Kimyacılar Yine İşbaşında

Bilime doymayanların okulu İzmir Fen Lisesinde kimya zümresi yine kimya laboratuvarında teoriyi pratikle buluşturdu. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA, 10. sınıf öğrencilerimiz ile çeşitli deneyler yaptı.

YAPILAN DENEYLER

(1) Gül Yaprağının Doğal İndikatör Özelliği

(2) Amfoter Metallerden Olan Aluminyum Metalinin Sodyum Hidroksitle Olan Tepkimesi

(3) Soy Metallerden Olan Bakır Elementinin Nitrik Asit İle Olan Tepkimesi {Çeker Ocak altında deney yapılmıştır.}

DENEY ÖNCESİ

- Deney Kitleri Hazırlandı

- Öğrenciler Gruplara Ayrıldı

- Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi FATİH projesi kapsamında Kimya Laboratuvarımıza kazandırılan Etkileşimli Akıllı Tahta´da deneyin ne olduğu, adımları ve nasıl gerçekleştirileceği öğrencilerimize anlatıldı.

DENEY ESNASINDA

- Güvenlik önlemleri alındı.

- Deneyler gerçekleştirildi ve gözlemler kaydedildi.

DENEY SONRASI

- Bulguların ışığında deneyle ilgili iddialar tartışıldı.

- Deney raporları yazıldı.

Sabırla öğretmenlerini dinleyen ve yönergelere uyarak görev ve sorumluluklarını yerine getiren 10. sınıflarımıza ve emektar öğretmenlerimize teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

NOT: Fotoğraflar için Değerli Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA´ya teşekkür ederiz.

Kimyacılar Yine İşbaşındaKimyacılar Yine İşbaşındaKimyacılar Yine İşbaşındaKimyacılar Yine İşbaşındaKimyacılar Yine İşbaşındaKimyacılar Yine İşbaşındaKimyacılar Yine İşbaşında

Yayın: 19.10.2017 - Güncelleme: 22.11.2023 09:54 - Görüntülenme: 3808