Şbt

Zamanını faydalı uğraşlara ayırarak kendilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Satranç Kulübü Başkanımız Efe´nin koordinesinde 5 öğrencimiz Sınav Koleji tarafından 09-10 Şubat 2019 tarihlerinde Buca Sınav Kolejinde Sınav Koleji Satranç Turnuvasında 16 Yaş ve Altı kategorisindeki müsabakalara katıldılar.

Şbt

87 Mezunlarımızın etkin desteği ile kurulan Kimya Laboratuvarımızda ilk deneyimizi Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ ve 9. sınıf öğrencileri gerçekleştirdi.

Şbt

Öğrencilerimiz için en iyisini yapmak amacıyla uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında ve Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL koordinesinde tüm öğretmenlerimizin katılımıyla belirlenen gündem maddelerimiz doğrultusunda öğretmenler odamızda toplandık ve pansiyondaki olumlu ve nitelikli etkinliklerin arttığını konuşup öğrencilerimiz için pansiyon Hizmetlerinin kalitesini arttırmak için uygulamaya dönük yeni kararlar aldık.

Şbt

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, atölye çalışmalarıyla bilimsel yöntemleri kullanarak sorunlara çözüm üretmelerini sağlamak, beşeri bilimler ve sanat dallarıyla olan bağlarını pekiştirmek, bilimsel çalışmaları sevdirmek, bilimsel çalışma yapmaya teşvik etmek, yeni proje fikirleri ve buluşları oluşturacak uygun imkân ve ortamları sağlamak amacıyla; Genel Müdürlüğümüze bağlı proje okullarının katılımı ile “Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı” düzenlenmektedir.

Şbt

"Her alanda her zaman en iyisi İzmir Fen Lisesi" diyebilmek için çalışan öğrencilerin ve öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında tüm öğretmenlerimizin katılımıyla belirlenen gündem maddelerimiz doğrultusunda İkinci Dönem Öğretmenler Kurulu ve ertesi gün Zümre Başkanları Kurulu Toplantılarımızı gerçekleştirdik.

Ock

Birincilerin birincilerle birinci olacaklara selam yolladığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında Bilim Projesi yarışmasında birinci olan son sınıf öğrencilerimiz Şiir ve Kamil, İFL 2013 mezunu ve LYS 2013 Türkiye Birincisi Mert Mestanoğlu´ndan selam getirdiler.

Ock

Her alanda her zaman en iyisi olma vizyonu ile hareket eden okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında son sınıf öğrencilerimiz Şiir ve Kamil, katıldıkları BİSEP Ortaöğretim Öğrencileri Arası Bilim Projesi Yarışmasında Birinci olmuşlardır.

Ock

Teorik veya uygulamalı tüm bilimsel etkinliklerde insanlık için yararlı çalışmalar yapabilmek için emin adımlarla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın liderliğinde Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Olimpiyat Takımlarımız Antalya´da TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ödül Töreninde 7 Gümüş ve 7 Bronz Madalya aldılar.

Ock

Proje süreçlerini yaşayarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması için 26 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 26 Adet Öğrenci Projemizi Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Hacı Murat UÇAR (Fizik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

Birinci dönem İzmir Fen Lisesinde güzel bir Karne Törenimizle sona erdi.

Ock

Bursa gezimizi bir de Ahmet hocamızın kamerasından görelim istedik.

Ock

Tarihini ve kültürünü bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN liderliğinde Kıymetli Coğrafya Öğretmenimiz Buket ERTUĞRUL ve Değerli Okul Psikolojik Danışmanımızın koordinesinde öğrencilerimiz belirlenen güzergah üzerinde hareket ederek Bursa Gezimizi vukuatsız olarak tamamlamıştır.

Ock

Uluslararası çalışmalara öncülük yapan okul İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz 2018 Okul Tanıtım Videomuzun ülke sınırlarını aşarak çalışmalarımızı tanıtabilmesi için öğrencileri ile birlikte titiz çalışarak videomuza İngilizce Altyazı yazırlayıp videomuzu güncellemişlerdir.

Ock

Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullarla işbirliği yaparak yabancı dil becerilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER´in koordine ettiği ve çoklu okul ortaklığını uluslararası boyutta gerçekleştirdiği eTwinning Projesi "Let´s Share and Stay Dynamic with Dynamic Education" tüm hızıyla devam ediyor.

Ock

Felsefe derslerinde öğrencilerimizin dijital yeterliliklerini web 2.0 ölçme ve değerlendirme araçları ile gösterebilecekleri eTwinning Projesi "Felsefe Atelyesi" çalışmalarımız Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde kıymetli öğrencilerimizin katılımı ile devam etmektedir.