Olimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi Deneyleri

Öğrencilerimizin bilimi yaşayarak ve yaparak öğrenmeleri için gerekli ortamları sağlayan ve onların bilimi olan ilgilerini körükleyen İzmir Fen Lisesinde yine Kimya Laboratuvarımızda deneyler yaptık. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde önce okul saatlerinde 9. sınıflarımız ardından da telafi saatlerinde Olimpiyat Öğrencilerimiz Hidrojen Peroksitin Bozunması Deneyi veya namıdiğer Köpük Deneyi yaptılar.

Hidrojen Peroksitin Bazunması Deneyi

EBA Videosu (Hidrojen Peroksitin Bozunması): http://www.eba.gov.tr/videoizle/kimya-deneyleri/70515a12363ea89761a42bd71aa5f290344a084785008

DENEY: Hidrojen Peroksitin Bazunması Deneyi

Hidrojen Peroksit (H2O2), renksiz, kokusuz bir sıvı olup, kolaylıkla su ve oksijen vermek üzere bozunur. Saf hidrojen peroksit yavaşça bozunur. Katalizör olarak potasyum iyodür (KI) kullanılarak hidrojen peroksitin bozunması hızlandırılabilmektedir. Bir de bu tepkimeye sıvı sabun eklenirse hızla çıkan Oksijen´in sıvı sabunu köpürttüğü gözlenir.

DENEY ÖNCESİ

- Deney Kitleri Hazırlandı

- Öğrenciler Gruplara Ayrıldı

- Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi FATİH projesi kapsamında Kimya Laboratuvarımıza kazandırılan Etkileşimli Tahta´da deneyin ne olduğu, adımları ve nasıl gerçekleştirileceği öğrencilerimize anlatıldı.

DENEY ESNASINDA

- Güvenlik ve temizlik önlemleri alındı.

- Tepkime gerçekleştirildi.

- Bozunma görüldü.

DENEY SONRASI

- Bulguların ışığında deneyle ilgili iddialar tartışıldı.

- Deney raporları yazıldı.

Sabırla değerli öğretmenlerini dinleyen ve yönergelere uyarak görev ve sorumluluklarını yerine getiren kıymetli öğrencilerimize ve emektar öğretmenimize teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

Olimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi DeneyleriOlimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi DeneyleriOlimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi DeneyleriOlimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi DeneyleriOlimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi DeneyleriOlimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi DeneyleriOlimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi DeneyleriOlimpiyatçı Öğrencilerimize ve 9. Sınıflarımıza Telafi Deneyleri

Yayın: 15.04.2017 - Güncelleme: 22.11.2023 09:54 - Görüntülenme: 2899