Etiket Sonuçları: ara

Nis

Bilim insanı olma yolunda diğerlerine örnek olacak şekilde ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 4 projemiz MEV Koleji Özel Basınköy Okulları 14. Fen Bilimleri Şenliği ve Proje Yarışmasına davet edildi.

Nis

Bilim insanı olma yolunda azimle ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 5 projemiz Bayrampaşa Belediyesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Projeleri Yarışmasına davet edildi.

Mrt

İlme ve fene gönül verenlerin oluşturduğu büyük bir aile olan okul İzmir Fen Lisesi TÜBİBAK Bölge Sergisinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN ve Kıymetli Kimya Zümresi Başkanı Hakan ERYUVA öncülüğünde önce rüzgar sonra fırtına oldu.

Mrt

Kodlayabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde öğrencilerimiz Python Programlama Dilini kullanarak Şart/Koşul Yapılarını, Döngüleri, Fibonacci Terim Hesabını ve İkili Arama Algoritmasını kodladılar.

Şbt

52 okul arasında ilk 4´e kalan 9. sınıf öğrencilerinin (çaylak münazaracıların) okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Hicran ve Ömer Faruk İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Lisesinde düzenlediği Münazara Yarışmasında fırtına estirdiler. 52 okul arasından önce ilk 16´ya kalıp ardından ilk dörtte finalist olan öğrencilerimiz muazzam bir performans göstererek İzmir Fen Lisesini en iyi şekilde temsil edip kupayı okula getirdiler.

Şbt

Düşüncesini temellendirebilen ve savunabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Hicran ve Ömer Faruk İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Lisesinde düzenlediği Münazara Yarışmasına katılmışlardır. 52 okul arasından ilk 16 kalmıştır. Yarın gerçekleştirilecek olan çeyrek finalde İzmir Fen Lisesini temsil edeceklerdir.

Ock

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haber var. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde titizlikle tamamlanan 17 Adet Öğrenci Projemizi Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) TÜBİTAK Ege Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Serdar KORUOĞLU´na elden teslim etti.

Tem

Her biri birbirinden özel ve pahabiçilmez olan öğrencilerimizden biri Ceylan Ceylan 49.su düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatlarında Altın Madalya almasının yanında Türk Bayrağını göndere çektirmenin de büyük gururunu yaşadı.

Nis

2016-2017 Öğretim Yılı İkinci Dönemi öğrencilerimizin başarı durumlarını değerlendirmek, gözlemlenen olumlu ve olumsuz davranışları görüşmek, bu konuda okul idaresi-veli-öğrenci üçgeninde yapılabilecek işbirliği çalışmalarını kararlaştırmak amacıyla toplantı gündem maddeleri doğrultusunda veli toplantımızı gerçekleştirdik.

Nis

Sosyal Kulüplerimizde faaliyet yapan öğrencilerimizin akranları ile bilgi ve becerilerini paylaşmasını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde yine bir Sosyal Kulüp Etkinliğimiz ile ilgili haberimiz var. Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ ve İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz Dünya Tiyatro Günü Temalı Pano hazırladılar.

Ock

Öğrencilerimizin teorik bilgilerini laboratuvarda edindikleri bilgilerle pekiştirmelerini destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda hem Kimya Olimpiyat Takımımız Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde hem de Kimya Dersi Alan 9. Sınıf Öğrencilerimiz Değerli Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA koordinesinde bu hafta kimya laboratuvarında çeşitli deneyler gerçekleştirdiler.

Kas

Öğrencilerimizin spor yaparak bedenlerini zinde tutmalarını destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet GÜL ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Şenal ÇETİNER koordinesinde düzenlenen Sınıflar Arası Basketbol Turnuvamız devam ediyor.

Kas

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli ve Deneyimli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde öğrencilerimiz Biyoloji Laboratuvarında Çiçekli Bitkilerin çoğalması ve Bitkilerin Solunumu (Sitoplazma) ile ilgili laboratuvar çalışmasını gerçekleştirdiler.

Kas

Öğrencilerimizin kendilerini geliştirmesine katkı sağlayan tüm eğitsel faaliyetleri destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde kıymetli öğrencilerimizden oluşan İzmir´in Gururu İFL Münazara Ekibi İstanbul´da 55 okul arasında farkını ortaya koydu.

Kas

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde öğrencilerimiz Kimya Laboratuvarında Magnezyum Metalinin Yanması ile ilgili deneyi gerçekleştirdiler.

Magnezyum 482 santigrat dereceye kadar ısıtıldığında yanma tepkimesi başlar. Bu tepkime sonucu Magnezyum Oksit ve Magnezyum Nitrür gazları açığa çıkar. Eski dönemlerde fotoğraf çekilirken ışık ihtiyacı bu yanma sonucunda ortaya çıkan ışık ile karşılanırdı.