Sosyal Kulüp Etkinliklerimiz

Nis

Doğayı ve sporu sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Kıymetli Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL, Değerli Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA ve Kıymetli Fizik Zümre Başkanımız Serkan YOLCU öncülüğünde 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz onaylanan güzergahları doğrultusunda (Menderes Çile Köyü Sığındı Dağı) spor yapmak ve doğayla bütünleşmek amacıyla doğa yürüyüşü yaptılar.

"TATBIKAT TATBIKAT TATBIKAT

Izmir Ili saat 11:00 itibariyle 6 (Mw) buyuklugunde deprem meydana gelmistir.

Tatbikat başlamıştır.

TATBIKAT TATBIKAT TATBIKAT"

Mrt

Kendi başına da büyük işler başaran öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 9. Sınıf öğrencimiz Kaan ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen Robot kategorisinde kendi hazırladığı ve kodladığı robotuyla yarıştı.

Şbt

Robot Kulübünde Arduino ile robot tasarlayanların C dili ile kod yazanların okulu İzmir Fen Lisesinde Robot Kulübü Öğrencileri Bilişim Zümresi Başkanı Sertaç ATEŞ ve Fizik Zümresi Başkanı Serkan YOLCU danışmanlığında eğitimlerine devam ediyor.

Ekm

Bilişim çağına yön verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim ve Robotik Kulübü ilk toplantısını Kulüp Başkanı Tarık TEZCAN liderliğinde gerçekleştirdi. Toplantıda 2016 - 2017 Yılında Bilişim ve Robotik Kulübü olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetler, 2017 - 2018 yılında İzmir Fen Lisesi olarak katılmayı planladığımız çalışmalar ve yeni kulüp üyeleri için düzenlenecek eğitimler ile ile ilgili bilgi verildi.

Nis

Önleyici rehberlik ile tedbir çalışmalarına önem veren İzmir Fen Lisesi´nde yine afet eğitimi ve tatbikatı vardı. Kıymetli Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK, Değerli Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN´ın koordinesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü desteğinde okulumuzda Deprem Eğitimi verildi, Deprem ve Yangın Senaryolarına göre tatbikat yapıldı.

Nis

Öğrencilerimizin kitap okumalarını teşvik eden İzmir Fen Lisesi yine Kitap Fuarındaydı. Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Zeynep SAVRAN ve Kıymetli Tarih Öğretmenimiz Çiğdem YENER´in koordinesinde veli izin dilekçesi getiren istekli öğrencilerimizi okul sosyal etkinliklerimiz kapsamında İzmir Enternasyonal Fuarında düzenlenen İzmir Kitap Furaına götürdük.

Nis

22.si düzenlenen İzmir Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer YAHŞİ 22.04.2017 Cumartesi Günü Konferans Salonu I´de Saat 13.00 - 13.25 Saatleri arasında "İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin Öğrencilerle Buluşması" etkinliğinde öğrencilerimizin de ilgiyle takip ettikleri konuşmasının ardından öğrencilerimizin fotoğraf çekilme isteğini kırmadı. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesindeki öğrencilerimizle hem ayaküstü sohbet etti hem de onlarla fotoğraf çektirdi.

Nis

Kültür ve sanat etkinliklerinin sıkı takipçisi İzmir Fen Lisesi öğrencileri bu hafta İzmir Devlet Opera ve Balesi´nde Fikret Amirov´un 1001 Gece Masalları Balesi´ni izlediler.

Nis

Öğrencilerimizin hem kültürlerini tanımalarını hem de görsel sanatlara ilgi duymalarını teşvik eden İzmir Fen Lisesi yine bir Resim Sergisini ziyaret etti. Değerli İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER ve Değerli Tarih Öğretmenimiz Çiğdem YENER´in koordinesinde istekli öğrencilerimizi okul sosyal etkinliklerimiz kapsamında Folkart Galeride düzenlenen Türk Resminin Köşe Taşları isimli Resim Sergisine götürdük.

Nis

Öğrencilerimizin okulumuzu sahiplenmelerine ve yaşam alanlarını güzelleştirmelerine ön ayak olan İzmir Fen Lisesinde kermes düzenlendi. Edebiyat Öğretmenimiz Zeynep SAVRAN ve Tarih Öğretmenimiz Çiğdem YENER koordinesinde Kütüphanecilik Kulübü Öğrencileri başta olmak üzere gönüllü öğrencilerimiz okul kütüphanemize yeni kitap alımı için kermes düzenledi.

Nis

Sosyal Kulüplerimizde faaliyet yapan öğrencilerimizin akranları ile bilgi ve becerilerini paylaşmasını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde yine bir Sosyal Kulüp Etkinliğimiz ile ilgili haberimiz var. Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ ve İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz Dünya Tiyatro Günü Temalı Pano hazırladılar.

Mrt

Öğrencilerimizin 21. Yüzyıl Becerileri içinde yer alan Bilgi, Medya ve Teknoloji Becerilerini öğrenme etkinliklerinde kazanmalarını hedefleyen İzmir Fen Lise´sinden güzel bir haberimiz var. Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK´in uygun görüşü doğrultusunda Yayın İnceleme Komisyonumuzun titiz çalışmaları ve rehberliğinde Kulüp Danışman Öğretmenlerimizin sorumluluğunda Radyo, Televizyon ve Sinema Kulübümüz bünyesinde kurulan Okul Radyumuz "RADYO İFL" ilk test yayınını 22.03.2017 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Mrt

Öğrencilerimizin afet veya felaket anlarında sükunet içinde yapmaları gerekenleri yapabilmeleri için Sivil Savunma Kulübümüzün koordinesinde okulumuzda Tatbikat yapıldı.

Şbt

Öğrencilerimizin okul içinde olduğu kadar okul dışında da mevcut fırsatları değerlendirerek kendilerini geliştirmelerine zemin sağlayan İzmir´in Çınarı İzmir Fen Lisesi´nden yine bir etkinlik haberimiz var.