Etiket Sonuçları: tasarım

Ara

Pansiyonumuzdaki öğrencilerimiz için açılan halk eğitim kurslarımız devam ediyor. Bu bağlamda açılan halk eğitim kurslarımızdan biri de 115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimidir. Okul robot odamızda öğrencilerimizin etkin katılımı ile uygulamalı olarak kursumuz devam etmektedir.

Mrt

21 Mart 2023 Salı Günü Mart Ayı Kök Değerler Eğtimi kapsamında SEVGİ teması ile yapılan etkinlikler arasında 9. Sınıflarımızın Sınıf Rehber Öğretmenleri Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK, Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL ve Coğrafya Öğretmenimiz Meltem UÇAR 9. sınıflarımızla birlikte önce kağıttan uçak tasarımları yapmış adında da okul bahçemizde Birinci Geleneksel Kağıt Uçak Tasarımı ve Uçurtma Yarışması kapsamında kağıt uçakları yarıştırmışlardır.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında "Uzaktaki Uzmanlar Yakına Geliyor" seminerlerinin ikincisinde konuğumuz Kurtuluş YILDIRIM oldu.

Mrt

Araştırma projeleri hazırlayarak insanlığa yararlı bilimsel çalışmalar yapan ve yaparak öğrenen azimli öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU himayesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasına hazırlanan öğrencilerimiz verdikleri emeğin karşılığını İzmir Bölge Sergisinde ikisi Birincilik biri İkincilik ve ikisi Üçüncülük olmak üzere 5 dereceyi okulumuza kazandırdılar.

Kas

Bilimin keskin sınırlarına rağmen hayal dünyasının ufuklarını zorlayabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ koordinesinde öğrencimiz Zeynep 24 Kasım Münasebeti ile düzenlenen Resim Yarışmasında İLÇE BİRİNCİSİ oldu.

Kas

Ekm

Uçan Araba Yarışmasında okulumuzu Pandora takımı temsil etti.

Ock

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haber var. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde titizlikle tamamlanan 17 Adet Öğrenci Projemizi Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) TÜBİTAK Ege Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Serdar KORUOĞLU´na elden teslim etti.

Ock

Ekm

Robot kulübümüzün bu yılki ilk Hackathon deneyimi IZTECH RoboLeague Tasarla, Yap, Yarıştır etkinliğinde kazanıldı. Robot Kulübü Kaptanımız, Bilgisayar Olimpiyat Takımı Kaptanımız, Olimpiyat Takımı Üyelerimiz ve Robot Kulübü Üyelerimizden oluşan 6 kişilik ekibimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin elektrik ve elektronik, makine, mekatronik, bilgisayar ve endüstri mühendislikleri bölümlerinin öğrencilerinin yanı sıra Mazhar Zorlu Meslek Lisesi ile Atatürk Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu 20 takım arasında becerilerini sergilediler.

Nis

21.04.2017 Cuma Günü Bilim Fuarımızı ziyaret eden Bornova Kaymakamımız Sayın Mustafa GÜNDOĞAN´ı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU ve Eğitim Erkanı okulumuzun girişinde karşılamışlardır.

Nis

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2017´yi düzenledik.

Nis

Bilim İnsanı olma yönünde emin adımlarla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimiz var. 48. TÜBİTAK Liselerarası Araştırma Proje Yarışmasında Teknoloji ve Tasarım Kategorisinde Ege Bölge Sergisine çağrılan öğrenci projemiz sergiden ödülle döndü. Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ´ın danışmanlığını yaptığı Pahabiçilmezlerimiz, Eda ve Çağlar, Teknoloji ve Tasarım Kategorisinde Hybrid Stove projeleri ile 3 gün boyunca Bölge Sergisinde İzmir Fen Lisesi´nin Sergi Köşesinde projelerini tanıttılar.