Bilimin yuvası İzmir Fen Lisesinde yenilenen öğretim programları ile ilgili İzmir İli Fen Liseleri Öğretmenlerine konu üzerinde seminer alan deneyimli öğretmenlerimiz bilgilendirme çalışması yaptı.

Eğitimde niteliği öğretimde verimliliği arttırmak için çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Mesleki Gelişim Çalışmaları Bakanlığımızın "Öğretmenlerin 2017 Eylül Dönemi Mesleki Gelişim Çalışmaları" Programı kılavuzluğunda 05.09.2017 tarihinde başlamış olup 15.09.2017 tarihinde tamamlanacaktır.

Proje çalışması yapanların, araştıranların, geliştirenlerin kısacası üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden Proje Grupları ile ilgili bir haberimiz var. Sadece TÜBİTAK 49. Lise Ögrencileri Araştırma Proje Yarışması başta olmak üzere bir çok yarışmaya sunmak için değil yaparak yaşayarak bilimi öğrenmek ve medeniyete insanlığa katkı sağlamak amacıyla proje geliştiren öğrencilerimiz çalışmalarına Yaz Boyunca da ara vermeden devam ediyorlar.

Ağu

Bilim aşkının sırrını çözen veya bilimin kalbinde sır saklayanların okulu İzmir Fen Lisesinden Kriptoloji Yaz kampımızla ilgili bir haberimiz var.

06 Ağustos 2017 - 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında Sabah 08.00´da başlayıp akşam 21.30´a kadar devam eden ve alanında değerli bir çok akademisyenimizin gençlerimizle etkinlik/ders yaptıkları bir yaz okulu geride kaldı.

Tem

Her biri birbirinden özel ve pahabiçilmez olan öğrencilerimizden biri Ceylan Ceylan 49.su düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında Altın Madalya almasının yanında Türk Bayrağını göndere çektirmenin de büyük gururunu yaşadı.

Okul Stratejik Planımız doğrultusunda öncelik verdiğimiz çalışmalarımızdan biri olan TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 2017 Birinci Aşama Sınavına giren 43 öğrencimizden 19´u 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazandılar.

Planlı, kendini yenileyen ve disiplinli öğretmenlerin görev yaptığı okul İzmir Fen Lisesi´nde dersler bitti ama öğretmenler mesleki çalışmalarına devam ediyorlar.

İlçemizdeki İSG Uzmanlarından biri olan Değerli Müdür Yardımcısı Hakan GÖL okulumuzda öğretmenlerimize İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verdi.

Olimpiyat çalışmalarına önem veren İzmir Fen Lisesi´nden güzel bir haber daha verelim. Kimya alanındaki gururumuz Ceylan Ceylan Milli Takım Kampına giderken Değerli Bilim Kurulu Başkanımız Ahmet DİKMEN, Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ ve Ceylan´ın annesi ve babası Ceylan´ı havalimanından uğurladılar.

E-Twinning projelerine destek veren İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY ve Kıymetli Güzel Sanatlar Öğretmeni Filiz ARDUÇ okulumuzda koordine ettiği E-twinnig faaliyetleri kapsamında E-twinning İyi Örnekler Projeleri Sergisinde okul masamızda projeyi sergiyi ziyaret edenlere anlattı.

İzmir Fen Lisesi´nde kıymetli öğretmenlerimiz sene sonu mesleki çalışma faaliyetlerini nitelikli ve verimli bir şekilde değerlendiriyorlar. İzmir İl Şube Müdürümüz İlker ERARSLAN´nın organize etmiş olduğu Mesleki Gelişim Akademisine kartılan İngilizce Değerli Zümre Başkanımız Alime ZENGER ve Kıymetli İngilizce Öğretmenimiz Sevinç ÖRER Yrd.Doç Hakan TOYTOK´un seminerini izlediler.

Hedeflere mevzuat doğrultusunda, planlı ve disiplinli bir şekilde ulaşmayı ilke edinmiş İzmir Fen Lisesi´nden günlük işleyişimizle ilgili bir haberimiz var. 2016 - 2017 Eğitim ve Öğretim Yılındaki faaliyetlerimizi değerlendirmek ve bir sonraki yıl için planlar yapmak amacıyla Biyoloji Zümre Başkanımız Meryem YAZICI´nın başkanlığında tüm ders zümrelerimizin başkanlarının katıldığı Okul Zümre Başkanları Toplantımızı ilgili gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirdik.