Etiket Sonuçları: arduino

Mrt

115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimi adlı kursumuzun sonuna yaklaşıyoruz. Mart ayında son modülümüzü de tamamlamış ve 76 saatlik verimli bir Halk Eğitim Kursu süreci yaşamış olacağız.

Ara

Pansiyonumuzdaki öğrencilerimiz için açılan halk eğitim kurslarımız devam ediyor. Bu bağlamda açılan halk eğitim kurslarımızdan biri de 115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimidir. Okul robot odamızda öğrencilerimizin etkin katılımı ile uygulamalı olarak kursumuz devam etmektedir.

Şbt

Kas

Yaparak, yaşıyarak adım adım mühendis olacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kur02 dersleri kapsamında 10. sınıf öğrencilerimiz Arduino mikrodenetleyici ile uygulama ve elektronik sistem geliştirmeye devam etmektedir.

Kas

Teknolojinin tüm nimetlerinden istifade edip yeni teknolojiler üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim ve Robot Kulübü robot çalışmalarına Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in gözetiminde ve Çalışkan Kaptanımız Tarık´ın liderliğinde FATİH Projesi kapsamında okulumuza gönderilen Etkileşimli Tahta ve Doküman Kamera desteğinde devam etmektedir.

Ekm

Robot kulübümüzün bu yılki ilk Hackathon deneyimi IZTECH RoboLeague Tasarla, Yap, Yarıştır etkinliğinde kazanıldı. Robot Kulübü Kaptanımız, Bilgisayar Olimpiyat Takımı Kaptanımız, Olimpiyat Takımı Üyelerimiz ve Robot Kulübü Üyelerimizden oluşan 6 kişilik ekibimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin elektrik ve elektronik, makine, mekatronik, bilgisayar ve endüstri mühendislikleri bölümlerinin öğrencilerinin yanı sıra Mazhar Zorlu Meslek Lisesi ile Atatürk Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu 20 takım arasında becerilerini sergilediler.

Ekm

Bilişim çağına yön verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim ve Robotik Kulübü ilk toplantısını Kulüp Başkanı Tarık TEZCAN liderliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda 2016 - 2017 Yılında Bilişim ve Robotik Kulübü olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetler, 2017 - 2018 yılında İzmir Fen Lisesi olarak katılmayı planladığımız çalışmalar ve yeni kulüp üyeleri için düzenlenecek eğitimler ile ile ilgili bilgi verildi.

Haz

Robot teknolojilerini bilen ve robot teknolojisi üretenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde öğrencilerimiz sınavların akabinde İstanbul´da Robot Yarışmalarına katıldılar. Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde pahabiçilmez öğrencilerimiz Efe ve Tarık Kemerburgaz Üniversitesi Robot Teknolojileri Yarışmasına Çizgi İzleyen kategorisinde katıldılar.

Şbt

Kas

Öğrencilerimizin kariyerlerine yönelik kişisel gelişimlerine fayda sağlayan her türlü eğitsel faaliyeti ve sosyal kulüplerde öğrencilerimizin aktif olarak yer almalarını destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Okul Konferans Salonumuzda 18.10 - 18.30 saatleri arasında Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü - 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Öğretmeni Ahmet GACAR öğrencilerimize Fırtına isimli çizgi izleyen robotlarını anlattı.