TÜBİTAK Proje Yarışmaları

Yaparak, yaşayarak, uygulayarak ve araştırarak bilimsel çalışma süreçlerinde yer alan öğrencilerimiz 52.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 12 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 12 Adet Öğrenci Projemizi Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 51.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlamışlar ve İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu 7 Proje ile temsil etmişlerdir. Bölge Sergisinde 5 Derece alıp okulumuza geldiklerinde de Bayrak törenimizde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ kendilerini tebrik etmiştir.

TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması İzmir Bölge Sergisi Ödül Törenine Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında katıldık ve öğrencilerimizin başarısı ile gururlandık.

Araştırma projeleri hazırlayarak insanlığa yararlı bilimsel çalışmalar yapan ve yaparak öğrenen azimli öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU himayesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasına hazırlanan öğrencilerimiz verdikleri emeğin karşılığını İzmir Bölge Sergisinde ikisi Birincilik biri İkincilik ve ikisi Üçüncülük olmak üzere 5 dereceyi okulumuza kazandırdılar.

Araştırma Projelerimizle davet edildiğimiz TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için tanıtım İzmir Bölge Sergisinde tanıtım masalarımızda projelerimizi tanıtıyoruz.

Bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 51.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlamışlar ve İzmir Bölge Sergisinde okulumuzu 7 Proje ile temsil etmek için TÜBİTAK'tan davet almışlardır.

Ock

Araştırma Projesi ortaya koymak için gereken tüm süreçlerini yaşayarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 51.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için 32 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 32 Adet Öğrenci Projemizi Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Ock

Erken yaşlarda bilimsel araştırmalar yapmaya başlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Proje Koordinatörümüz ve Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN koordinesinde Proje Danışman Öğretmenlerimizin desteğinde 2019 Nisan ayından bu yana yapılan ve tamamlanan bilimsel araştırmaların sonuçları raporlaştırılmakta ve raporlar 51. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında değerlendirilmesi için TÜBİTAK BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemine yüklenmektedir.

İki alanda davet edildiğimiz TÜBİTAK Araştırma Projeleri Finallerinde hem gönüllerin şampiyonu olduk hem 4.´lük yani teşvik ödülü aldık hem de proje deneyimimize deneyim kattık.

"Salı sallanır da bu kadar mı sallanır? Bu düpedüz 9.0´lık deprem... İzmir Fen Lisesi üzerindeki tozları silkiyor!" dedirten çalışmalara imza atan öğrenci ve öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması İZMİR BÖLGE SERGİSİNE 9 (dokuz) Araştırma Projemiz davet edilmiştir.

Ock

Proje süreçlerini yaşayarak öğrenmelerini ve bilim insanı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemelerini istediğimiz öğrencilerimiz 50.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışması için 26 proje hazırlamışlardır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 26 Adet Öğrenci Projemizi Kıymetli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) ve Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Hacı Murat UÇAR (Fizik) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Görüşme, deney ve gözlem derken proje yazımında son aşamaya gelen mutlu öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilim Kurulu yine projecilerle doldu taştı.

Örnek alınan bilimsel çalışmalara imza atarken kendilerini yetiştiren genç bilim insanlarının okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimiz TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için başvuru öncesi son çalışmalarını yapıyor ve raporlarını yazıyorlar.

Nitelikli projelere imza atanların, bilimsel araştırma yapanların ve kendini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesi, Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA ve Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde Okulumuzun 94 mezunu Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN desteğinde proje ekipleri ve danışman öğretmenleri ile birlikte İYTE´de İFL mezunu değerli akademisyenlerimiz ile görüştüler.

Ock

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haber var. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde titizlikle tamamlanan 17 Adet Öğrenci Projemizi Değerli Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Dr. Filiz KARAOĞLU (Biyoloji) TÜBİTAK Ege Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Serdar KORUOĞLU´na elden teslim etti.