Kas

Bilinçli öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde sosyal kulüp öğretmenlerimizin koordinesinde "Löseminin Farkındayız" dedik.

Kas

Değerlerini ve hedeflerini bilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Gezi Kulübü Danışman Öğretmenlerimiz Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN ve Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Ankara'daki Üniversiteleri ziyaret etmişlerdir.

Kas

Bilinçli İnternet kullanıcılarının okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Filiz KARAOĞLU, Kıymetli Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehberlik Öğretmenimiz Seyran CANBAZ ve Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimize İzmir Valiliği himayesinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen "İnternette Güvenli Birey Projesi" kapsamında sunum yapıldı.

Kas

Bu kez "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri 1991 Yılı Mezunumuz Sayın Prof. Dr. Şebnem ŞEKER ELÇİ oldu.

Kas

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU'na ve Kıymetli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY'a 2018 - 2019 öğretim yılında hazırlanan Felsefe Atölyesi, Living Democracy ve Teenager in Europe, Cultural Similarities and Differences isimli projelerle kazanılan 2018 Yılı e-Twinning Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketlerini İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer Yahşi ve Müdür yardımcımız İlker ERARSLAN takdim etti.

Kas

İnsanlığa büyük katkılar sağlayacak bilim insanlarının okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Kıymetli Okul Rehberlik Uzmanı ve Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ koordinesinde Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Türker KILIÇ 01 Kasım 2019 Cuma Günü 10.30 - 12.30 saatleri arasında konferans salonumuzda "Beyindeki Nöral Bağlantıdan İnsanlığın Bağlantısallık Kültürüne" isimli sunumunu 11. ve 12. sınıflarımıza yapmak için konuğumuz oldu.

Kas

Değerlerini bilen ve sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesinde Pansiyonumuzdan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde Belletmen Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Alev Başdakol desteğinde 9. ve 10. Sınıflarımızda yatılı olarak okuyan öğrencilerimizle birlikte konferans salonumuzda Türk Büyüklerimiz ile ilgili etkinlik yapıldı.

Ekm

Bilinçli bir şekilde insanlık yararına kodlayanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde öğrencilerimiz "Dezavantajlı Bireyler için Arduino İle Hayat Kolaylaştıran Basit Çözümler" temasıyla Avrupa Kodlama Haftasında Arduino uygulaması geliştirdiler.

Ekm

İnsanı seven ve insanlık için üreten mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Teknofest 2019 - İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde 6 yarışma kategorisinde İzmir Fen Lisesini temsil eden 18 öğrencimizin performans sonuçları açıklandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ekm

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında seçkin proje ve çalışmalara imza atan ve bir çok çalışmaya ilham kaynağı olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Ömer YAHŞİ liderliğinde ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet YİĞİT koordinesinde TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları İzmir Koordinasyon Ekibi desteğinde İzmir'in seçkin okullarında uygulanan Bilim Olimpiyatları Projesi kapsamında proje ekibi İzmir Fen Lisesine misafir oldu.

Ekm

Fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde okul yönetimimiz liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okulumuzda Cumhuriyetimizin İlanının 96. Yıl Dönümü Kutlama Törenini anlamına yakışan şekilde ve coşkuyla gerçekleştirdik.

Ekm

Potansiyellerinin farkında olan ve doğru stratejiyi bularak hedeflerine azim ve kararlılıkla ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü ve Bilim Kurulumuzun kararı ile kurulan ve danışmanlığını Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in yaptığı İzmir Fen Lisesi Zeka Oyunları Takımı il finallerinde istediği sonucu alarak Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK destekleri ile Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Bölge Finallerinde İzmir Fen Lisesini temsil etme hakkını kazandılar.

Ekm

Sorgulayan, araştıran, okuyan ve anlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU liderliğinde Edebiyat Zümremizin koordinesinde öğretmen ve öğrencilerimiz Bornova Kitap Günlerinin açılışına katılarak "Ey oğul, bilerek haksızlık yapma! Sana zarar geleceğini bilsen bile doğruluktan, haktan ve adaletten ayrılma!" baba nasihati ile yola çıkan bir kaymakamın, Bornova Kaymakamı Sayın Fatih GENEL'in anılarıyla yoğurulmuş denemeler manzumesi olan "Az daha çoktur" isimli kitabını da kendilerine imzalatma şansı buldular.

Ekm

Bilinçli ve daima hazır öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Sivil Savunma Kulübümüzün Değerli Danışman Öğretmenleri Dr. Barış DEMİRDAĞ (Kimya) ve Hakan ERYUVA (Kimya) koordinesinde tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile okul tahliye tatbikatı yapılmış ve tahliye süresi kayıt altına alınmıştır.

Ekm

Ulusal ve uluslararası olimpiyat deneyimi ve kültürü olan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya ve Biyoloji Alanlarından "International Junior Science Olympiad" için seçilen öğrencilerimiz Bilge ve Anıl çalışmalarına devam ediyor.