabancı dili yerinde ve konuşarak öğrenen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Değerli İngilizce Öğretmenimiz Alime Zenger ve Kıymetli İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde Londra'da Yaz Okulu bilgilendirme sunumu eğitim uzmanı tarafından 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize verildi.

Ara

Lise müfredatını aşan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Üyelerinin koordinesinde 2019 Mayıs Ayında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. aşama sınavını geçen ve 2. aşama sınavına katılmaya hak kazanan öğrencilerimizle yemek yedik.

Ara

Öğrencilerimizin kendilerini çok yönlü geliştirmeleri ve yabancı dili kullanırken dünya sorunlarının da farkında olmalarını isteyen okul İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZKAN ÖZÇAKIR'ın koordinesinde MUN Kulübü öğrencileri bir araya gelip Ekonomi Üniversitesi tarafından 13-14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenecek EcoTrain konferansı öncesinde hazırlık eğitimi gerçekleştirdiler.

Ara

"Mezunlarımız Anlatıyor" veya "Mezun Buluşmalarımız" isimleri ile gerçekleştirdiğimiz ve mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları, öğrencilerimize kıvılcım oldukları, rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1992 Yılı Mezunumuz Sayın Doç. Dr. Deniz TUNÇALP oldu.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu kılavuzluğunda bilimsel çalışmalara ve üniversite işbirliklerine önem veren okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu desteğinde tüm öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuzun mevcut bilimsel çalışmaları ve üniversite işbirlikleri konusunda TÜBİTAK 4004, 4005, 4006 ve 4007 ile TÜBİTAK 2202 ve 2204A odaklı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı gündemli toplantımız tamamlandı.

Ara

Bireysel gelişimin takip edilmesi ve zamanında doğru kararlarla gelecek başarıların temellerini atan okul İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ desteğinde sınıf danışman öğretmeni ve sınıfın dersine giren öğretmenlerimizin katılımı ile olağan ve özel durumlar için yapılan Şube Öğretmenler Kurulu çalışmalarımız planlı takvimimize uygun olarak ve gerekli durumlarda gündeme özel toplanarak çalışmalarına devam etmektedir.