Okuyan, araştıran, inceleyen, gözleyen ve deneyenlerin kısacası bilim yapanların okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Laboratuvarımızda Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz ilk oturumda Mikroskop Kullanmayı öğrendiler ikinci oturumda ise işin ustası oldular ve mikroskop kullanarak bitki hücrelerini incelediler.

Kaptanından en yeni üyesine kadar bilgisayar alanında İFL adını ışıldatan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde gençler hem kodladı hem kodlattı.

Hayat boyu öğrenme ilkesi ile hareket ederek her zaman güncel bilgiye ve yeni öğretim tekniklerine ulaşmak için çabalayan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi bugün çok kıymetli bir misafir ağırladı. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hülya YILMAZ öğretmenlerimize STEM (FeTeMM) ile ilgili nitelikli bir sunum yaptı ve öğretmenlerimizin sorularını yanıtladı.

Değişime ayak uydurabilen azimli, zeki ve çalışkan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde uzmanlar Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili bilgi verdiler.

Bilime doymayanların okulu İzmir Fen Lisesinde kimya zümresi yine kimya laboratuvarında teoriyi pratikle buluşturdu. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA, 10. sınıf öğrencilerimiz ile çeşitli deneyler yaptı.

Öğrencilerimizin nitelikli bir şekilde proje hazırlamaları ve zamanlarını en verimli şekilde kullanmaları için Bilim Kurulumuz PROJE ÇALIŞMALARI gündemiyle toplantılarına devam ediyor.

Bilimi yakından takip edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Konferans Sistemi üzerinden Bilime Yolculuk 2017 Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Bilgi Çağında Bilim, Yapay Zeka ve Karadeliklerin Gizemi teması altında düzenlenen e-konferans etkinliğine katıldı.

Bilimin yuvası ve sanatın kalbi İzmir Fen Lisesini ortaokullar ziyaret etmeye devam ediyorlar.

Kapalı alanlarda olduğu kadar açık alanlarda da bilimin serüven dolu dünyasını keşfedenlerin okulu İzmir Fen Lisesin de bu sefer Basınç Teması ile Fizik Deneyleri açık alanda gerçekleştirildi.

Bilimi yakından takip edenlerin okulu İzmir Fen Lisesi de Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) işbirliğinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Buluşmaları e-konferans etkinliğine katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı E-Konferans Sistemi üzerinden Türkiya´nin her köşesine uzmanların aydınlığını yansıtan Uzaktan Eğitim Çalışmaları kapsamında bu yıl da okulumuzda verimli bir şekilde öğrencilerimiz Alanında Uzman ve Literatürde Etkili İsimlerin katılacağı e-konferanslarda hem konuşmacıları dinleyebilecek hem de konuşmacılara soru yöneltebileceklerdir.

Hedeflere mevzuat doğrultusunda, planlı ve disiplinli bir şekilde ulaşmayı ilke edinmişlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerimizden Sorumlu Müdür Yardımcımızın başkanlığında tüm ders zümrelerimizin başkanlarının katıldığı Okul Zümre Başkanları Toplantımız 2017 - 2018 Öğretim Yılında yapılacak ortak sınavların iş ve işleyişi ilgili gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Bilişim çağına yön verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim ve Robotik Kulübü ilk toplantısını Kulüp Başkanı Tarık TEZCAN liderliğinde gerçekleştirdi.

Sosyal Bilimlerde de faal ve etkili olanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde gerçekleştirilen E-Twinning Projemiz Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Bölümü "Okul Yıllık Gelişim Modeli" çalışmaları kapsamında Ekim Ayının ilk haftasında 9. Sınıf Öğrencilerimize sınıflarında Teknolojiyi Güvenli Kullan Etkinliği Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ tarafından yapılmıştır.