Etiket Sonuçları: malzeme

Ock

İzmir Fen Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Kaynak ve Bilim Kurulumuzun Fahri Danışmanı Prof. Dr. Gökhan Kiper koordinesinde mezunlarımız tarafından öğrencilerimizin robot ve kodlama çalışmalarında kullanmaları için okulumuza robot parçaları / sarf malzemeleri bağışlandı.

Ara

14 Aralık 2023 Perşembe günü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR koordinesinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı tarafından imzalanan protokol kapsamında öğrencilerimize "Afetten Koruma Bilinci, Afet Malzemelerini Tanıma ve Çadır Kurma Eğitimi" verildi.

Ağu

Okulumuzda hem atık malzemelerin nitelikli bir şekilde değerlendirilmesi hem de kütüphanemizde öğrencilerimizin göz zevkinin artırılması amacıyla Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ koordinesinde kütüphane yenileme ve güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor.

Mrt

"There´s Plenty of Room at the Bottom: An Invitation to Enter a New Field of Physics" dersinin farkında olanların okulu İzmir Fen Lisesinde ODTÜ Rektör Danışmanı ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Y. Eren KALAY 11. sınıf öğrencilerimize "Malzemelerin Sihirli Dünyası ve Nanoteknoloji" başlıklı sunumu ile Malzeme Mühendisliği ve Nanoteknoloji ile ilgili öğrencilerimizin düzeyinde deneyimlerini paylaştı.

Eyl

Proje çalışmaları aracılığıyla yaparak - yaşayarak öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA´nın öğrencileri Aysu ve Ceren Prof. Şule AYTAŞ ile Doç. Dr. Sabriye YUŞAN´ın koordinesinde 4. Uluslararası Kompozit Malzemeler Sempozyumunda "Pirina ve Manyetik Pirina tabanlı yeni tip biyopolimerik kompozitlerin hazırlanması ve Kurşun II iyonlarının giderilmesi" konusundaki projelerini sundular.

Ock

Öğrencilerimizin teorik bilgilerini laboratuvarda edindikleri bilgilerle pekiştirmelerini destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda hem Kimya Olimpiyat Takımımız Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde hem de Kimya Dersi Alan 9. Sınıf Öğrencilerimiz Değerli Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA koordinesinde bu hafta kimya laboratuvarında çeşitli deneyler gerçekleştirdiler.