Etiket Sonuçları: algoritma

Ock

7-18 Kasım 2022 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlenen ve bir problemin içindeki modeli/örüntüyü keşfedip bilgisayarca düşünerek problemi çözebilmeleri için öğrencilerimize fırsat sunan Bilge Kunduz 2022 Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği okulumuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde 33 öğrencimizin katılımı ile tamamlandı. Son altı yılın istatistikleri çıkarıldı.

Ock

Bir problemin içindeki modeli/örüntüyü keşfedip bilgisayarca düşünerek problemi çözebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde yürütülen ve 20 öğrencimizin katıldığı Bilge Kunduz 2021 etkinliği tamamlandı. Son beş yılın istatistikleri çıkarıldı. E-okulda Sosyal Etkinlik Modülüne ve EBA'da Öğrenci Portfolyaları kısmına etkinlik bilgileri ve öğrenci sertifikaları ekleniyor.

Ara

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin dördüncüsünde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesi ile Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Özkan ARAPOĞLU'nun "Algoritmaların Karmaşıklık ve Performans Analizi" isimli çalışmasına konuk olduk.

Ara

Matematiğin keskinliğinde bilimin gizemini hesaplayabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde yürütülen ve 38 öğrencimizin katıldığı Bilge Kunduz 2020 etkinliği tamamlandı. Son dört yılın istatistikleri çıkarıldı. E-okulda Sosyal Etkinlik Modülüne ve EBA'da Öğrenci Portfolyaları kısmına etkinlik bilgileri ve öğrenci sertifikaları ekleniyor.

Etkinliğe katılan öğrencilerimize ve etkinliği koordine eden öğretmenimize ayırdıkları zaman, verdikleri emek ve gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Mühendislik uygulamaları ile küçük yaşta uğraşmaya başlayan mühendis kumaşlı gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz Ahmet ve Gökberk ile Doç. Dr. Emre TİMUR hocamızı ziyaret ettik.

Mrt

Kendi başına da büyük işler başaran öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 9. Sınıf öğrencimiz Kaan ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen Robot kategorisinde kendi hazırladığı ve kodladığı robotuyla yarıştı.

Mrt

Kodlayabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde öğrencilerimiz Python Programlama Dilini kullanarak Şart/Koşul Yapılarını, Döngüleri, Fibonacci Terim Hesabını ve İkili Arama Algoritmasını kodladılar.

Şbt

Çağın becerilerine sahip olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde devam eden Bilgisayar Bilimi KUR 01 dersi kapsamında öğrencilerimiz artık sınıf etkinliklerini tamamladılar (teorik kısım bitti) ve bilim kurulumuzdaki bilgisayarları kullanarak Python dili ile ilk kodlarını yazdılar. Bu aşamadan sonra çeşitli algoritmaları kodlayarak öğrenecek olan öğrencilerimiz Massachusetts Institute of Technology tarafından Python eğitimlerinde kullanılan Enthought Canopy programı ile kodlama yapacaklardır.