Şbt

Mühendislik çalışmalarına genç yaşlarda başlayan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in gözetiminde 10. Sınıf Öğrencilerimiz Kaan ve Muhittin 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen kategorisinde hazırlandıkları yarışmada robotlarını yarıştırdılar.

Şbt

Genç bilim insanlarının okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ gözetiminde 11. Sınıf öğrencilerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde düzenlenen "Bilim İnsanları Bilimi Anlatıyor" etkinliğine katıldılar.

Şbt

Tezlerini sağlam temellere oturtup savunabilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ sorumluluğunda öğrencilerimiz münaza çalışmalarına Çimentaş Anadolu Lisesindeki arkadaşları ile işbirliği yaparak devam ediyorlar.

Şbt

Sporu ve sporcuyu sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Pansiyonumuzdan Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzda kurulan Futbol Takımımız Bornova Kaymakamlık Futbol Turnuvası’na renk kattı.

Şbt

Barış´ı sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR´ın koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimizle okulumuzun konferans salonunda Barış Manço´yu anma etkinliği düzenledik.

Şbt

TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması İZMİR BÖLGE SERGİSİNE davet edilen Araştırma Projemizi 9. Sınıflarımıza sunduk.

Şbt

Duyarlı gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI koordinesinde öğrencilerimiz LÖSEV yararına LÖSEV´in gönderdiği satış masasını kurdular ve LÖSEV´in gönderdiği ürünleri öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve okulumuzu ziyarete gelen ortaokul öğrencilerine sattılar.

Şbt

Bornova İlçesindeki Mesleki Eğitimin Tanıtılması, Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Rehberlik Çalışmaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU liderliğinde Şube Müdürümüz Selviye BULUCU ve RAM Müdürümüz Mehmet Akif AKBAŞ koordinesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın ev sahipliğinde ilçemizdeki ortaokulların müdür yardımcıları ve rehber öğretmenleri konferans salonumuzda toplandı.

Şbt

87 Mezunlarımızın desteği ile kurulan Kimya Laboratuvarımız etkin bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA 10. sınıf öğrencilerine yenilenen kimya laboratuvarımızı tanıttı, araç ve gereçlerin kullanımını gösterdi, güvenlik önlemlerini anlattı ve çökelme tepkimesi için kurulan düzenekler ile deneyi gerçekleştirdi.

Şbt

Zamanlarını yararlı faaliyetlerle geçiren öğrencilerin okulu izmir Fen Lisesinde Değerli Satranç Kulübü Danışman Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ ve Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde bir kız ve üç genel takımımızda yer alan toplam 20 lisanslı satranç oynayan öğrencimiz 2018 - 2019 Öğretim Yılı Okul Sporları Satranç Turnuvasında okulumuzu yükselerek temsil ettiler.

Şbt

Üniversite - Lise kurumlar arası eğitim işbirliğinde nitelikli çalışmalar yapanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde Katip Çelebi Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa CAN "Bilim Sohbetleri" etkinliğimizde 10. sınıflarımızla buluştur.

Şbt

Su üstünde bilim insanı sualtında ragbi oyuncusu olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrencimiz Şeyda Asena BÜYÜKÖZ ve takımı, 18 Yaş Altı (U18) Federasyon Kupası’nda ÜÇÜNCÜLÜK KUPASI ve madalyası kazandı.

Şbt

"Salı sallanır da bu kadar mı sallanır? Bu düpedüz 9.0´lık deprem... İzmir Fen Lisesi üzerindeki tozları silkiyor!" dedirten çalışmalara imza atan öğrenci ve öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması İZMİR BÖLGE SERGİSİNE 9 (dokuz) Araştırma Projemiz davet edilmiştir.

Şbt

Uygulamasını bilerek bilim yapanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL koordinesinde fizik laboratuvarımızda 10. sınıf öğrencilerimizle birlikte Dalgalar Ünitesinde yer alan YAY DALGALARI ile ilgili deneylerimizi yaptık.

Şbt

İleri düzey algoritma ve veri yapılarına hakim, matematik teorilerini bilgisayarda uygulayan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Bilgisayar Olimpiyat Takımımızın üç üyesi Bahçeşehir Koleji Ulusal Bilgisayar Olimpiyatları 2019´da 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.